Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Wordpress 3.7 Türkçe Sürümü

Wordpress 3.6 sürümü ardından 3.7 sürümünü İng . olarak çıkarmıştı.Yeni Wordpres Türkçe 3.7.1 sürümüde çıkararak kullanıcılarına sundu. ...

...
Wordpress 3.7 Türkçe
Wordpress 3.6 sürümü ardından 3.7 sürümünü İng. olarak çıkarmıştı.Yeni Wordpres Türkçe 3.7.1 sürümüde çıkararak kullanıcılarına sundu.
Wp yeni sürümü ile birlikte 11 açık barındıran eski sürümünü yeni sürümle düzeltmiş oldu. Ücretsiz olarak blog kullanıcılarına yeni sürüm hakkında bilgi sunmayan Wordpress’in bu tutumunu açıkcası beğenmiyorum. 
SEO olarak birçok eklentisi mevcut  ancak! Wordpress Blog ile Blogger arasında tercih yapmam istenirse, her zaman Blogger tercihimdir. Birçok kişi Blogger SEO olarak iş yapmayan, öylesine bir blog olarak görür. Bu şekilde görenler Blogger’un gerçek gücünü anlayamadıklarını düşünüyorum. 
Wordpress ücretsiz ve ücretli bloglarını kullanıyorum. Her iki blog arasındaki farklılıkları çok güzel analiz edebiliyorum. WP motoruna turbo takılmış bir araç gibidir, hızlıdır.Blogger hızlı değildir belki ama hattinden fazla organiktir. 
Arama motoru denildi mi Google, Yahoo, Bing, Yandex geldiğini biliyoruz. Blogger da Google’un bir ürünü olduğuna göre, Blogger’ın turbosu da Google olabilir mi sizce? Açık bir soru yorumlarda cevaplayabilirsiniz.
Wordpress 3.7.1
Peki Wordpress 3.7.1 Türkçe sürümünde neler yapmış bakalım. Aralık 2013 de Wordpress 3.8 sürümünü devreye alacak. Wordpress yeni sürüm hakkında şu başlıklarla açıklama yapmış.
  • Arka plan güncellemeleri, siz uyurken güncellenir
  • WordPress 3.7 ile birlikte bakım ve güvenlik güncelleştirmeleri için parmağınızı oynatmaya gerek yok. Çoğu site hiç bir ayar yapmaya gerek kalmadan arka planda güncellemesini yapacak. Yine de bazı sitelerin ayarları buna izin vermeyebilir.(Burada düşük sunucular anlatılmak istenmiş)
  • Güncelleme süreci düzinelerce yeni kontrol ve önlemlerle her zamankinden daha güvenilir.
  • WordPress 3.8 çıktığı zaman yine “Şimdi güncelle” tuşuna basmanız gerekecek ama bu güzel mavi tuşa hiç bu kadar güvenimiz olmamıştı.
  • Bu site güncellemeleri otomatik yapamıyor. Ama yeni bir güvenlik güncellemesi olduğunda adresine e-posta göndereceğiz.
  • Daha güçlü parolalar oluşturun
  • Parolanız sitenizin en öncelikli koruması. En iyisi karışık, uzun ve eşsiz parolalar oluşturmaktır. Bunu göz önünde bulundurarak WordPress 3.7’de parolanızı zayıflatacak kriterler (tarihler, isimler, klavye desenleri (123456789 vb) ve hatta pop kültür referanslarına kadar) hakkında uyaran yeni bir parola gücü göstergesi eklendi.

Daha gelişmiş arama sonuçları

Arama sonuçlarınız artık sadece tarihe göre sıralanmayacak, bunun yerine bir yazıyla nasıl eşleştiğine göre sırası değişecek. Örneğin aradığınız kriter bir yazının başlığında geçiyorsa, o yazı arama sonuçlarında en üstte gözükecek.
Daha iyi uluslararası destek
Yerel WordPress sürümleri artık daha hızlı ve bütün çeviriler elde edecekler. WordPress 3.7 doğru dil dosyalarını otomatik yükleyip güncelliğini korumasını sağlıyor.

Daha çok arka plan güncellemeleri (Deneysel)

WordPress kurulumunuzun her zaman otomatik güncelleme yapmasını mı istersiniz, büyük sürümler dahil? Bir eklentinin her zaman arka planda son sürümde tutmak mı istersiniz? WordPress 3.7 geliştiriciler ve sistem yöneticileri için bunları yapabileceğiniz bir çok araçla geliyor.

Daha gelişmiş tarih sorguları

Geliştiriciler artık bir tarih aralığında, bir tarihten daha eski ya da daha yeni yazıları içeren sorgular çalıştırabiliyorlar. Ya da biraz abartmak mı istediniz, mesela cuma öğleden sonra yazılmış tüm yazılar?
Fazla söze gerek yok diyerek söz sizde diyorum.

2 yorum

  1. Güzel bilgiler Teşekkürler. Daha çok wp ile ilgili bilgi aktarırsanız sevinirim Adnan Bey...
    eklentileri, püf noktaları aklımıza gelmeyen ne varsa. Mesela resimlere seo yaparken ilk zamanlarda başıkta yada anahatar kelimeleri yazarken sonuncusunu yazıp enter dediğimde güncelleniyordu. şimdi artık enter dediğimde tepkisiz kalıyor.shift +alt+p kullanmak zorunda kalıoyrun ki enter daha pratikti. her iki sitem de aynı şekilde...

    YanıtlaSil
  2. Tuba Tb ;
    Hanım zaman buldukca yazmaya çalışacağım.Zenmate kullanabilirsin.

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.