Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Related posts ismi şablonda nasıl bulunur ?

Blogger tema tasarımında kullanılmak için Wordpress kodlaması ile hazırlanan “ Related Posts ” İlgili yayınlar, blogger şablon kodları ...

...
Related posts ilgili yayınlar ismini nasıl bulurum ?
Blogger tema tasarımında kullanılmak için Wordpress kodlaması ile hazırlanan “Related Posts” İlgili yayınlar, blogger şablon kodları içinde nasıl bulunur ? Blogger’ın hazır şablonlarını tasarımcılar değiştirerek blog yazarlarının beğenilerine sunarlar. Şablon kodlarında yapılan değişim sonucu site kalitesinde çok farklı temalar blog yazarları için tasarımcıların sitesinde sergilenirler. Bizlerde hazır tasarımları kullanırız. Ancak tasarımcı yabancı olduğundan bazı kelimeler de İngilizce olarak yayınlanır. Birçok özel tasarım blogger şablanlarında bulunan, “Related Posts” yani, İlgili yayınlar da bu isimlerden biridir. Blog yazılarımı, Tema tasarım kategorisinde topladığım bugünkü konumuz ise, blogger temasını değiştirdiğimizde karşımıza çıkan Related posts isminin blog şablonunda bulunarak ismin Türkçe (TR) çevirisinin yapılmasıdır.
Related Posts bir Wordpress eklentisidir. Kodlar üzerinde bazı değişikler yapılarak blogger eklentisi haline dönüştürülmektedir. Wordpress Related Posts hakkında geniş bilgi için bağlantıyı inceleyin.
Blog şablonunuzda Related Posts ismini bulup değiştirmek için ;
1. Blogger kumanda paneline giriş yapın. Şablon → Html’yi düzenle kodlarını açın.
Related Posts ismini arattığnızda birkaç yerde çıkacaktır.
2. Siz, widget title satır sırasında bulanan <h4>Related posts</h4> etiketleri arasındaki ismi bulup, İlgili yayınlar, Bunlarda ilginizi çekebilir, Linkwithin benzer yazılarına benzeyen isimler ile değiştirip blogunuzu kaydedin.
Related posts isminin site şablon içinde görünümü aşağıdaki gibidir :

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.