Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Adsense Tarayıcı Erişim Sorun ve Çözümü

Google Adsense 2. onay sürecinden sonra, blog veya sitenize eklediğiniz reklam kodu için Adsense den gelen mail yazısında, tarayıcı erişim...

...
Google Adsense 2. onay sürecinden sonra, blog veya sitenize eklediğiniz reklam kodu için Adsense den gelen mail yazısında, tarayıcı erişimi sağlanamadı ileti çözümü nedir? Siteniz için Google Adsense onay sürecini tamamladı iseniz, Adsense den gelen mail sonucu sitenize reklam kodu eklemeniz gerektiği söylenecektir. Adsense 1. aşama onay sonucunda dikkat etti iseniz Adsense gadget’inizin uygulamaya açıldığını belirtmiş ve reklam kodunu sitenize eklemeniz söylenir. 

2. Aşamada reklam kodu siteye neden koyulur? Adsense ve reklam verenler arasında gerçekleşen anlaşma gereği, siteniz inceleme dönemindedir. Bu devrede içeriklerinizin hangi okuyucu kitlesine hitap ettiği ve ne sıklıkta talep yarattığı araştırılır. İçerikleriniz kaliteli belli bir kitleye hitap ediyor ve talep yaratıyor ise yaklaşık bir iki hafta içinde, Adsense den tekrar mail gelerek reklam onayınız size bildirilir.

Bu bildirimin ardından birkaç saat içinde reklamlar gösterime geçer. Bu aşamada takip etmeniz gereken çok önemli bir konu vardır. Google Adsense içerik arama ve değerlendirme örümcekleri Google arama örümceklerinden ayrı çalışır. Bu nedenle Adsense, izleme reklamlarınıza tarayıcı sorunlarından dolayı ulaşamayabilir. Sitenizdeki reklam izleme tarayıcı sorunu hakkında, Adsense’nin size gönderdiği bildirim maili geç gelebilir. (Yaklaşık 2 hafta) Böyle bir durum ile karşılaşmamak ve riskleri minimize etmek için yapabileceğiniz işlemleri aşağıda adım adım inceleyerek uygulayın.

Adsense Tarayıcı Erişim için yetkilendirme :

1. Blogger kumanda paneline girin, Kazançlar sekmesine tıklayın ve Adsense hesabınızı açın.
2. Açılan pencerede sağ üst kısımda dişli icon’a tıklayarak ayarları açın.

3. Erişim ve yetkilendirme → Tarayıcı erişimi sekmesine tıklayın. Sarı renkli bir pencere ile karşılaşacaksınız. Burada Giriş bilgisi ekle sekmesine tıklayın. Karşınıza çıkan pencerede şu bilgiler görülecektir.
Kısıtlı Dizin veya Kısıtlı URL : Blogger URL’nizi yazın. Örnek : https://adnanguney.blogspot.com
Giriş URL'si : https://adnanguney.blogspot.com/
Giriş yöntemi : Açılır oka tıklayın ve GET ismini seçin
Parametreler : Google hesabınız ile giriş yaptığınızdan Gmail bilgilerini sol tarafa sağ tarafata şifrenizi yazın. En altta görülen 2 pencereyi kaldır sekmesi ile kaldırın.Farklı bloglar için giriş yapacaksanız ve hesabınız aynı ise alt pencereler ile devam edebilirsiniz.
4. Giriş bilgisini test et sekmesine tıklayarak işleminizi test edin.yaptığınız işlem doğru ise açılan pencerede blog’unuzu görmeniz gerekir.
5. Blogunuzu görüyorsanız pencereyi kapatın ve Giriş bilgisi ekle sekmesine tıklayın.
6. Tüm bilgileri girdi iseniz ve pencerede önizlemeyi göremiyorsanız. Ayarları kaydet sekmesine tıklayın. Adsense penceresinde yaptığınız işlem görülecektir. Ancak sağ tarafta taranmıyor ifadesini göreceksiniz.
7. Böyle bir durumda yapacağınız işlem, Taranamıyor ismi altında düzelt ismine tıklayın.
Şöyle bir yazı göreceksiniz “ Web Yönetici Araçları ile sitenizi doğrulamanız gerekmektedir. Henüz yapmadıysanız lütfen sitenizi doğrulayın.” Site doğrulayın mavi yazıya tıklayın ve Web yönetici araçlarına giriş yapın.
8. Doğrulama seçeneklerini göreceksiniz. Dah önceden zaten doğrulama yaptığınızdan Html etiketi seçeneğini seçin DOĞRULA ismine tıklayın. Yeşil bir renk ile doğrulama başarılı olduğunu göreceksiniz.
Önemli NOT: Herhangi bir neden ile tema değişimi yaptığınızda her ne kadar Web araçlarında doğrulanmış olarak görülse de siteniz, Google Adsense tarayıcı örümceği farklı çalıştığından gerekirse doğrulama etiketini siteniz head başlangıç kod altına ekleyin ve doğrulama seçeneğini tekrarlayın.

