Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Gadget ve Şablon Yenilikleri

Blogger ’un Gadgetler ve Şablon uygulamalarında birkaç gündür yaptığı değişimleri farkettiniz mi ? Blogger kısa süredir bu değişimlerine ...

...
Blogger Yenilikleri
Blogger’un Gadgetler ve Şablon uygulamalarında birkaç gündür yaptığı değişimleri farkettiniz mi ? Blogger kısa süredir bu değişimlerine devam ediyor.
Kontrol panelinde gadget renklendirmesi, resimlerin veya yazıların üzerine gelince sınır çizgilerindeki mavi tonlama, yorum penceresindeki renk uyumu vs gibi bazı değişimleri uyguluyor. Google Plus Badge kimlik kartlarında da bu değişimleri fark etmiş olmalısınız.Birkaç örnek vererek bu değişimleri inceleyelim.
1. Google+ Badge eski görünüm yerini yenisine bıraktı.
Google+ Badge’nin yeni görünümü :
Google+ Badge
2. Gadgetler sekmesini açtığınızda çok değişik resimler ile karşılaşıyorsunuz
Gadgetler sekmesinden görseller :
Gadgetler sekmelerinin yeni görselleri

3. Şablon → Özelleştir → Gelişmiş Sekmelerini incelerseniz çok yeni renk tonlamalarını farkedeceksiniz.
Şablon sekmelerindeki yeni görseller :
Özelleştir Şablon Gelişmiş Ayarlar
4. Şablon arka plan resimlerinede bazı yeni resimler eklenmiş ve zenginleştirilmiş.
Hepsinden önemlisi de dikkatinizi bir noktda toplam istiyorum.Eklediğiniz resimlerin rengine dikkat ederseniz açık gri mavi tonlarını yansıtıyor. Acaba bu işlem resim kopyala yapıştıcıları için bir uyarı yada tanımlama olabilir mi? Bence olabilir. Blogger harici bir blog bu resmi kullanmak istediğinde resmin blogger dan alındığını doğrulayan bir imza rengi olasılığı da mevcut.Yukarıdaki resim renklerini incelediğinizde resmin renginin normal olmadığını göreceksiniz.Bu konuda sizde fikirlerinizi belirtin.

4 yorum

  1. Yanıtlar
    1. @elifinterazisi
      Merhaba, ilginize teşekkür ederim.Blog'unuzu inceledim de çok geç açıyor.Mobil ve kapasitesi az bilgisayarların izleme olasalığı yok denecek kadar.Ana sayfa yazı ve resim boyutlarınızda ayarlama yaparsanız okuyucu kitleniz daha fazla olabilir diye düşündüm.Kusura bakmayın sıcak bir eleştiri yapmadan geçemedim.Kolay gelsin başarılar dilerim.

      Sil
    2. Eline Saglık abi SAbah Bende Farketmiştim ..Güzel Gidiyor Blogger

      Sil
    3. @Tıkırov cw
      Merhaba Google Aramalarda bootlar için hız çok önemlidir.Dinamik blogger bu hız için çok fazla bile.Diğer tarafdan 7 farklı tema görseli seçeneği hangi blogda mevcut.Sence bu çok büyük bir ayrıcalık değilm mi ? Daha da güzel gidecektir.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.