Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger paylaşım iconlarını gizleme

Gizleme yapmadan önceki Blogger sosyal paylaşım iconları Blog yazılarınızı atlama aralığı ile işaretleme sonucu, ana sayfa yayınların...

...
Gizleme yapmadan önceki Blogger sosyal paylaşım iconları
Gizleme yapmadan önceki Blogger sosyal paylaşım iconları
Blog yazılarınızı atlama aralığı ile işaretleme sonucu, ana sayfa yayınların altında görülen blogger’un sosyal paylaşım iconlarını gizleyip, devamını oku sonrasında görülmesini sağlayabilirsiniz. Blogger’un kendi şablonlarına özgü kullanılan sosyal paylaşım iconlarının ana sayfada görülmesini istemeyen bir tema tasarımı düşünebilirsiniz. Blog şablon kodlarınıza ekleyeceğiniz küçük bir kod yardımı ile blogger sosyal paylaşım butonlarını nasıl gizleyeceğinizi, devamını oku ismine tıkladıktan sonra paylaşım butonlarının tekrar görülmesi işlemi için yapılması gereken adımları takip ederek eklentiyi sizde blog'unuzda kullanabilirsiniz. Yukarıda gördüğünüz resimde Blogger sosyal paylaşım iconlarının gizleme yapmadan önceki görünümü. Aşağıdaki resimde ise, blogger şablonumuza eklenti kodunu ekledikten sonra ana sayfada görülmeyen blogger sosyal paylaşım icon resmini görüyorsunuz.
Blogger paylaşım iconlarının gizlenmesi
Gizleme yaptıktan sonraki Blogger sosyal paylaşım iconları

Blogger sosyal paylaşım iconlarının gizlenmesi için ilgili adımlar :

1. Blogger kumanda paneline giriş yapın. Şablon kodlarınızı açın ve aşağıdaki kodu bularak sol taraftaki ok işaretine tıklayarak kodları genişletin.

<b:includable id='shareButtons' var='post'>

2. Bulduğunuz bu kodun hemen altına aşağıdaki kod'u ekleyin kaydedin. Şablonumuza kod eklediğimizden yukarıda şu numara ve satırda hata var şeklinde bir mesaj alacaksınız.

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>

3. Hata mesajının sonunda şu ifadeyi görebilirsiniz. ( </b:if> ) Parantezin içindeki kodu kopyalayın ve paylaşım kodlarının en son kısmında bulunan aynı kodun yanına yapıştırın ve blog’u kaydedin. Hata mesajının yok olduğunuz göreceksiniz. Aşağıdaki resimde kodu ekleyeceğiniz yer dikdörtgen içinde gösterilmiştir. Blog’unuzu önizleme yaptığınızda Blogger sosyal paylaşım icon'larının artık ama sayfada görülmediğini görebilirsiniz.
Ayrıca okuyun ⇒ Blogger Yazar Penceresini Gizleme

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.