16 yorum

  1. Harika bir yazı olmuş abi. Yine her zaman ki gibi hiç bir yerde bulunmayacak bir yazı daha paylaşıyorsun.. Teşekkürler abi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unforqiven Zey;
      Beğendiğine sevindim.Teşekkür ederim.Umarım birçok kişinin de işine yarar.Henüz farkında değil kimse ama olacaktır kesin.

      Sil
  2. Abi her şeyi yapmama rağmen. Test ekranı bomboş bir sayfa geliyor yani sayfa bomboş görüntülenmiyor. 3 seçeneği de denedim farklı kullanıcılar da denedim ama aynı hata geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alperen Küçükdere;
      Yukarıda anlatılanları tekrar bir gözden geçirin lütfen.5 Blog üzerinde sistem çalışıyor ve onaylı.Pencereyi karıştırmayın.Görülmüyorsa anlatılan şekilde giriş yapın ve site doğrulamasından sonra görülecektir.Yada yaptıklarınızı aşağıda sıra ile anlatırsanız bir çözüm bulabiliriz.

      Sil
    2. Aynen abi, mail attım cevaplamadın. İnceleyemedik diyorlar.

      Tarayıcı ayarlarına baktım sayfa bomboş bir ekran çıkıyor. Orada ki 3 seçeneği de tek tek denedim yine bomboş sayfa ekranı geliyor.

      Sil
    3. Unforqiven Zey;
      Sunucularda bir sıkıntı var.Aynı problem Alexa index kısmındada şu anda mevcut ve devam ediyor.Kodları elleme dursun.Boş olacak zaten.Bunlar izleme ekran görseli.

      Sil
    4. Cevap için teşekkürler abi.

      Yalnız retettiklerini de mesajda iletmiştiler. Neden olarakta incelemiyoruz demişlerdi. Tekrar mı başvurayım ?

      Sil
    5. Unforqiven Zey;
      Sorun sen değilsin.Adsense'nin de Google gibi arama örümcekleri vardır.Bu bootlar erişemiyorlar.Sıkıntı burda.Sen gerekenleri ekledin.Bırak elleme onlar bir şekilde ulaşacaklardır.Adsense iptal edildi yazmıyor sadece ulaşılamadığından ibaresi mevcutdur.Bu durum iptal edildiği anlamında değildir.Tekrar başvurman olayı yenilemen ve uzatman demektir. Bırak kendiliğinden zaten çözülecektir.Sana gelen cevapta bir boot cevaptır.Belli bir süre inceleme yapılamayan kişilere giden otomatik cevap yani.Kodlar durduğu sürece ve red cevabı almadıktan sonra 1 sene de olsa bu örümcekler bu kodu okumak zorundadır. Konu bu kadar basit.Milyonlarca kişiye tek tek cevap yazmaları sence mümkün mü? Herhalde değil. O zaman sende kendini bir robot gibi düşünüp ve ona göre hareket edeceksin.Mantığı anladığını umarım.

      Sil
    6. Evet abi mantığı anladım bu uzun cevap içinde teşekkür ederim ancak gönderdikleri mesajın başlığı, "AdSense geçiş isteğiniz reddedilmiştir" olunca tekrar sana danışmak istedim abi.

