Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Adsense İki Aşamalı Onay Süreci

Blogger ile Blog açtınız, Goggle Adsense ile para kazanmak istiyorsunuz. Adsense 2 aşamalı onay süreci için ne yapmanız gerekiyor. Adsense...

...
Google Adsense İki Aşamalı Onay Süreci hakkında bilgiler
Blogger ile Blog açtınız, Goggle Adsense ile para kazanmak istiyorsunuz. Adsense 2 aşamalı onay süreci için ne yapmanız gerekiyor. Adsense 2. aşama neden geçilemiyor?
Yukarıda özetlediğim satırların çok kısa olması sizi aldatmasın. Eskiden Adsense den reklam almak bu kadar zor değildi. Ancak şu anda web’i kirleten bu kadar insan olduktan sonra Google Adsense’ninde bazı önlemler alması çok doğaldır.

Blog yazarı bir arkadaşımın verdiği linki incelediğimde gözlerime inanamadım. Adsense satılık 75 $ 50 $ vs gibi açık arttırma pazarı kurulmuş.
İnsanlar bir şirketin uygulama açıklarını yakalayarak bu işlemi de para karşılığında satmalarını inanın halen kafam almıyor. Bu insanlar ya saf yada Google’u çok saf zannediyorlar. Google yattığın yatağın baş ucundaki lambanı görecek kadar sana yakın.Ancak bunu ne yapar ne yaptırır. Kuralları ağırdır.Henüz bu kuralları tadmayanlar, tatdıklarında çok geç kalmış olacaklar. Çünki Web dünyasında kara liste diye kavram vardır.Bu listeye girdi iseniz tüm Dünya üzerinde size kapılar kapanır. Umarım çok kısa sürede akıllarını başlarına alırlar.
Adsense kayıdınızı yapmadan önce bazı şartları sağladığınızı kontrol edin.
1. 18 yaşını doldurmanız kesin. Bu yaşta değilseniz anne ve babanızın hesabı ile işlem yapabilirsiniz. Bunda bir sakınca yoktur.Tüm sorumluluk ailenizdedir unutmayın.
2. Blog’unuzda porno, şiddet türü içerik olmaması gerekmektedir
3. Irkcı, propaganda, kişisel yaşamı açıklama, şahıs ve kuruluşlar hakkında özel gizlilik taşıyan içerik yayınların olmaması gerekir.
4. Tütün, içki, telif içeren resim, video, warez yayın, uyuşturucu özendirme niteliğinde yazılar, alkol, ilaç, silah, kitap, gibi içerikler olmamalı
5. Yasal olmayan veya başkalarının yasal haklarını ihlal edecek içerik olmamalı
6.Google gizlilik , Hizmet şatları , kalite yönergeleri, içerik polikalarına uyumlu olmalı
Tüm bu konular daha fazla madde içermekte. Ancak ön plana çıkanları burada aktarmakta fayda görüyorum.
Yukarıda anlatılan konulara uyum sağlıyor iseniz 2 aşamalı Google Adsense işlemine başlayabilirsiniz.Tabi tüm konular bunlarla da sınırlı değildir. Aşamalar içinde diğer konular hakkında bilgi verilmektedir.
Adsense Onay Süreci 1. Adım
1. Blog yazılarınız hazır, yerleşim yapılmış yayıncı reklamları için hazır durumda ise ;
→ Blog kumanda paneli → Kazançlar→ Adsense’e giriş yapın
NOT: Blog hesabınızla giriş yapmaya özen gösterin. Farklı hesaplarla giriş yaptığınızda yayıncı hesabınızın uyuşmadığı mesajı alacaksınız.
2. Başvurunuz esnasında S.S.S. Türkçe harf kullanmayın (ü,ç ş,ğ) gibi. Türkçe karakter kullanırsanız hata mesajı ile karşılaşırsınız.
3. Başvuru sonucunda yaklaşık bir hafta içinde ilk onayı, (olumlu, olumsuz) alacaksınız. Posta hesabınıza bilgi gelecektir. Spam klasörünü her ihtimale karşı kontrol etmeyi unutmayın. Blog onayı olumlu ise sizden reklam birimi oluşturarak blog’unuza eklemeniz istenir.
Adsense Onay Süreci 2. Adım
1. Reklam oluşturmak için, Google Adsense hesabınıza giriş yapın.
→ Kazançlar → Kumanda panelini görüntüle → Reklamlarım → Reklam birimleri → Yeni reklam birimi sekmesine tıklayın

Adsense reklam
2. Reklam biriminiz için bir isim seçin ve kaydederek eksiksiz kod’u alın.
Bir adet reklam kod’u almanız yeterlidir. Bu işlemde ki amaç reklam verenlerin ve Google Adsense’nin sitenizdeki içerikleri, görselleri inceleyerek reklama uygun nitelikte olup olmadığının araştırılmasıdır.
3. Aldığınız kodu Blogger kumanda paneli → Yerleşim → Gadget ekle → HTML/JavaScript Gadget yolunu takip ederek ekleyip kaydedin.
Blog önizlemesi yaptığınızda gadgeti eklediniz kısımda boş bir yer göreceksiniz. Görsel olarak iyi görülmese de artık bir hafta bu işleme katlanacaksınız.
4. Adsense ve Reklamverenlerin incelemesi tamamlandığında 2. onayı aldığınızda, size e-posta bilgisi gelir. Artık birkaç saat sonra blog’unuzda boş olan kısımda reklamların çalıştığını görebilirsiniz.
Blog ziyaretcileriniz reklamlara tıklama sonucu paranız size ait Adsense hesap panelinizde birikmeye başlar.
5. Blog reklam gösterimi başlaması ile tüm işlerden kurtulduğunuz sanmayın.
Artık Google Adsense takibindesiniz. Hesab açarken bir anlaşma imzaladığınızı ve bu yönergeleri kabul ettiğinizi hiçbir zaman unutmayın. Bu kurallar dışına çıktığınızda Adsense reklamlarınızın askıya alınabileceğini aklınızdan sakın çıkarmayın.
6. 3. taraf reklam kullanabilirsiniz. Tabiii ! Nasıl ? Google Adsense kurallarına uyumlu olarak. 3. taraf reklamına okuyucunuz tıkladığında uygun olmayan kurallara ait bir sayfaya gitmemesi gerekir.
7. 3. taraf reklamlar ile Adsense reklam karışımı yapmayın.
Google Adsense uzmanları blog’unuzda yaptıkları test sonucunda en uygun reklam yerleşimini tespit etmişlerdir.
Google Adsense reklamlarınız sitenizde ne kadar zaman sonra görüntülenmeye başlar konusunda geniş bilgi sahibi olabilirsiniz.
Google Adsense resmi sitesinde yayınlanan, Yeni Yayıncı Başvuru Süreci hakkında bilgiler.
Reklam Kodunu Sayfanıza Yapıştırma konusunda bilgiler.
Siteniz Google Adsense için uygun mu ? İnceleyin.
Google Adsense Türkçe Grup forumların da yardım almayı veya yardımcı olmayı düşünüyorsanız ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

