Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger özel şablon seçimine dikkat edin

Blogger ’un kendine özgü temiz kodlardan oluşan temalarını kullanmak istemeyen blog yazarlarının, özel tema şeçiminde yazar ( author ) , ...

...
Blogger özel şablon yazarlık sekmesi eksik hatalarının düzeltilmesi
Blogger’un kendine özgü temiz kodlardan oluşan temalarını kullanmak istemeyen blog yazarlarının, özel tema şeçiminde yazar (author) , bilgilerinin olup olmadığına dikkat etmesi çok önemlidir. Web yönetici araçları yapısal veri test araçlarına giriş yaparak bu bilgileri doğrulama şansınız yoktur. Yapısal veri araçları Google Plus ve Blogger ID numarası doğrulanmış site ve blog için yapılan test sonucunda doğru bilgileri vermemektedir.
Yapısal veri araçlarına giriş yaparak herhangi bir özel şablon temasını test ettiğinizde hiçbir sonuca ulaşamazsınız. Yayınladığınız içeriğin alt kısmında bulunan, gönderen ismi link bağlantısı bulunmalıdır. Link bağlantısının üzerine maus’u yanaştırıp baktığınızda pop up açılan pencerede, Google Plus Id’inizi görmeniz gerekir. 

Gönderen sekmesi yanındaki isim, blog yazınızı yazan blogger profili ile Google Plus Id arasındaki ilişki verisini (Schema.org) oluşturur. Ayrıca blog verilerinizi yapılandıran Schema.org hakkında geniş bilgiyi sitesinden okuyabilirsiniz.

Temanız da Gönderen Yazar ismi olmazsa ne olur?

Google Web Yönetici araçları, Arama görünümü alt sekmesindeki yapılandırılmış veri sekmesine tıklayıp blog durumunuza baktığınızda birçok hatalı verinin olduğunu göreceksiniz. Blogger özel temanıza Gönderen sekmesi ekleyemeyeceğinizden bu hatalar zaman içinde daha da çoğalacak ve canınızı sıkma noktasına getirecektir.

Bu nedenle Blogger, Blog’unuz için özel bir tema kullanacaksanız Gönderen isminin temada olmasına özen göstermeniz gerekir. Hatalı verilerinizi düzenleyebilmeniz için yazmış olduğum yazılara blog’umun menü kısmındaki Veri Araçları ismine tıklayarak açılan sidebar bölümündeki yazılara ulaşabilirsiniz.

Yazımı buraya kadar okudu iseniz şanslı kişiler grubunda olduğunuzu söyleyebilirim. Yazımı göremeyip, okuyamayan diğer arkadaşlarınıza yardımcı olmak için yazı linkini paylaşabilir mesaj gönderebilir, emeğe saygı olarak G+ sekmesine tıklayabilirsiniz. 

Yardım almak için yorumlar penceresini kullanın cümlesini artık kullanmayacağım. Belli bir yaşa gelmiş olgun insanlar olarak bu cümleyi kullanmak insanların düşüncelerini zorlamaktan başka bir anlam ifade etmiyor. Herkese kendi düşünce gelişimi çerçevesinde şimdiden başarılar dilerim.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.