Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Blog Otomatik Ping Kullanma

Blog yazılarınızı farklı sitelere tanıtabileceğiniz birçok ping sitesi mevcuttur.Ping siteleri arama motorları tarafından sıkça ziyar...

...
Blog yazılarınızı farklı sitelere tanıtabileceğiniz birçok ping sitesi mevcuttur.Ping siteleri arama motorları tarafından sıkça ziyaret edilen sitelerdir. Blog’unuzun hızlı indexlenmesi için bu siteri kullanabilirsiniz.

Blog yazılarınızı farklı sitelere tanıtabileceğiniz birçok ping sitesi mevcuttur.Ping siteleri arama motorları tarafından sıkça ziyaret edilen sitelerdir. Blog’unuzun hızlı indexlenmesi için bu siteri kullanabilirsiniz. Blog’unuzu bu istelere gönderme işelmi ile arama motorlarına benim sitem bu demeniz okuyucu sayınızıda artıracaktır. Ping siterini kullanmak yasak değildir.Sadece kullanırken dikkat etmeniz gereken konular vardır.

Bu kurallara uymak ve gereği gibi kullanmak en doğru seçimdir. SEO olarak büyük önem taşıyan Pingleme konusunu aşağıda takip ederek uygulayabilirsiniz. 


Farklı Pingleme Site Link Örnekleri :

http://pingomatic.com/
http://blogsearch.google.com.tr/ping
http://googleping.com/
https://www.pingler.com/
http://www.pingmyblog.com/

Önemli Not: Çok fazla Ping göndermek sakıncalıdır. Site değeri olmayan Ping sitelerini kullanmayın.
Ping nedir ? Blog başlığı, Blog Ana Sayfa Url ve Rss Url ‘nizi gönderebileceğiniz blog tanımlanma veya önemli yazı linklerinizi arama motorlarına sizin adınıza gönderen site uygulamasıdır. Ping atarak blog’unuzun hızlı indexlenmesini sağlarsınız. Yukarıda verdiğim örneklerde 1. sırada yer alan pingomatic.com sitesi , Wordpress vakfı tarafından kullanımda olan bir uygulamadır.

Pingomatic Sitesini nasıl kullanacaksınız ;

1. Pingomatic Sitesinde üyelik sistemi yoktur herkes kullanabilir.
3. Siteyi incelediğinizde
Blog Adı : Blog başlığınızı yazacaksınız
Blog Ana Sayfası : Blog’unuzun Url’sidir.
Örnek : https://guney59.blogspot.com/
Rss bilgileri : Blog’unuzun Rss bilgisidir. İsteğe bağlı kullanım.

Rss bilgilerinizi nerde bulabilirsiniz :

Ayarlar → Diğer → Kayıt içerik takibini yeniden yönlendirme URL’si yazan kısımda bulunur. FeedBurner bilgileriniz yoksa buradan okuyarak kullanmaya başlayabilirsiniz.
4. Ping hizmetleri sekmesinde Tüm yazısına tıklayarak, alt kısımda listelenen siteleri seçin
5. Yan tarafta bulunan Özel Hizmetleri işaretleyin. Ping gönder tıkladığınızda blog’unuz pinglenmiş demektir.
6. Yaptığınız işlemlerin kalıcı kalması için, ping gönderdikten sonra en altta yedekle seçeneğine tıklayarak yazdığınız URL’lerin yedeklenmesini sağlarsınız.
Bir sonraki ping işleminiz de aynı bilgileri yazmanıza gerek kalmaz. Defalarca siteyi gidip işlem yapmaktansa, blog’unuzda şu işlemleri uygulamanız size kolaylık sağlar. Aşağıda anlatılanlar Klasik ve Dinamik Blog’lar için geçerlidir.
→ Blog kontrol panelinize giriş yapın
→ Yerleşim →Gadget ekle → Bağlantı listesini açın
Başlık kısmına herhangi bir isim yazın. Örnek : Web çantam
Yeni site adı : Ping veya Pingomatik diye bir isim yazın
Yeni site URL’si : Aşağıda verdiğim linki yapıştırın ve gadgeti kaydedin.
Yeni site adına tıkladığınızda Pingomatik yeni bir sekmede açılacaktır.
Daha önceden yedekleme yaptığınızdan dolayı, siz sadece Ping Gönder sekmesine tıklayın. 

http://pingomatic.com/" target="_new

Ping Gönderme işleminde dikkat edilecek hususlar :

1. Ping’i yeni bir yazı yayınladıktan sonra yukarıda anlatılan şekilde gönderin.
Ping gönderdikten sonra 2. bir ping göndermeyin.
2. Kurallarına uyarak Ping göndermenin en büyük faydalarından biride şudur.

Bu konu çok önemlidir okumadan geçmeyin.
Yazınızı yayınladıktan sonra, herhangi bir site sahibi yazınızı kopyalayıp sitesinde siz index almadan önce yayınlarsa arama sonuçlarında onun yazısı ilk çıkacaktır. 

Arama motorları her web siteri için farklı algoritmalar uygular ve bu bilgilerde geliştirilmiş olduğundan sizin hangi saat de yayın yaptığınızı dahi algılayarak o saatlerde sitenizi indexler. 

Bu anlatılan tam bir sonuç değil, sadece bir açıklamadır. Bu algoritmalar yazınızın çokluğu, yazdığınız saatler vs. gibi verileri de depolarlar. 

Düşünün blog’unuzda tarih saat damgası mevcuttur. Yaptığınız her işlemin Google veri sunucularında kayıtları vardır. Bu kayıtlar üzerinde birçok seneryo yapılıp değişken algoritmalar hazırlanarak, Google bootları proğramlanabilir.
3. Ana Sayfa URL’le linkiniz ile Ping gönderdiğinizden indexlenmemiş sayfalar indexlenir. Belirli bir süredir ping göndermedi iseniz ve arama sonuçlarında çıkmayan yazı bağlantısı URL’niz varsa bu URL’yi de gönderebilirsiniz. Ancak hemen arkasında tekrar Ana Sayfa URL’lenizi göndermemek şartı ile.

4 yorum

  1. Paylaşım için teşekkürler abi fakat ben bu otomatik ping olayını pingomatic'te çözemedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Halil Bilgili : Bey arama motorlarına yazdığın yazının bilgisini gönderiyorsun.Bir diğer faydası da yazını biri kopyalayıp kendi yayınlar ve ilk index o alırsa senden önce arama sonuçların da sanki orj yazı yazmış gibi çıkabilir.Bunun da önünü kesmiş oluyorsun.Pingomatik Worpress vakfı aracı olduğundan güvenebilirsin.SEO olarakda temiz çalışır.

      Sil
  2. Adnan Bey meraba,

    pingomatic sitesi çalışmıyor bilginiz var mı?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.