57 yorum

  1. Google adsense adına çok güzel bir yazı olmuş, ellerin sağlık ağabey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @meşal medeni : Duyarlı düşüncen için çok teşekkür ederim

      Sil
  2. Blogger kullanıcıları için bu yazı büyük bir eksiklikti. Eksikliği tamamladığınız için teşekkürler. Benim gibi adsense acemileri için çok iyi bir yazı olmuş. Ellerinize, aklınıza sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Rıdvan ÖZKAN :
      Bey, Değerli yorumlarız için çok teşekkür ederim.Yazılarımın %80'i yeni blogcu arkadaşlara kolaylık sağlaması açısından çok basite indirgeyerek anlatılmakta.Tek eksik menüde yazıların bir araya toplandığı etiket niteliğinde kategorilere bakılmaması.Herhalde zaman içinde bu eksiklik de tamamlanır.

      Sil
  3. Selamın Aleyküm Arkadaşlar,
    Adsense ile ilgili sorunum var aklindaki.blogspot.com adlı blogger uzantılı sitenin sahibiyim. Daha önceleri adsenseye başvuru gönderdim ama "yetersiz içerik" mesajını aldım. Sitemi geliştirdim aşağı yukarı 1 ay dan fazla geçti. Tekrar başvuru yapmak istiyorum ama olmuyor adım adım anlatacağım.

    1-) Blogger'a giriş yapıyorum. Kazançlar Sekmesine tıklıyorum. pud-854... yayıncı kimliğiyle ilişkili hesap onaylanmadı."adsense hesabına geçe" tıklıyorum.
    2-)Google hesabı seçme bölümü geliyor. Resmin Linki:http://u1312.hizliresim.com/1j/3/v4tlc.png
    Evet'e tıklıyorum. Şifremi giriyorum karşıma http://u1312.hizliresim.com/1j/3/v4tmq.png resimdeki gibi geliyor. Orda hala onaylanmayı bekleyen var diyor ama palavra yani "yetersiz içerik" geldi.
    "Farklı Bir Google Hesabı Kullana" tıklıyorum. Ve farklı bir google hesabı giriyorum ama gine aynı şekilde geliyor ekrana ve " Farklı bir google hesabı kullan veya Yeni hesap oluştur geliyor." Anlamadım gitti. Bilen Arkadaşlar Lütfen Yardımlarınızı ve Görüşlerinizi bekliyorum ben mi yanlış yapıyorum anlamadım gitti. İLGİLENENLER ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...
    aklindaki.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Şahan Aydın : Bey, merhaba ;
      1. 1 nolu yazınızda neden Adsense hesabına geçiyorsunuz. Kumanda panelini görüntüle ile giriş yapabilmeniz gerekmekte.İçerik onaylanmadı ise tamam yeni başvuru için Adsense geç sekmesini kullanabilirsiniz.Ancak onaylanmamış içerikler için de aynı sonucu alacaksınız. Zaten yetersiz içerik diye yazmışsınız.
      2. Onay gelene kadar Adsense hesabınızı değiştirmeyin.Bu defa hep karışacak ve işin içinden çıkamayacaksınız.
      3. Bekleme süresi uzun olabilir.Çok fazla talep var.Ancak beklemeniz gerekiyor.
      Anlattığınız aynı sorun bir blog yazarı arkadaşımda yaşandı yaklaşık 2 ay sonra onayı geldi. Devamlı yeni talep yapmak bekleme sıranızı başa alacaktır.Bunun sonucuda daha fazla sürede beklemiş olacaksınız.
      Diğer bir konuda hastalık üzerine yazılar içerik ihlali sayılır.İhtisas isteyen konular üzerinde yazı yazılmaması gerekiyor.Adsense içerik politikaları ile ilgili yazıyı gözden geçirirseniz göreceksiniz.

      Sil
    2. Adnan bey merhaba
      Eminim ki beni hatırladınız :D yeni sitemi geliştirirken diğer sitem üzerinede çalışıyorum yalnız siteme adsense alamamıstım. Şimdi tekrar sitede ve başvuru yapmak istiyorum ama karşıma bu problemler çıkıyor.
      1. Blogger>Kazançlar>Kumanda Paneli'ne tıklıyorum. Karşıma gelen yazıyı aynn ekliyorum.
      Hesap Etkin Değil
      Bu login onaylanmamış bir başvuruya bağlı olduğu için henüz bir AdSense hesabına sahip değil. Başvurunuz hakkında daha fazla bilgi için lütfen başvurunuzda belirttiğiniz e-posta adresinize gönderdiğimiz mesajı inceleyin.
      Aynn bu mesaj geliyor. Gmailime defalarca baktım herhangi bişi yollamadılar. Yani gönderseler "Yetersiz içerik" gibisinden tekrar başvurucam da tekrar başvuru yapma hakkımda kayboldu ortadan ne yapmam gerekli acaba ? Bu arada en az 2 aydan fazla geçti başvuru yapmayalı. Teşekkürler.

