Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Özel Şablon Başlık Yorumlarını Türkçeleştir

Blogger özel şablon kurulumdan sonra, tema ana sayfa yazı başlığı üstünde görülen Wordpress tarzı comments yorumlar ismi şablon kodlar...

...
Blogger Şablonda Comments ismini Türkçe çeviri yapma
Blogger özel şablon kurulumdan sonra, tema ana sayfa yazı başlığı üstünde görülen Wordpress tarzı comments yorumlar ismi şablon kodlarında Türkçe nasıl değiştirilir? Wordpress alt yapısı ile tasarlanmış web 2.0, Blogger özel şablonlarda yazı başlık isimlerinin üzerinde yer alan yorum (comment), yorumlar (commets) ve yorum yok (no comments) isimlerini, Blogger şablon kodlarında nasıl bulacağız ? Bulunan bu isimler içinde hangi kodları değiştireceğiz ? Bulacağımız bu kodlar hakkında kısa bir bilgi verelim.
Şablon içinde genelde “header line1” şeklinde göreceğimiz kod 2 ad olabilmektedir.Bunun nedeni ! Header yani başlık olarak bildiğimiz üst menü bilgisinin olmasından kaynaklanmaktadır. Şablon içinde bulduğumuz 2. kod “header line1” yazı başlığımızın üst kısmında yer alan kodları içermektedir. Başlık yorumlarını, Türkçe çeviri yapmak için her zaman olduğu gibi yapılması gereken işlemleri takip edelim.
1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.
2. Şablon → Html’yi düzenle ile kodlarımızı açalım.
3. Aşağıda verilen kod kümesini Ctrl+F ile aratalım. Bazı temalarda bu kod’un farklı olabileceğini hatırlatmak isterim. Ancak tüm şablonlarda buna benzer kod olması muhtemeldir.
<div class='post-header-line-1'/>
4. Arama kutusunda tekrar enterleyerek, 2. kodu bulun. Bulduğunuz kodlar şu şekilde görülmektedir.
A. 1 no’lu kısma, (no comments) "Yorum yok" yazacağız.

B. 2 no’lu kısma (comments) "Yorum" yazacağız. Resimde çerçeve içine alınan kısımları inceleyelin. Tarayıcı yeni sekmede açarak büyük izleyebilirsiniz.


Yorum kodlarının şablonda Türkçe olarak değiştirilmesi

5. Blog şablonunuzu önizleme yapın kontrolden sonra kaydedin.

Blogger özel tasarım Demosu : http://adnanguney.blogspot.com.tr/
Sizinde bu tasarım gibi ücretsiz bir blog’unuz olabilir.Tek yapmanız gereken Özel temalar için yazdığım yazıları takip etmenizdir. Nasıl takip edeceksiniz? Sidebar’a mausu yanaştırın Subscribe ve izleyiciler gadgetine e-mail bilgilerinizi yazın veya Google+ gadget’ine kendinizi ekleyin. Ayrıca Blogger Özel şablonları özelleştirme ile ilgili konuları blog menü başlığında ki, Tema tasarım sekmesine tıklayarak da ulaşabilir ilgili yazılar hakkında yardım alabilirsiniz.
Blogger özel tasarım şablonları inceleyin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.