Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Facebook Like Box Eklentisi

Web site sidebar köşe widgetlerinde sıkca gördüğünüz, Facebook hayran kutusu (Like Box plugins) eklenti kodlarını, Facebook Developers p...

...
Facebook Like Box Eklentisinin kurulumu
Web site sidebar köşe widgetlerinde sıkca gördüğünüz, Facebook hayran kutusu (Like Box plugins) eklenti kodlarını, Facebook Developers platformundan alıp klasik blogger gadgetine eklemek sureti ile Like Box eklentisinin çalıştırılması. Bu arada Facebok’un site görünüm ve eklenti ayarlarını değiştirmesi sonucunda 2012 senesinde yazdığım Facebook hayran kutu eklenti uygulaması hakkında yazdığım yazımı da güncellemiş olacağım.

Facebook Like Box hayran kutusu eklenti kodlarını, Facebook Developers yani geliştiriciler site platformundan alarak blogger gadgetimize eklenmesi için ilgili adımları aşağıda takip edin.
1. Facebook sitesine giriş yapın.
2. Buradan Facebook Developers Like box sayfası için giriş yapın.
3. Facebook sayfanızı açın. Tarayıcınızdaki URL linkini kopyalayın bir metin dosyasına yapıştırın. Sadece Facebook sayfa isminizin olduğu kısımdaki linke kadar olan yeri kopyalayın. Kopyalanacak yeri aşağıda verdiğim örnekte inceleyin.
https://www.facebook.com/guney59paylasim
4. Facebook sayfa ismini değiştirmeyen arkadaşlar com/ dan sonra gelen numaraya kadar olan kısmı kopyalayacaklar. Örnek : com/123456 gibi.

5. Yukarıda anlatılan kısımdaki linki kod alacağımız sayfadaki, Facebook sayfa Url kısmına yapıştırın ve boş bir alana tıklayın. Hayran kutusunu şu anda görebilirsiniz.
6. Genişlik, yükseklik, tema rengini belirleme, yüz, mesaj görüntü ve sınır çizgileri üzerinde denemeler yaparak istediğiniz görünümde karar kıldığınızda aşağıdan kod al seçeneğine tıklayın. Açılan pencere İframe seçeneğini seçerek kodu kopyalayın ve blogunuza giriş yapın.
Facebook like box

7. Sırası ile Yerleşim → Gadget ekle → Html/JavaScript gadget’inize kodu yapıştırın ve kaydedin. Gadget’ininiz görülmesini istediğiniz yere sürükleyerek blogunuzu kaydedin.
Tüm anlatılanları eksiksiz uyguladı iseniz yukarıda ilk resimde gördüğünüz gibi facebook hayranlarınız blogunuzda görülmeye başlayacaktır. Facebook hakkında diğer yazıları sidebar açılır gadget içindeki Kategoriler → Facebook linkinden okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.