      Sil
    3. @Şahan Aydın
      Bey tabi hatırladım.Yeni sitenizde tekrar başvuru yapmanıza gerek yoktu.Zaten daha önce almış olduğunuz hesap geçerliydi.Aynı hesapla Adsense paneline giriş yapabilirsiniz.Daha önce giriş için farklı bir hesap kullandı iseniz o hesap ile giriş yapma durumundasınız.Spam klasörüne baktınız mı? Farklı bir hesap kullandı iseniz gönderi orda olabilir.Tekrar başvuru hakkı yok olmaz.Yasaklı bile olsanız 6 ay içinde tüm düzeltmeleri yaptığınızda tekrar başvuru hakkınız vardır.

      Sil
    4. Teşekkürler yorumunuz için ben onu demek istemedim. Yeni siteme şuanda başvuru yapmak istemiyorum çünkü kabul edilmeyeceğini biliyorum :) Aylar içerisinde sizden baya bişiler öğrendim artık kesin adımlar atıyorum. Sadece demek istediğim aklindaki.blogspot.com bu sitem için adsense başvurusu yapıcam ama olmuyor. Farklı bi gmail hesabı ile göndercektim bütün bilgileri adres isim telefon yazdım ama yukarıda adsense politikalarına karşı bişi var gibi bir yazı çıktı acaba bumerangdan sebep olabilir mi ? Bu arada bumerang a da üye oldum :D reklam teklifleri gelmeye başladı ama tabiki adsense istiyorum ben :D. eğer bunları cevaplarsanız sevinirim bu arada k.b. geç cevap verdim

      Sil
    5. @Şahan Aydın
      Bey blogunuzda birşey göremedim.Gözümden kaçmış olabilir.Adsense hesabına girin ve blogger hesabınız ile ki bu Google hesabınızdır istekte bulunun.Ancak devamlı girip çıkmayın siteye.O zaman kafanız karışıyor.Onay geldiğinde size bilgi gelecektir.Gelemdi diye defalarca kayıt yaparsanız çok uzun beklersiniz.Bazı arkadaşların 3 ay içinde onayı çıktı.Beklemekten başka yapacak bir şey yoktur.Bu arada Adsense içerik kuralları mutlaka okuyun.Bumerang benim tvsip etmediğimbir uygulama.Ama yasak değildir.Burdan gelecek okuyucu 10 milyon kişide olsa size birşey kazandırmaz.Çünki organik değildir.Okuyucumunda bu gazetelerden gelmesini hiçbir zaman istemem.Gazete reklamı nedir ki.başkasının reklamını yapmaktan başka brşey değildir.Okyanus gibi görülen gazeteler bence avuzdan bir farkı yoktur.

      Sil
    6. Adsense hesabı derken Adnan bey benim adsense hesabım yok şimdi Blogger>Kazanc>Adsense Hesabına Geç'e tıklıyorum. Sonra karşıma http://i.hizliresim.com/eWWJO8.png geliyor bende evet e tıklıyorum ve Blogger'a kayıtlı gmail hesabımla giriş yapıyorum. Karşıma http://i.hizliresim.com/emqvm8.png geliyor. Adnan bey orada söylenen bilgi tamamen yalan bana kalırsa. Sonuçta bu blog 6 aylık oradaki o yazı hiç değişmedi. Resimli resimli anlattım sizce ne yapabiliriz? Yeni gmail hesabı ile mi başvurayım ?

      Sil
    7. @Şahan Aydın
      Filmi başa saralım ve sıfırdan düşünelim.Google hesabın google.com gmail ile başlamlı.Sen yazdıklarımı kendine göre teyid et.
      Firefox yerine Chrome aç bir dene.Chrome tarayıcı açtığında bak bakalım senden tekrar giriş isteyecek mi? İsterse gir ve sonra blogunu açarak bu işlemleri dene bakalım.Senden hesap girişi isteyecek mi?Tekrar hesap istiyorsa daha önceden adsense giriş yaptı isen hata burdadır.Giriş yapamamanın birçok nedeni olabilir.Önce kendi verilerinin doğruluğunu teyid et.Tüm hesaplardan çık tarayıcı ön belleği temizle ve yeni giriş yaparak denemeni yap bakalım.Bazen tarayıcı çerezleri seni yanıltabilir.Adsense bu çerezler ile senle iritibat kurar.Hatalı bir çerez seni yanlış yönlendirebilir.Gererkirse tarayıcıyı sil ve yeniden kur.

      Sil
    8. Hemen dediklerinizi yapıyorum. Çerezleri felan komple silicem eve felan gitmezsiniz dimi saat 12 de oldu ama :D

      Sil
    9. Peki hemen yapıyorum dediklerinizi bu arada Adnan bey türkçeyi çok güzel kullanabiliyorsunuz ama biraz daha hafif bi dille anlatsak harika olur :D yazdığınız yazıyı 3 defa okuyorum anca anlıyorum

      Sil
    10. Adnan Bey şimdi dediklerinizi sırasıyla yaptım. Şuan Chrome'dan giriş yapıp denemeler yaptım. Aynı şey oldu ben de tarayıcıyı komple sıfırladım. Ve tekrardan başlıyorum. Blogger>Kazanc> Adsense hesabına geç http://i.hizliresim.com/wbQnvj.png Karşıma gelen sayfa http://i.hizliresim.com/KZ28zg.png ordan da ıd şifre giriyorum karşıma gine bu http://i.hizliresim.com/emqvm8.png geliyor. Yani tarayıcı ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Adnan bey sizin düşünceniz nedir nasıl yapıcaz ? İsterseniz team viewerla siz bağlanıp canlı canlı da yapabiliriz karar sizin. Yardımcı olursanız Çok teşekkürler

      Sil
    11. @Şahan Aydın
      Bey 05,00 e kadar burdayım.

      Sil
    12. @Şahan Aydın
      Bey yorumları çok farklı yerlere yazmışsınız.email olarak gelmedi.Tesadüfen yorumlara bakarak gördüm.Tamam teşekkürler :)) hafif bir dil tercihimiz olsun.Tabi siz yatmadı iseniz.

