Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Sayfalar ile Menü Oluşturma

Blogger okuyucu kitleniz, yazılarınız arasında rahatça gezinmesini sağlamak ve farklı konuları kolayca bulabilmesi için ana sayfa üst başl...

...
Blogger okuyucu kitleniz, yazılarınız arasında rahatça gezinmesini sağlamak ve farklı konuları kolayca bulabilmesi için ana sayfa üst başlık kısmına etiketler ile kategori gezinme çubuğu menüleri oluşturun. Blogger geliştiricileri kısa süre önce sayfalar sekmesini değiştirdi. Bu değişim sonucu eski yazılarımızda anlatılan konuların yerleri de değişti. Blogger tema sayfalar eklentisinde yapılan yeniliklerin anlaşılması, hemde yeni blog açan yazar arkadaşların ilgili konuyu anlaması adına eski yazılarımı güncellemenin faydalı olabileceğini düşündüm. 
Diğer bir konu ise bazı yazar arkadaşların blogunu incelediğimde ana sayfa alanında sayfalar başlığını oluşturan statik sayfalara rastlayamadım. Eski blog veya yeni blog açan yazar arkadaşların, Seo olarak da önemli olan etiketlerden veya statik sayfalardan oluşan blog başlık üst kısmına menü kategorileri oluşturmasını özellikle tavsiye ederim.

Blogger Statik sayfalar deyince ne anlıyoruz?

Blogger statik sayfalar tek bir sayfadan oluşmaktadır. Yazılan herhangi bir yazınıza bağlantı oluşturmak amacı ile kullanılamaz. Statik sayfalarda etiketleme sistemi yoktur. Hemen, Statik sayfalar için aşağıda isim örnekleri verelim.

Hakkında, Hakkımda, İletişim, Forum girişi veya yönlendirme yapabileceğiniz bir site link bağlantısı gibidir.

Blogger Sayfalar İle Etiketlerden Oluşturulan Menü İsimleri:

Statik sayfaların hemen yan kısımlarında yer alan, yazılarınıza verilen etiket’in linki ve isim ile hazırladığımız kategoriler menü ismi ile anılır.

Etiketler:

  • Blog’unuza yazdığınız yazıların konularını tanımlayan kısa başlık isimlerden oluşur. 
  • Ayrıca yazılarınızı çok fazla etiketler ile doldurmayın. 
  • Etiketler yazınızı kategoriye dönüştüren bir araçlardır. 
  • Çok fazla etiket yazarak arama sonuçlarında ön plana çıkarım diye sakın bir düşünceye kapılmayın. 
  • Çok fazla etiket yazarak sadece blog yazılarınızı bir çöplük haline getirirsiniz. 
  • Etiketleri hazırlayacağınız menü başlıklarına göre belirleyin. 
  • Çok fazla etiket kullanmayın.

Statik Sayfalar Nerede Nasıl Hazırlanır?

1. Blogger gösterge paneline (dashboard) giriş yapın. Sol tarafta gördüğünüz menüde Sayfalar sekmesi Statik sayfa hazırlayacağınız yerdir.

2. Sayfalar sekmesine tıklayın. Yeni sayfa sekmesine tıklayarak hakkında, iletişim gibi sayfaları burada yapabilirsiniz. Daha gelişmiş menüler hazırlamak için;

Ayrıca bakınız ⇒ Blogger Açılır Menü Oluşturma

Etiketlerden Menü Nerede Nasıl Yapılır?

1. Blogger gösterge paneline (dashboard) giriş yaptığınız yerde, Yerleşim sekmesine tıklayın.

2. Gadget ekle modülüne tıklayın ve Sayfalar ismini bulduğunuzda + işareti ile gadgeti açın.

3. Yukarıda anlatılan statik sayfalar ve menü linklerimizin görüldüğü kısma geldiniz.

4. Mavi renkli, Harici Bağlantı sayfası oluştur ismine tıklayın. Açılan pencere üst kısma etiket ismini, alt pencereye etiket linkini yapıştırın.

Etiket Linki Nasıl Alacaksınız?

Etiket linkin bir kalıbı mevcuttur. Ancak ben burada size daha kolay link almanın yolunu göstermek istiyorum.

1. Öncelikle Yerleşim sekmesinde, yazılarınız için oluşturduğunuz etiketleri görebilmeniz için, YerleşimGadget ekleEtiketler, gadgeti açın ve tüm etiketleri seçerek sidebar'a yerleştirin.

2. Biraz önce, 4. maddede anlattığım link ekleme penceresine link eklemek için, sidebar'a konumlandırılan etiketlerden istediğinizin üzerine maus, sağ clik, bağlantı adresini al, seçeneğine tıklayın. Şu anda bağlantı linki bilgisayarınızın hafızasında kayıtlı bekliyor. Yukarıda, 4. maddede anlatılan pencereye yapıştırın ve gadget'i kaydedin. Aynı yolu takip ederek birçok etiket (sınır 20 ad.) yapabilirsiniz.

3. Etiketlerinizi maus ile tutarak alt veya üste sürükleyerek sıralarını değiştirebilirsiniz. Etiket penceresinde sağ taraftaki (X) işaretinden etiketi silerek yenisini ekleyebilirsiniz.

Blogger başlık kısmına etiketlerden menü kategorisini bu şekilde yapıyoruz. Aynı etikete sahip yazılarınız bir tıklama ile ana sayfada görülmeye başlayacaktır.  
Konu hakkında anlaşılmayan bir yer olduğunda yorumlarda yardım almaktan çekinmeyin. 

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.