Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger İçin Zemanta Related Posts Gadgeti

Blogger ve Wordpress içerik yazarları için, LinkWithin bunlarda ilginizi çekebilir benzeri Zemanta Otomatik ilgili yayınlar (Automatic...

...
LinkWithin benzeri Zemanta Otomatik ilgili yayınlar eklentisi
Blogger ve Wordpress içerik yazarları için, LinkWithin bunlarda ilginizi çekebilir benzeri Zemanta Otomatik ilgili yayınlar (Automatic Related Posts) widget eklenti Gadget’ini bir tıklama ile Blogger blogunuza gönderek kullanmaya başlayın. Zemanta İlgili yayınlar gadget’i ile okuyucu kitlenizi %10 oranında artırabilirsiniz. Zemanta Otomatik ilgili yayınlar widget’ini direk girerek eklemeniz biraz zor bir aşama olacağından aşağıda verdiğim bağlantılardan giriş yaparak blogunuza widget’i ekleyeceksiniz. Neden böyle bir çalışmaya giriyoruz kısaca anlatim. Zemanta Chrome tarayıcınız ekledikten sonra, ayarlar sekmesinde eklediğiniz site için benzersiz bir ıd atanıyor.Bu Id numarasını göremiyorsunuz. Zemanta sitesinde hangi bağlantıy açsanızda widget alanına ulaşmanız mümkün olmuyor.
Bu işi bu kadar neden zorlaştırdıklarını bilmiyorum. Ancak sizlere bu yazıyı inanmayacaksınız ama 3 saatte sitede birçok yerleri gezerek zorla buldum. Daha önceden tarayıcıdaki linki her ihtimale karşı kopyaladığımdan aynı yeri kopya aldığım link bağlantısından bulabildim. Şimdi bu işi nasıl yapmamız gerektiğini aşağıda adım adım inceleyelim.
1. Yukarıda anlatılan işlemi yapabilmeniz için üyelik ve site ekleme işlemini tamamlayın.
2. Aşağıda verilen bağlantıya tıklayarak ilgili sayfaya geçiş yapacağız. Açılan pencerede tarayıcı pencerenize bakın. 7 rakamdan oluşan bir id göreceksiniz.Bir blogunuz varsa sorun yok. Ancak farklı bloglarınız varsa bu id numarasının hangi bloga ait olduğu pencereye baktığınızda görebilirsiniz. Yeni blog ekleyebilir veya mevcut blog ismine tıklayarak devam edebilirsiniz.
3. Aşağıdaki link gibi bir rakamlar göreceksiniz. http://prefs.zemanta.com/dash/settings/9606403/
4. Sol tarafta görülen blog ismine mausu yanaştırdığınızda açılır pencere karşınıza çıkacak. Bu pencereden kayıtlı bir blogunuzu seçebilirsiniz. Biz yeni bir blog ekleyeceğimizdem, site ekle seçeneğine tıklayıp, blog’umuzun son kısmında tr olmadan ekliyoruz. http://guney5.blogspot.com/
Örnek resmi inceleyin.
Zemanta blog linki nasıl eklenir
5. Karşımıza eklediğimiz blog’umuzun linki çıktı. Tarayıcıya bakarsanız blog id numarısını göreceksiniz. Şimdi diğer işlemlere geçerek gadgetimizi yapılandıralım.
Zemanta Related Posts Gadget’inin yapılandırması :
1. Sağ tarafta Başlık isminde “ Related Posts “ ismini “Bunlarda ilginizi çekebilir :” ile değiştirin. Veya farklı bir şey yazabilirsiniz.
2. Görülmesini istediğiniz Mesaj sayısını belirtin.
3. Tema seçeneklerine tıklayarak beğendiniz görseli seçin.
4. Hemen alt kısımda Özelleştire tıklayarak seçiminizi yapın ve yapmış olduğunuz işlemi kaydedin. Yapılan işlemin ardından Blogger’a yükle seçeneği ile gadget’i blogunuza gönderin. Yaptığımız işlemi büyük resim olarak inceleyin.
5. Birden fazla blogunuz varsa gönderirken doğru blogu seçtiğinizi kontrol edin. Başlık kısmı
farklı çıkarsa yine değiştirin ve blogunuza gönderin.
6.  5 ad. Resmin tam olarak yerleşim sağlaması için blog genişliğini 980 px olarak ayarlayın. Zemanta LinkWithin benzeri gadgetinizi güle güle kullanın.
7. Gadget ile ilgili bir değişiklik yapmak istediğinizde yazının başında verdiğim link ile giriş yaparak ilgili değişimi yapabilirsiniz. Sorun mu yaşıyorsunuz ? Yorumlarda belirtin.
Not: Zemanta eklentisi Dinamik Blogger gadget’i olarak kullanılmamaktadır.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.