      Sil
    13. Adnan bey kusuruma bakmayın yattınız sandım. Şimdi neler yapmamız gerek onları bir gözden geçirelim. Buradan konuşma ile olmuyacaksa, zamanınız da varsa team viewerdan girip yapalım canımı çok sıktı bu iş. Teşekkürler

      Sil
    14. @Şahan Aydın
      Bey dün yoğun olmama nazaran size bayağı zaman ayırdım.Adsense hesap girişine sizden başkası giremez.Şifre teklifi yapmayın sakın.Bu tarz konulara çok özel bir konu olmadan (hayati boyutta) bakmıyorum.Göz atmanız gereken tüm verileri size sundum.2 tür müracat hakkınız var.Gönderdiğiniz Resimlerde bunlar görülüyor zaten.Google hesabı ile giri veya farklı bir hesapla giriş.Bu ikiside olmuyorsa benim yapabileceğim çok özel bir konu olamaz zaten.Tarayıcıyı yenilemeyi denediniz. Blog şablonu için yazdım size.yapacak bir başka işlem kalmıyor.

      Sil
  4. Merhaba, Reklamlara tıklanmazsa veya başka şekilde adsense'ye borçlanabilir miyiz? 200tl eşik yazıyorda.. Bize dayattığı önemli kurallar nelerdir bilgilendirirseniz çok sevineceğim? Onay sürecinde telefonla arıyorlar mı?

    Bir de alan adı değişikliğinden 1.aşama tamamlanan ve onay sürecinde ki adsense etkilenir mi? Onaylandığında değiştirsem etkilenir mi? Facebook sitemi spam olarak kara listeye almış sebebi bir takım gruplarda "Blog yazarları" sitemdeki gelişmeleri aktarmam.. Fantastik, bilim kurgu hikayeler yazıyorum da.. http://yeraltimedyasi.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Ucube blogu
      Merhaba, Kendi reklamlarınıza tıklamayacaksınız.Okuyucu tıklayacak.Alan adı için en az 3 ay yazılarınız aramalarda etkilenir.reklamlar etkilenmez.Adsensede kimse telefonla aranmaz email gelir.Geniş bilgi için menüde Adsense ismine tıklayarak bilgi alabilirsiniz.facebook gibi her sitenin içerik kuralları ayrıdır.konuyu Facebook da araştırmak gerekir.

      Sil
  5. İyi Günler Adnan Bey,
    Belki beni hatırlarsınız baya uğraşmıştık aklindaki.blogspot.com için :) dün baş vurdugum adsenseye cevap geldi ve ilk aşamadayım galba sitede boş reklamlar cıkıyor. Bundan sonra ne yapmalıyım tam olarak ve 2. aşamayı geçme ihtimalimi söylerseniz. Ve sitemin yeni tasarımı hakkında düşüncelerinizi ve eksiklerimi söylerseniz çok sevinirim
    aklindaki.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Şahan Aydın
      Bey merhaba, hatırlamaz olur muyum.Sonunda Adsense 1. aşamaya girmişsiniz reklam sağ üst kısımda gördüğüm kadarı ile güzel.1. Aşama reklamverenlerin sitenizdeki okuyucu giriş ve yazı içeriklerinizdeki dönüşümleri izlemesidir.İki konu benim dikkatimi çekiyor.
      1. Cerrahi konusundaki yazınız.
      2. Oyun kısmı ile ilgili yazınız.
      Her iki yazıdada bağlantı linkinin olmaması sizi kurtarmış.Şu aşamada sakın bağlantı eklemeyin.Cerrahi konuda uzaman olmadığınızdan bu yazı alıntıdır.Alıntı kaydırma yapmamıssınız ve alt kısımda kaynak vermemissiniz.Bunlarda bağlantı vermediğinizden sizi kurtarmış.Yoksa 1. aşamaya da gelemezdiniz.
      Tasarım güzel olmuş.Sade ve akıcı.Onaydan sonra diğer çalışmalarınızı yaapmanızı tavsiye ederim.Mümkün olduğunca akıcı ve özgün yazılar yazın bu sürede.Eğer dediğim gibi günde özgün 2 yazı abartı olmadan yazarsanız tahminim 3 gün içinde onay alabilirsiniz.Sonuçları bildirin bana.Görüşmek üzere.

      Sil
    2. Teşekkürler. Cerrahi yazıları ansiklopediden yazdım yani herhangi bir siteden reklam yapma amaçlı değil dediğiniz gibi. Ve özgün konu girin dediniz ya cevabın gelmesinimi bekleyeyim yoksa şimdi devam edeyim mi özgü yazı ile ilgili.

      Sil
    3. @Şahan Aydın
      Merhaba, yazıları kitaptan da alsanız, bazı telif hakları olabildiği gibi insan hayatı ile ilgili bir yazı olduğundan kitabın kaynak ismini alt kısımda vermeniz iyi olur.Aslında bu tür haber yerine kendi çizginizi yani yazı konunuzu belirlemeniz sizi daha başarılı yapar.Özgün düşüncelerinizi ne olursaolsun yazmanızda sıkıntı yok.Şöyle düşün.Bir yazı okudun ve hoşuna gitti. Bu yazıyı birebir kopya yapmak dediğim gibi sakıncalı.Ancak bu yazı hakkında düşüncelerini yazman yazıyı farklı anlatman bile özgündür.Kendi özgün yazılarına yazı içinde bağlantı verebilirsin.Bu SEO olarak da Google'un çok sevdiği bir konudur.Dikkat edin kendi özgün yazınıza vereceğiniz bir bağlantıdır bu.Demin reklam sağ yazdım yanlış yazdım reklam sol olarak düzeltim burdan.Görüşmek üzere.Şu an ki konumun güzel devam edin.

