Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Bloglovin Site Kaydı Nasıl Yapılır

Web Sitesi sahibi iseniz birçok Sosyal Etkinliklere katılmak zorundasınız. Bloglovin Sitesi de, Google reader gibi gelişmiş uygulamalarınd...

...
Bloglovin Site Kaydı
Web Sitesi sahibi iseniz birçok Sosyal Etkinliklere katılmak zorundasınız. Bloglovin Sitesi de, Google reader gibi gelişmiş uygulamalarından biridir.Bloglovin site uygulamasına katıldığınızda, Google reader emsali okuyucu kitlesi ve üye kaydı uygulamalarından faydalanma şansını yakalıyorsunuz. Web geniş bir kitleye hitap ettiğinden aynı uygulama özelliklerine sahip bir çok site bulunmaktadır. Bloglovin uygulamalarını kendimde kullandığımdan bu site konusunda size bilgi akışı sağlamaya çalışıyorum. Uygulamalar hakkında verilen bilgilerden dolayı herhangi bir siteye katılmak zorun da değilsiniz. 

Ancak bu bilgiler ileride size yardımcı olabileceğinden bir kenarda notunuzda kalmasında fayda olduğunu düşünüyorum. Sizlerinde önerileriniz var ise yorumlarda fikir verip insanlara yardımcı olabilirsiniz. Unutulmaması gereken bir konuyu bu arada hatırlatmak istiyorum.Bloglarınıza yazılan yorumlar yazdığınız yazılara benzerler.Okuyucu kitleniz konu hakkında yazılarınızdan bilgi aldığı kadar olumlu yada olumsuz yorumlarda yazılanları da okurlar. Dolayısı ile mantıklı yapılan bir yorum SEO açısından önemli olduğu kadar, okuyucunuzu sitenizde tutmasından dolayıda Analistik hesaplarınızda verilerin daha işlevsel olmasına reklam verenlerin sitenizi hedeflemesine olanak tanır. 

Bu işlem sonucu reklam verenlerin daha kaliteli reklam teklifi vermesini sağlar. Reklamlarınız kaliteli olması tıklanma oranını arttırdığı gibi reklam kazancınızı da yükselterek daha çok para kazanma şansına sahip olursunuz.Sizlere çok basit bir yazı için birçok konu başlığı vererek yazımı tamamlamaya çalışıyorum. Bu şu anlama gelmektedir. 

Yazı yazma konusunda zorluk çeken birçok yazara önerim. Yazı konu başlığını bulun ve yazmaya başlayın. Yazarken birçok konun yazı içinde geçtiğini göreceksiniz. Burda size düşen görev bu başlıkları örneğin Google Gmail hesabınızda bulunan Görevler sekmesine not alın.  Aldığınız bu notlar ile zaman içinde geniş bir konu yaratarak konu bulmada zorlanmayacaksınız.Gevezeliği bırakarak asli konumuz olan ; Bloglovin sitesinde site kaydınızı nasıl yapacaksınız bu konuyu inceleyelim.
Blog veya sitenizin Bloglovin’e kaydının yapılması için size vereceği onay kodunu sitenize nasıl ekleyeceğiniz hakkında uygulanacak adımlar.
1. Bloglovin giriş yapın. Üye değilseniz ilk olarak üye kaydınızı tamamlayın.
2. Profil resminizin üstüne mausu yanaştırın açılan pencerede Blogunuzun (Your Blog ) yazısına tıklayın.
3. Açılan pencerede Talep Blog (Claim Blog) tıklayın.
Resim 1. Bloglovin Taleb Blog (Claim Blog)
Bloglovin sitenizi tanıması için gereken meta etiketinin alındığı pencere
4. Bloglovin verilerinizi işleme alabilmesi için blog başlık ismini veya URL yapıştırın. Hemen alt kısımda ekleyeceğiniz sitenizin görseli çıkacaktır.
Site bağlantısının yapılandırması için açılan pencerede yapılacak işlemler
5. Site görselini kontrol edin, bağlantı doğru ise sitenize eklemeniz için pencere içinde verdiği kodu kopyalayın. Aşağıda bu kod ve site ile ilgili görsel resimde anlatılanlar gösterilmektedir. Lütfen inceleyin ve okumaya devam edin.
Bloglovin Site doğrulama kod'ununun alınması
6. Kopyadığınız site doğrulama kodunu eklemek için blog yazılarınızdan herhangi birine veya ilk yazınıza eklemek için yazınızı açın.HTML moduna getirin ve aldığınız kodu yapıştırın. Oluştura tıklayarak yazınızı güncelleyin.
7. Bloglovin dönün ve Talep Blog (Claim Blog) yazısına tılayarak blogunuzun varlığının kabul edilmesini sağlayın. Blog’unuzun eklendiğini göreceksiniz.
8. Pencere sağ kısımda blog bilgilerini düzenle yazısına tıklayarak gerekli olduğunda bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.