Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Hex Color Renk Bulucu Hemde Ücretsiz

Hex Color Finder programı birkaç tıklama ile hızlı ve kolay renk ve renk kodlarını bulan Windows RGB renk setleri ve bir rengin onaltılık ...

...
Hex Color Finder proğramı birkaç tıklama ile hızlı ve kolay renk ve renk kodlarını bulan
Hex Color Finder programı birkaç tıklama ile hızlı ve kolay renk ve renk kodlarını bulan Windows RGB renk setleri ve bir rengin onaltılık değer kodlarını alabileceğiniz işlevi büyük arayüzü küçük ücretsiz bir araçtır. Hex Color renk bulucu ne işe yarar bu proğram ile ne yapabilirsiniz? Öncelikle Hex Color Finder, proğramı hakkında kısa bir açılama yapalım. Web siteniz de kullanılan, şablon tema renkleri, CSS ve Html/JavaScript gibi eklentiler içinde bulunan renkleri on altılık ve RGB olarak yorumlayarak bir kod’a dönüştüren araçtır.

Aslında bu kodları eklediğiniz her eklenti içinde görüyorsunuz. Bir örnek ile açılama yaparsak; On altılık renk kodu : #FFA800 (Bu Turuncu bir rengin kod biçimdeki görünümüdür.
Hex Color Renk Bulucu Ücretsiz İndir
Aynı kodun, RGB (Red, Green, Blue) dönüşüm kodu : rgb(255,168,0) şeklindedir. Blog yazılarınızda herhangi bir kelimeye renk verdiğinizde bu kodlama sistemi çalışır. Ancak blog temanızdaki gadget sekmesini siyah, mavi, turuncu gibi bir renk ile değiştirmek için Css olarak bilinen stil kodları devreye girerek bu kodlar kullanılır.

Blogger hazır şablonların başlık renklerine dikkat ederseniz hepsinde bu sistem uygulaması mevcuttur. Siz bu tür kodları isteğinize göre değiştirip özelleştirebilirsiniz. İşte böyle bir durumda Hex Color Finder proğramı veya farklı proğram dönüştürücüleri devreye girmektedir. Benimde kullandığım bu basit programı bilgisayarınıza indirerek blog’unuza eklediğiniz eklenti içindeki renk kodlarını değiştirip özelleştirebilirsiniz. Programın sistem özelliklerini merak ediyor iseniz, bugün ki teknolojik bilgisayarların hepsinde kullanılabiliyor.

Hex Color Finder ücretsiz programını indirme linkine tıklayarak zip olarak karşıdan yükleyebilirsiniz. Programın zip boyutu : 1.07 MB.

Daha önceden indirdiğim programı box deposuna yükledim ve size İndirme linkini aşağıda veriyorum. Programı bilgisayarınıza indirin. Zipten çıkarın setup ile kurun. Diğer dosyaları saklayarak bir format durumunda tekrar kullanabilirsiniz. İndirme linki

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.