      Sil
    4. Aydınlattığınız için çok teşekkür ederim ama kafamda bir iki soru işareti var. Mesela örnek vereyim Facebook'da şifre değiştirme görselli anlatsam bu özgün yazımı olur. Yoksa Facebook'un insan üzerindeki zararları gibisinden sadece yoruma dayalı bir yayın mı özgün sayılır. Cevaplarsanız sevinirim :)

      Sil
    5. @Şahan Aydın
      Bey kendi düşünce ve yorumlarınızın hepsi özgündür.Okuduğunuz bir makaleyi bile kendi düşüncenize göre yazmanız özgünlüktür. Facebook kendine göre bir uslupla anlatır.Siz farklı anlatırsınız.Bu kopya değildir.Sonuç olarak her iki anlatımda aynı yolu izler.Ama düşünce ve yorumlar insanlara mahsustur.Beş parmağın bir olmadığı misal gibi.

      Sil
    6. Anladım Teşekkürler. 2. aşamayı da geçersem size de bildiririm iyi geceler :)

      Sil
    7. @Şahan Aydın
      Bey, geçersiniz merak etmeyin. Teşekkür ederim görüşmek üzere.

      Sil
    8. Hala bir cevap gelmedi Adnan bey ya bi sıkıntı mı oldu acaba?

      Sil
    9. @Şahan Aydın
      Bey bir hatta iki ay bile sürebilir.İşlemi hızlandırmak Google ile sizin organik çalışmalarınıza bağlıdır.Sıkıntı olsa merak etmeyin mail gelir.

      Sil
  6. Adnan bey öncelikle hesap onaylanmadı galba. Çünkü dün adsense ye giriş yaptığım da karşıma para göstergeleri felan geliyordu üstte kısa bir açıklama vardı Adsense Tamamen onaylana veya tamamen reddeline kadar kullanamazsınız. İşte bugun girmeye calıstım adsenseye karsıma bu hesap etkin değil geldi. Ve blogger kazanc sekmesinde de onaylanmadı yazıyor. Daha bugun oldu bu yani bu gün kabul etmemişler herhalde. Bu arada mail felan da gelmedi. Ne yapmam gerek hala anlamadım buyrun sizden bi açıklama bekliyorum umarım acık anlatmısımdır. Anlamadığınız nokta olursa lütfen sorun iyi geceler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Şahan Aydın
      Bey çok açık anlatılması gereken bir konu ortada zaten yok.Adsense talebi yaptınız kodu eklediniz ve onay bekleyeceksiniz.Onay gelmeden bazı yerlere giriş yapmak veya kurcalam doğru bir davranış değildir.Onay sürecinin Dünya genelinde yapıldığını düşünürseniz bu süreç sizin için 2 günde de olabilir 1 aydada.Israrla neden onaylanmadı diyerek bazı yerleri zorlamanız sizi negatif duruma sokar.Size onay geldiğinde email ile bilgi verileceği konusunda bilgi geçmiştim.Konunun anlaşılmayacak bir tarafı yok.Siz biraz acele ediyorsunuz hepsi bu.Kazanç sekmesinde yazan kelime onaylanmayan tüm bloglarda otomatik çıkana bir yazıdır.Gerçek onay email ile olumlu yada olumsuz olarak bildirildiğinde geçerlidir.Size şu yada bu nedenle onaylanmadı diye yazı gelmedi ise beklemek durumundasınız.

      Sil
  7. Selamlar, benim de adsense ile başım dertte. 1. aşamayı geçmiştim.1 gün geçmedi hiç uyarı, mail filan gelmeden başvurum yeni başvuru yapın aşamasına geldi. şimdi başvuruyorum, ilk başta henüz hesap etkim değil incelenecek 1 hafta içinde olumlu olumsun haber verilecek diyor. Ertesi gün bakıyorum, yeniden başvuru sayfası geliyor. Ne oluyor ben anlamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Zeynep Unsal
      Hanım başvurunuzu Blogger veya genel Google hesabınız ile tek hesaptan yaptı iseniz sorun olmaz.Başvuru emailinizi konrol edin lütfen.1. aşamayı geçtiğinizde gadgetleriniz eklendi şeklinde bir açıklama mesajo görmüş olmalısınız.Büyük ihtimal email posta başvuru sorunu var.2. Aşamada size kod eklemeniz söylenemesi gerekirdi.Söylendimi bilmiyorum.Söylendi ise kodu eklediniz mi ?

      Sil
    2. Evet söylendi. Eklenti yardımıyla kodları ekledim. kodları eklememden 1 gün sonra kontrol edeyim dedim, adsense sayfasını açtım aynı mail adresimle login oldum, yeniden başvuru sayfası geldi. Başvuruyu yeniledim. şu anda
      "Hesap Etkin Değil
      Bu login için bir AdSense hesabı mevcut değil. Başvurunuz henüz inceleme aşamasında. Başvuru tarihinizden sonraki bir hafta içinde başvurunuzu inceleyeceğiz ve size bir e-posta göndereceğiz. AdSense’e katılmaya hak kazandığınızda hesabınıza giriş yapabilecek ve programı kullanmaya başlayabileceksiniz."
      mesajı geliyor. Gün aşırı yeniden başvuru sayfası geliyor. Ve durum böyle devam ediyor. Uyarı maili filan gelmiyor hiçbir şekilde.

      Sil
    3. @Zeynep Unsal
      Onay sürecinde Adssenseye giremezsiniz.Onay verildikten sonra giriş yapabilirsiniz.İsteğiniz onaylanmadığı için her giriş yaptığınızda otomatik ıuyarı olarak bu bilgileri alırsınız.Başvuruyu neden yenilediniz anlamadım.Zaten sizi eklediler ve yaklaşık 10 gün beklemeniz gerekiyordu.Onay vermiş olsalar dı size onaylandı yazısı gelecek 1 saat içinde reklamlar başlayacaktı.işlemi başa sardınız.Zamanı uzattınız şimdi.Gelen aynı uyarıları silin.Sadece sonucu bekleyin.

      Sil
    4. Tamamdır. Ben sayfayı açtığımda son durumu gösteren bir uyarı çıkıyor zannetmiştim. Her açtığımda başvuru yenileme sayfasının çıkmasını hata olarak düşünmüştüm. Benim hatammış. Yardımınız için teşekkürler.

