Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Wordpress 3.7 Sürümünü Çıkardı

Wordpress ücretsiz içerik yönetim sistemi 24.10.2013 tarihinde 3.7 Count Basie ismi ile yeni sürümünü çıkardı. Ağustos ayında 3.6 sürümü...

...
Wordpress 3.7
Wordpress ücretsiz içerik yönetim sistemi 24.10.2013 tarihinde 3.7 Count Basie ismi ile yeni sürümünü çıkardı. Ağustos ayında 3.6 sürümünü yenileyen wordpress’in resmi site sayfasında, Aralık ayında 3.8 sürümünü çıkaracağını belirtmekte. Yeni sürüm bilgisinin verildiği yazıda, Aralık 2013 ayı içinde diğer yeni sürümün çıkacağı bilgisi ister istemez biraz kafaları karıştırıcı nitelikte.
Yeni sürümün yüklenmesi konusunda Google aramalarda yaptığım aramalarda tartışma yaratabilecek bir konuya raslamadığım gibi, konuyu anlatan geniş bir haber yayınına da raslamadım. Şahsi düşüncem şu andaki sürümün (3.7) Aralık ayındaki (3.8) sürümünün alt yapısı olabileceği yönünde olmasıdır. Her yeni sürümlerde hata olasılıklarının yüksek olabileceği düşüncesi ile Aralık ayında çıkacak yeni sürümü beklemek en akıllıca düşünce olacaktır.
Wordpress ücretsiz sitelerde aktif sürüm bilgisi verilmiyor.Wordpress blog’un ücretli ve ücretsiz kullanıcısı olarak karşılaştırma yapmak için her iki sistemide kullanmak gerekiyor.
Wordpress 3.7 sürüm yeniliklerini resmi sitesinde incelediğimizde şu farklılıklar anlatılıyor.
Otomatik güncelleme :
Güvenlik açıkları için uygulanan eklentiler kullanıcının durumu farketmesini beklemeden kendini otomatik olarak güncelleyecek. Wordpress ana yapısının dışına çıkarak aşırı eklenti yükleme çalışmalarında güvenliğin ön plana çıkması sonucu site verimliliğinin hata oranının artması ihtimaller dahilinde.
Güçlü şifre kontrolü :
WordPress üzerinden şifre oluştururken, bu şifrenin kolay tahmin edilebilir olmaması için, WordPress'in önerilerini göreceksiniz. Kullanıcı adı ile benzerlik ifade eden, sıralı sayılardan oluşan ve sık kullanılan şifreleri kullandığınızda, uyarı alacaksınız.
Güncellemelerin otomatik oluşumu, zaman içinde vereceği hatalar ve doğrular ile yeni sürümün doğru çalışıp çalışmadığı hakkında kesin bilgileri kullandıkca anlayacağımız kesin.
Açıkcası bu iki sürüm güncelleme sırasında kullanıcıların yaşayacağı sorunlar henüz tam belli değil. Daha geniş bilgi için Kodeks 3.7 sürüm bilgilerini inceleyebilirsiniz. Yeni sürüm çalışmalarına 211 kişi katgıda bulunmuş. Herhalde bu kişiler olabilecek hatalar ve çözümleride hesaplamış olmalılar.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.