      Sil
    7. Unforqiven Zey;
      Reddedilme nedeni suncu hatasımı yoksa, yayın hatası mı? Bir örnek vermiş mi şu yazı gibisinden.Eğer bir yazı örneği verdi ise bu yazı ve buna benzer konular için gerekki düzenlemeleri yaptıktan sonra tekrar başvuru yap derim.Bir örnek yoksa beklemeni tavsiye ederim.Yukarıda yazdığım gibi otomatik bilgilerdir bunlar.

      Sil
    8. Herhangi örnek bir konu yoktu abi. Sadece rededilme nedeni olarak "İnceleyemedik" yazıyor hepsi bu. Dediğini yapıp bekleyecem abi, bakalım artık. Her zamanki gibi ilgilendiğin için teşekkür ederim abi, iyi geceler.

      Sil
    9. Unforqiven Zey;
      Rica ederim.Dediğim gibi bekle yalnız dikkatimi sayfa kaynağındaki all robots gibi etiketler çekti.Bu Meataları sen ekledi isen bunlara ihitiyaç yoktur.Unfollw bile yapsan çapraz bağlantılardan bootlar bir şekilde ulaşır.En güzeli doğal olanıdır.Bir boot meta etiketine ihtiyaç yoktur.Birçok özel temada tam tersi bootlar erişmesin diye ters işlem olarak boot meta kodu mevcut.Bu kodlar ile itme uygulanıyor.Bu itme ilede indexlenme organik olamyan yollardan yapılandırılıyor.Bu konuyu tam incelemedim ama böyle yapılandırdıklarını düşünüyor ve görüyorum.Bunuda zaman bulursam yazacağım.Blogger keşke kendi kodlamasını değişsede bu milletin elinde oyuncak kimse kalmasa.Hatta daha da ileri giderek Blogger ücretli yapsa diye düşünmeye başladım.Ücretli olsa çok düşük bir fiat olacağı kesin.En azında Google bünyesinde ve denetiminde şablonlar oluşur.Neyse çok ileri düşünmeye başladım galiba. Biraz daha geriden gitmekte fayda var.Kodları elleme dursun.Teşekkür ederim.Boot metaları kaldır.Tabi sen ekledi isen.

      Sil
    10. Abi bütün bu bilgiler için teşekkür ederim. Bu robot için metaları ben ekledim daha site ilk .blogspot uzantılıyken onları düzenlemiştim. Google den olumlu sinyaller ziyaretçi sayısı bağlamında aldığım zamanda bir daha hiç uğraşmadım meta etiketleriyle. Blogger ücretli meselesi de abi bir çok illegal oluşumlar oluyor geçen attığım site gibi. Senin güzel bir sözün var abi; "Yapan, sonucuna katlanır." belki biraz daha iyi bir site yapıyor o anlık ama bir değişimde Google fark ederse işi bitmiş olur yani sonuçlarına eklerken kabul etmiş sayılır. Fazla uzattım abi, dediklerini harfiyen uygulayacağım. Tekrardan teşekkür eder, iyi gecelerim dilerim abi.

      Sil
    11. Unforqiven Zey;
      Rica ederim lütfen uzattım olur mu? İstediğin kadar sen uzatabilirsin hiç sorun değil.Durman gereken yeri sen bilirsin zaten.Bu konuda bir sorunum yok merak etme.Meta etiketlerini yok edersen iyi olur.Teşekkür ederim görüşmek üzere iyi geceler.

      Sil
  3. Merhaba adnan güney. işlemleri gerçekleştirdim ancak önizlemeyi görmedim ve ardından bir sorunlla karşılaşıldığının sorunun mühendislere iletildiğine dair bir mesaj çıktı. taranmıyor ifadesi de çıkmadı. bir süre sonra tekrar baktığımda, tarayıcı erişimi bölümünde "taranıyor" yazmaya başladı. Başka bir şey yapmam gerekiyor mu? Normalde adsense gözükmüyor ama blogger panelden önizlemeden baktığımda adsense reklamı görülüyor. Acaba yapmam gereken başka birşey var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsense reklamı için Blog'unuz da yaptığınız işlem nedir? Blog'unuz da ben reklam boşluğu sütunu göremedim.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.