      Sil
    5. @Zeynep Unsal
      hanım merhaba sizin ahatnız değil.Otomatik bir yazı o.İnsanların kafasını karıştırıyor çok doğal.Sorunu çözmenize sevindim.Teşekkürler.

      Sil
  8. Adnan bey ACİLLL.
    Adsense başvurumu yolladım yollayalı 1 2 saat oldu ve bir mail geldi.Maili aynn naklediyorum:
    Bu e-postayı size, 08.Oca.2014 tarihinde, Google AdSense hesabınızla ilişkili ödeme iletişim bilgilerinin değiştiğini bildirmek için gönderiyoruz.

    Ödeme iletişim bilgilerinizi incelemek için lütfen şu adımları izleyin:

    https://www.google.com/adsense adresinden AdSense hesabınızda oturum açın.
    Ana Sayfa sekmesinin altındaki "Ödemeler"i tıklayın.
    Profilinizi görüntülemek için "Alacaklı profili" bağlantısını tıklayın. Bu bağlantının yönlendirdiği adreste ödeme iletişim bilgileriniz yer alır.


    Saygılarımızla,

    Google AdSense Ekibi
    --------------------------
    Google AdSense Kimliğiniz:**************(sıkıntı olmasın)
    Faturalandırma Kimliğiniz: **************
    Acaba onaylandı mı bu tam olarak ne demek? Blogger kazanc bölümünde de Onay bekliyor felan vardı onlar da gitmiş ve onaylanmadı gibi bir ileti de yok tam olarak bu nedir ?

    YanıtlaSil
  9. @Şahan Aydın
    Bey panik yapmayın.Çok doğal bir yazı bu.Blogumda menüde Adsense yazan yere tıklayın.Bu açıklamalar hepsi var orda.Bakın lütfen.Nereye ne işleyeceksiniz nasıl yapılandıracaksınız nasıl para alacaksınız hepsi mevcut.

    YanıtlaSil
  10. Adnan bey panik değil de bu yazı nedir neyin nesidir. Ordaki işlemleri uyguliyim mi size sormak istedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Şahan Aydın
      Bey Adsense seni onyalamış görülüyor.Şu anda sol sidebar üstte reklam kodunu atamış.Sizden de kazandığınız parayaı nereye göndermesi gerektiği bilgisini istiyor.Tabiy ki Adsense hesaplara girip gerekli yerleri dolduracaksınız.Hemen işlem yapmadan önce nasıl yapılacağı konusunu sana söylediğim yerden incele ve uygulamaya geç.Büyük ihtimalle sabaha reklamlar çalışmaya başlar.Sabahı dahi bulmayabilir.

      Sil
    2. Adnan bey Blogger>kazanc bölümünde hiçbir açıklama yok. Ve adsense hesabına giriş yaptım. Ödeme kişisini yenilicektim ama durum şöyle üstte bir kırmızı şerit var. Ve diyor ki İçerik için AdSense başvurunuz hâlâ inceleniyor. Hesabınız tamamen onaylanana veya reddedilene kadar yalnızca boş reklamlar göreceksiniz. Daha fazla bilgi edinin. diyor. Bu arada ne reklam kodu ekledim ne başka bişey yaptım haberiniz olsun. Şimdi tam olarak ne yapmam gerekli. Dediğim gibi adsense ye tıkladığımda beni yönlendirmiyor. Ne yapayım ? :D

      Sil
    3. @Şahan Aydın
      Şu anda 1. aşamadasın.Adsense yazılarımı okumanı bu nedenle yazdım size.Kırmızı bant olacak tabi.Henüz tam onaylanmadı.Hesaplara girebiliyorsan onları yapılandırman lazım.Giremezsende bekeleyeceksin.reklamları onlar eklemiştir.Sen farkında değilsiin.Ben görüyorum boşlukları.Adsense sizi yönlendirmez.Yazılarımı okuduğunuzda ne yapmanız gerektiğini zaten çözeceksiniz.

      Sil
  11. İyi akşamlar Adnan Bey.
    Adsense başvurusu yaptım ve aradan 3 günden fazla gecti hicbir mail gelmedi. İlk gönderdiğim 1. günde kazanc sekmesinde onay bekliyor yazıyordu şimdi ise sanki onaylandı yayıncı kimliği felan yazıyor. Ama hic bir mail gelmedi dediğim gibi. Adsenseye giriş yapayım dedim yaptım ama yukarıda kırmızı şeritte icerik icin hala inceleniyor yazıyor. Hala onay sürecinde olduğunu biliyorum da sitemde adsense gadgeti felan ekliyebiliyorum. Bunu da belirtmek istedim. Şimdi sadece beklemek mi gerekli ve ne kadar beklerim acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Şahan Aydın:
      Bey iyi akşamlar.3 gün az bir süredir.Bu bazen bir bazende 10 hatta 1 ay bile sürebilir.Şu anda blogunuz takip altında.. aşamadan geçtiğinizde size mail gelir ve reklam eklemeniz gerektiği söylenir.Bu 2. aşamadır ve halen denetim devam eder.reklam verenlerin ve Adsense kontrolleri sonucu onay alırsınız.Şeritlere takılmayın.Bunlar otomatik çalışan uyarılardır.Gelen mailler önemlidir.Özgün yazı yazmaya bakın ve dış bağlantı vermeyin.Kısa zamanda onaylanabilir.Beklemek lazım.Türkiyede 76 dolara Adsense satışı yapılırsa olacağı budur maalesef.Bu durumlara kadar soktular bu Ülkeyi.

