Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Sharethis Sosyal Paylaşım Widgeti

Blogger yazarları olarak her yeniliği araştırıp sosyal eklentiler arasında en güzelini bulup bloglarımıza ekleme yarışı içindeyizdir. T...

...
Share this
Blogger yazarları olarak her yeniliği araştırıp sosyal eklentiler arasında en güzelini bulup bloglarımıza ekleme yarışı içindeyizdir. Teknolojinin sonu olmadığına göre bu yarışın bitmeside mümkün değildir. Kimimiz eklenti peşinde yenilikleri kovalar, bazıları da hem eklenti hem yazı yazarak günlük yarışı tamamlar. Ancak bu koşturmaca hiç bitmez, bitemez. Koşturmacanın bittiği yerde heyacan duygularımızda biter. Bu nedenle! bizleri heyacanlandıran, yaptığımız işlerden zevk almamızı sağlayan yeniliklere koşmaktan başka çaremiz de yoktur. Bugün sizlerle ; Sharethis sitesinde yeni görsel güzelliği ile kendini ön plana çıkaran, Sharethis Sosyal Paylaşım Widget eklentisini nasıl yapılandırarak, blog’larımıza ekleyeceğiz konusunu inceleyelim.

Eklenti hakkında açıklamalar :

→ Sharethis Sosyal Paylaşım Widgeti, üç adımdan oluşuyor. Son adım da widget’i blog’unuzu seçerek gönderme işlemi ile bitiyor.
→ Sharethis widget’i paylaşımının haricinde posta gönderme hizmeti penceresi ile aynı anda birkaç seçeneği işaretleyerek gönderme şansına sahipsiniz.
→ Açılan pencerede ( Pick one or more destinations ) “Bir ya da daha fazla hedef seçme” özelliği bulunmakta. Posta seçeneği icon'u ve diğer paylaşım icon'larına tıklayarak seçiminizi tamamladıktan sonra göndermek istediğiniz kişilerin e-mail bilgilerini yazarak çoklu işlem yapabiliyorsunuz. Bu seçenek açıkcası benim çok hoşuma gitti. Sizlerinde beğeneceğinizi biliyorum.
→ Aynı pencerede ( More ) daha fazla seçeneğe tıkladığınız da sayfadan ayrılmadan pencere içinde birçok seçeneklere ulaşıyorsunuz. Gayet güzel pratik bir uygulama olmuş.
→ Aşağıda verdiğim resimde göreceğiniz gibi, üst kısımda yazı başlığınız, yan kısmında kısa link, hemen yine alt kısımda yazı başlığınız, yazı açıklamanız ve yazınıza verilen bağlantı linkinden oluşmakta. Ve devam ediyor. Hemen alt kısımda maus’unuzla bir tıklama ile seçim yaparak paylaşılacak icon'ları seçerek paylaş sekmesine tıklamak süreti ile yazınızı post ediyorsunuz. E, bu kadar çoklu faktör bence takdire değer.Pencereyi görmek için maus'u ShareThis yazısına yanaştırın. Şimdi resmi inceleyerek yazılanları anlamaya çalışabilirsiniz.
ShareThis paylaşım penceresi
Blog yazılarımızdaki Paylaşım İcon'larının görünümü :
ShareThis paylaşım iconlarının yazı altında görünümü
Sharethis Sosyal Paylaşım Widget’indeki iconların canlı görünümü oldukça çok güzel tasarlanmış. Bir kez daha inceleyin.

Sharethis Sosyal Paylaşım Widget’ini blogunuza nasıl ekleyeceksiniz ?

1. Sharethis sitesine giriş yapın
2. Siteye üyeliğiniz yoksa sağ üst kısımda üyelik işlemini yapın. Üyelik işlemi yaptığınızda size onay postası gönderecektir. Gelen postanıza bakın ve onaylayın.
3. Paylaşım alın ( Get Sharing ) tıklayın
4. Üç adımlık işlemimiz başlıyor. Blogger icon’una tıklayın yeşil bir renk olacaktır. Hemen alt kısımda, Sonraki : Style >> devam edin
5. Açılan pencerede 3 seçenek mevcut inceleyerek beğendiğinizi seçin ve sonraki yazısı ile devam edin.
6. Seçiminiz sonucunu ön izlemede göreceksiniz. Yukarıda resmini verdiğim iconlar gibidir.
7. Eklemek istediğiniz iconları hemen alt kısımdan ekleyin veya çıkararak işleminizi bitirin.
8. Kodu al sekmesine tıklayarak açılan pencerede hangi blog’unuza gönderecekseniz seçin ve postalayın. Widget blog’unuza gidecektir. Bitirdiniz artık kullanıma başlayabilirsiniz.
9. Ayarlar sekmenizde Sosyal Paylaşım siteleriniz için onay verebilirsiniz. Chrome tarayıcınız Pop Up için uyarı verebilir. Tarayıcınızın link yazıldığı kısmına baktığınızda yuvarlak uyarı iconuna tıklayarak izin verin. Sorun yaşarsanız yorum yazmaktan çekinmeyin.
Sosyal paylaşım iconları
Birçok farklı iconlar arasında seçim yapabilirsiniz. ShareThis Düğme galerisine buyrun.

6 yorum

  1. süper.uyguladım.fakat.popular post scriptiyle çakıştı.popular post çalışmadı.mecburen kaldırdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @COH PARTA
      Merhaba normalde çakışma yapmaması lazım.Blog temanızın alt yapısı WP olduğunu görüyorum.Yanılmışta olabilirim.kaynağa bakmadım.Sadeve WP 'in avadarlarını görünce farkettim.Kodu alrken Google translate çalıyor ise üstten orj haline getirin tekrar deneyin.Normalde çalışması lazım.Birde özellikle hatırlatmak isterim.Sigara ile ilgili içerik yayınları Google polikaları içersindedir.Dikkat edin emekleriniz boşa gitmesin.Blog kapanabilir.Blog'unuza girerken sakıncalı diye uayarı veriyor.Bu durum takipde olduğunuzu gösteriyor.

      Sil
    2. teşekkür ederim.temam putih pekat.bloğumun sakıncalı olması sanırım.bir şablon değişikliğinden dolayı yayınlar silinmişti.bende xml dosyasından içe aktardım.yeni site haritası gönderdim.1 yıllık bir blog.sanırım bu zamana kadar kapanırdı.sakıncalı uyarısını ben göremedim.blog ayarlarında 18 yaş üstü ibaresini ayarlamıştım.bu olabilirmi.

      Sil
    3. daha öncede bu temada sharethis le ilgili çakışma olmutu.script çakışmasını önleyen bir kod bulmuştum.şimdi hatırlamıyorum.bloğum.www.cgrfsh.blogspot.com.

      Sil
    4. @COH PARTA
      Rica ederim.Sigara, içki gibi konular göstermek veya önermek içerik politikları kapsamındadır.Farklı bir kullanıcı gibi blogu açın.Uyarıyı göreceksiniz.Yinerde dikkat edin derim.Ne olacağı belli olmaz.

      Sil
    5. @COH PARTA
      Temayı yenilmedikten sonra yapmanız çok zor.Blog ismini yazarken www kullanmayın.Blogspot uzantılı bloglarda www yoktur.Kodu engelleyen script çok ilginç.Hiç tavsiye etmediğim bir konu.Yanlış hatırlamıyorsam addthis paylaşım kodunu da eklemişsiniz.O kodu kaldırın çalışır.Sayfanın en altında sol tarafda görmüştüm.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.