Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Feedburner Rss Besleme Eklentisi

Blogger gadget serinize Feedburner Rss icon resimli besleme abone gadget’i ekleyerek blog’unuzun görünümünü farklılaştırın. Okuyucuların...

...
Feedburner
Blogger gadget serinize Feedburner Rss icon resimli besleme abone gadget’i ekleyerek blog’unuzun görünümünü farklılaştırın. Okuyucularınız bir tıklama ile Rss beslemenize ulaşıp farklı abone olmanın keyfini çıkarabilirler. Feedburner beslemelerine abone olmayan blogger yok denecek kadar azdır.Yeni bir blog yazarı iseniz, blogger hesabınız ile Feedburner’e hesap oluşturmadan önce sizin için farklı bir isimde hesap oluşturulur.
Daha sonra Feedburner hesabınıza giriş yaparak hesabınızı özelleştirebilirsiniz. Feedburner resimli Rss besleme gadget’inizi oluşturmak için yapılması gereken işlemler nelerdir aşağıda inceleyelim.
2. Halka duyurma (Publicize) sekmesine tıklayın.
3. Chicklet seçici (Chicklet Chooser) sekmesine tıklayın.
4. Farklı ebatta 2 ad. RSS icon’u göreceksiniz.Bu icon’lardan birini seçebildiğiniz gibi hemen alt kısımda mevcut önerileride değerlendirerek kullanabilirsiniz.
5. Bir Widget olarak kullan (Use as a Widget in ) yazı yanındaki ok işaretine tıklayın ve Blogger sekmesini seçip göndere (Go) tıklayın.
6. Seçiminiz sonucu Gadget blog kumanda panelinize gönderilecektir.Gadget’i arzu ettiğiniz yere sürükleyerek konumlandırın.
Feedburner Chicklet Chooser
FeedBurner nedir ? bilmeyen okuyucu arkadaşlarımız ilgili bağlantıdan bilgi alabilecekleri gibi kategoriler sekmesinde yer alan FeedBurner etiketimizden diğer yazıları okuyarak bilgi edinebilirler.Canlı demosunu klasik blogumdan görebilirsiniz. Canlı Demo : Adnan Güney
Sorun mu yaşıyorsunuz ? Yorumlar da açıklama yaparak yardım alabilirsiniz.
Guney59 Paylaşım Blog'una 05 Ocak 2014 tarihinde yazar Adnan Güney tarafından yazılmıştır.

4 yorum

  1. Hocam günaydın. Soracağım soru şuanki yazı ile ilgili değil lakin yazının şablonu ile ilgili. Yani cümleler bittiğinde hepsi aynı hizada durmuyor. Mesela bir kaç konu geriye gittiğim de yazılarınızın küçük ve sağ taraftada aynı hizada olduğunu görmekteyim. Benim de bazı yazılarım sizinki gibi hizada duran veya durmayan var. Sorum şu bu ne kadar önemlidir ve siz hangisini önerirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Sami Eski
      Bey merhaba, hemen konuyu açıklim. İyi bir gözlem yapmışsınız.Bir hafdadır yazılar üzerinde denemeler yapıyorum.Web araçlarında 12px.'den, 16px.'e kadar şablon destekliyor ve hata verdirmiyor.Blogger yazı editöründe12Px. font kullandığımda yani biçimleme yaptığımda yazılar sol ve sağ marj görünümü çok güzel duruyor.Font adı (Georgia).Diğer fontları denediğimde sağ marj dağınık.Ancak blogger tüm yazıları kabul ediyor.Yazı font'u 12 px. altına düşerse mobil telefonlarda görüntü bozukluğu yapıyor.Aynı hata 16 Px.üzeri içinde geçerli.Bunlar Veri kaynağını küçültmek için yaptığım bazı denemeler.Yazılarımı Google Drive Dökümanlarda hazırlıyorum.Okunması kolay oluyor.Şu yazımda konuyu biraz açıkladım. http://guney59.blogspot.com/2013/12/pagespeed-site-hz-aracn-anlama.html
      Tabi diğer yazılarda da bu konudan bahsediyorum.Kullanım önerisi için 12px. ve 16px. arası yazı boyutunu, beğendiğiniz yazı fontunu değiştirmeden kullanmak en doğrusudur.Biz sadece yazı yazıyoruz.Ancak bu yazınızı tarayıcı, önbellek, arama sonuçları,şablon içi veri kaynak değerlendirme, analiz vs gibi çoğaltılabilir okuduğunu düşünürseniz, konunun önemi daha iyi anlaşılacaktır.Biraz olsun yardımcı olduğumu düşünüyorum.Ayrıca bu kadar güzel bir soru için çok teşekkür ederim.Anlamlı, mantıklı ve insanlara yardımcı olacak bir özellik arz etmekte.

      Sil
    2. Hocam bloggerin yazı editöründen normal ve verdana kısımlarını kullanarak yazılarımı düzenledim ve hepsi aynı hiza da sizde evet derseniz bu şekil de devam etmek istiyorum. http://blogrealite.blogspot.com/

      Sil
    3. @Sami Eski
      Bey süper derim.Aynı yazı fontunu kullanmayı tercih edin.Sorun olmaz çok güzel.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.