      Sil
  12. Ben ona şu sebepten dolayı inanmıyorum Adnan bey mesela tamam adam sitene adsenseyi onaylatabilir ama ya 1 ay yaşar ya da yaşamaz ya banlanır ya da tekrar yetersiz veya uygunsuz icerikten dolayı kaldırılır. Bu arada Adnan bey bildiğim kadarıyla adsense film sitelerine ve dizi sitelerine verilmiyordu ama daha şimdi bir film sitesinde gördüm. Acaba vermeye mi başladılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Şahan Aydın:
      Bey başkalarının yaptığı zaten kendilerini bağlayan konudur.Telif hakkı iddiası almadıktan sonra her yerde reklam veriliyor.Yeterki gerekli şartları yerine getirin.Reklam verenin talebini karşılıyor ise neden verilmesin.Ancak bugünki şartlarda hangi diziyi gösterecekisiniz.Hepsinin telif hakları vardır.Biri işikayet etse blog da kapanır reklam da.Adsense içeriklerinde bu açıklama yapılıyor.Biri şikayet ederse ertesi gün reklamı göremezsiniz.Bu riski alan devam eder.Banlandımı bir daha hiçbir zaman reklam alamaz.Konunun özü bu.2013 senesinde birçok yazımda bu konudan bahsediyorum.Ancak vatandaş bunu halen algılamakta güçlük çekiyor.Bu nedenlede birçok blog kapanıyor.2014 senesinde de birçok blog kapanacak, reklamlar fesh edilecek.İşi adam gibi yapan devam edecek.Adam benden almış bol kepçe yapıştırmış bloguna.Şu anda blogu yerinde yok.Bu böyledir.

      Sil
  13. İyi akşamlar Adnan bey Adsense cevabım geldi ve şu şekilde bir ileti.

    Karşılama e-postamızda belirttiğimiz gibi, AdSense kodunu sitelerinize yerleştirmenizin ardından AdSense başvurunuz üzerinde ikinci bir inceleme gerçekleştiriyoruz. Bu incelemenin sonucunda, aşağıda belirtilen ihlaller nedeniyle hesabınızı onaylamadık:

    Sorunlar:
    Sitenizi inceleyemedik
    ---------------------

    Daha fazla ayrıntı:
    Sitenizi inceleyemedik: http://aklindaki.blogspot.com/2014/02/anne-sutunun-antibiyotik-kullanm.html adresindeki sitenizi incelerken, sitenizin devre dışı veya kullanılamaz olduğunu tespit ettik.

    YouTube veya Blogger gibi bir AdSense barındırma iş ortağı üzerinden başvuru yaptıysanız, barındırılan siteniz inceleme sırasında kullanılabilir durumda değildi veya bulunamadı (kaldırılmış).

    İpuçları:
    Verdiğiniz URL'de bir yazım hatası olup olmadığını görmek için başvurunuzu kontrol etmenizi öneririz. Siteniz, blogunuz veya YouTube kanalınız çalışır durumunda olduğunda, aşağıdaki talimatları izleyerek başvurunuzu doğru URL ile birlikte yeniden gönderebilirsiniz. Başvurunuzu yeniden incelemekten mutluluk duyarız.

    ---------------------

    Başvurunuzu güncellemek ve yeniden göndermek için, lütfen http://www.google.com/adsense adresini ziyaret edin ve başvurunuzla birlikte gönderdiğiniz e-posta adresi ile şifreyi kullanarak oturum açın. Uzmanlarımız hesabınızın program politikalarımıza uygun olup olmadığını inceleyeceği için, lütfen başvurunuzu yeniden göndermeden önce yukarıda listelenen sorunların tümünü çözdüğünüzden emin olun.

    Daha fazla bilgi için http://www.google.com/adsense/support/as/?hl=tr adresinden Yardım Merkezimizi ziyaret edebilir veya http://groups.google.com/a/googleproductforums.com/forum/#!forum/adsense adresine giderek yayıncıların en iyi AdSense uygulamalarını paylaştığı AdSense Yardım Forumu'nda arama yapabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Google AdSense Ekibi

    Evet ben o başlığı bumerangdan aldığım ve süresi bittiği için kaldırmıştım şimdi sırf bu sebepten dolayı mı kabul olmadı ya ? Kafam karıştı ne yapmam gerekli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Şahan Aydın :
      Bey merhaba, Size gönderdikleri URL bir örnektir.Bu ve benzeri yazıları kapsayan diğer yazılar için verilir.Anlatılmak istenen bu ve benzeri yazıları kaldırmanız gerektiği şeklindedir.Antibiyotik tıbbi bir malzemedir.Bu konuda yayın yapmak için konu ile ilgili ihtisasa yapmanız gerekiyor.Yani blog içerik ve meta etiketlerine baktıklarında hiç alakası olmayan bir konu gibi görmüşlerdir. Linkin açılmamasıda üstüne biraz cila yapmış gibi görülüyor.Yazıda dikkat ederseniz onaylamadık yazılmış.Askıya alındı yazsalar idi zaten uzun bir süre Adsense reklamı alamazdınız.Halen bir yol var demektir.Verilen örnek ve benzeri yazılar blogdan kaldırıldıktan sonra tekrar başvuru yapabilirsiniz.Ancak tüm yazılarınızı incelemenizi ve gerekenleri kaldırmanızı öneririm.Alıntı yazı şeklini uygulamazsanız aynı işlemi yapabilirler.Birçok blog yazarı Bumerang çok öenm veriyor.Aslında organik olmayan bir okuyucu sağlamaktan ileri gitmeyen bir uygulama.

      Sil
  14. İyi akşamlar Adnan bey adsenseye gerekli yayınlarımı inceleyerek tekrar başvuru yapmıştım bu seferde bu ileti geldi
    Sayın Kullanıcımız,

    Karşılama e-postamızda belirttiğimiz gibi, AdSense kodunu sitelerinize yerleştirmenizin ardından AdSense başvurunuz üzerinde ikinci bir inceleme gerçekleştiriyoruz. Bu incelemenin sonucunda, aşağıda belirtilen ihlaller nedeniyle hesabınızı onaylamadık:

    Sorunlar:
    Site, Google politikalarıyla uyumlu değil
    ---------------------

    Daha fazla ayrıntı:
    Site, Google politikalarıyla uyumlu değil: Siteniz Google AdSense program politikalarına (http://support.google.com/adsense/bin/answer.py?answer=48182, https://support.google.com/adsense/bin/topic.py?topic=1271507) veya Web Yöneticisi Kalite yönergelerine (http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=35769) uygun olmadığından şu anda AdSense başvurunuzu onaylayamıyoruz. Hedefimiz, reklamverenlerimize, zengin ve anlamlı içerik sağlayan, organik trafik alan ve kullanıcılara iyi hedeflenmiş reklamlar göstermemize olanak tanıyan siteler sunmaktır. Şu anda sitenizin bu ölçütleri karşılamadığını düşünüyoruz.

    İpuçları:
    Aşağıda sitenizde kullanıcı deneyimini iyileştirmenize ve AdSense ölçütlerine uymanıza yardımcı olacak bazı öneriler verilmiştir:
    - Google reklamları gösteren sitelerin kullanıcılara yüksek bir değer sunması önemlidir. Bir yayıncı olarak, kullanıcılara sitenizi ziyaret etmek için bir neden sunan, benzersiz ve alakalı içerik sağlamalısınız.
    - Otomatik olarak oluşturulmuş sayfalara veya çok az orijinal içerik barındıran ya da hiç orijinal içerik barındırmayan sayfalara reklam yerleştirmeyin.
    Siteniz ayrıca, anlaşılır bir yapı ve gezinme sistemi aracılığıyla iyi bir kullanıcı deneyimi de sunmalıdır. Kullanıcılar, sayfalarınız arasında tıklama yoluyla kolayca gezinebilmeli ve aradıkları bilgileri bulabilmelidir.

    Olumlu bir kullanıcı deneyimini nasıl sunabileceğiniz konusunda daha fazla yardım için lütfen Web Yöneticisi Kalite yönergelerini inceleyin.

    Siz gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra başvurunuzu yeniden incelemekten mutluluk duyarız.

    ---------------------

    Başvurunuzu güncellemek ve yeniden göndermek için, lütfen http://www.google.com/adsense adresini ziyaret edin ve başvurunuzla birlikte gönderdiğiniz e-posta adresi ile şifreyi kullanarak oturum açın. Uzmanlarımız hesabınızın program politikalarımıza uygun olup olmadığını inceleyeceği için, lütfen başvurunuzu yeniden göndermeden önce yukarıda listelenen sorunların tümünü çözdüğünüzden emin olun.

    Daha fazla bilgi için http://www.google.com/adsense/support/as/?hl=tr adresinden Yardım Merkezimizi ziyaret edebilir veya http://groups.google.com/a/googleproductforums.com/forum/#!forum/adsense adresine giderek yayıncıların en iyi AdSense uygulamalarını paylaştığı AdSense Yardım Forumu'nda arama yapabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Google AdSense Ekibi

    Ne yapmam gerekli acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Şahan Aydın :
      Bey bu yazı hakkında hemen üst kısımda size bilgi aktarmıştım.Herhalde göremediniz.Yorumlar fazla olduğunda hemen alt kısımda daha fazlasını göster sekmesine tıklayarak devam eden yorumları görebilirsiniz.Cevabımı inceleyin gereken düzenlemeleri yapın ve emin olduktan sonra Adsense'den tekrar talepde bulunabilirsiniz.

      Sil
  15. Şöyle bir sorunum var: blogumdan adsense başvurusu yapmıştım. Sonra da blogumu sahip olduğum alan adina yönlendirmiştir. Google basvurumu defalarca reddetti. İlk başvuruda yazdığım blogger urlsini değiştiremediğim ve farklı bir alan adı blogumda göründüğü için olsa gerek diyerek başka bir google hesabıyla başvurdum ama bu sefer alan adımla. İlk seferde kabul edildi. Ancak blogger panelinden kazançlar kısmina girdiğimde doğal olarak blogum onaylanmayan hesapta olduğu için işlem yapamadım. Kodlarla yaptigim ekleme dinamik sablonda görünmedi. Klasik şablona geçtim artik. Bana ne önerirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @mehmet sert;
      Bey yönlendirmeden sonra başvuru yapsaydınız daha hızlı bilgi alabilirdiniz.Sunucu yönlendirmelerinden dolayı blogunuza ulaşamayabilirler.Adsense tarayıcı ulaşımı için verdiğim linki inceleyin lütefen. http://guney59.blogspot.com.tr/2014/03/google-adsense-tarayc-erisim-sorun-ve.html
      Adsense Googl'un bir ürünüdür ancak Adsensenin onayı ile Google ilgili değildir.Holding içinde bir şirket gibi düşünebilirsiniz.Kasa birdir ancak hesaplar ayrıdır.Birçok hesapla başvursanız da sonuç değişmeyecektir.Blogger ve Google bir profile bakar.Farklı hesaplar ile giriş sonuç olarak bir profile bağlıdır.Adsense'nin size gönderdiği mailde onaylanmayan bir neden yazması gerekir.İçerik uygun değil, tarayıcınıza ulaşamadık vs gibi.Maildeki yönergeleri takip edip hatalı kısımları tamamladığınızda tekrar istekde bulunulabilir.Bu talepde size ne yaptığınız sorulur.Önerim Dinamik blogger geçmeniz yönündedir.daha hızlı ve kolay geçiş sağlarsınız.Özel tema ve blogger klasik temalarda süreç biraz daha uzun sürer.Dinamik blogger şablonda kod eklemenize bile gerek yoktur.Temayı kurduğunuz anda kodlar kendiliğinden eklenir.Sadece onay süreci beklenir.

      Sil
  16. Blogumun bağlı olduğu hesaptan başka bir hesapla adsense başvurusu yaptım ve ilk aşama tamam. Dinamik salonda eklediğim kodlar görünmüyor.ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @mehmet sert ;
      Bey, Dinamik blogger otomatik yapılandırma özelleiğine sahiptir.kod eklemniz bile gerekmez.Ancak Adsense gadgetini açmışlardır.Adsense gadget kodu ekledi iseniz reklam alanı boş kalır.Bu sizin blogunuzun izlenmesi demektir.2. Aşama sonucunu beklemeniz gerekecektir.10 gün kadar sürebilir.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.