Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Facebookta App ID Oluşturma

Web site kullanıcıları Facebook Sosyal paylaşım site uygulama ve eklentilerini hiçbir engel olmadan sitelerinde kullanabilmesi için, Fac...

...

Web site kullanıcıları Facebook Sosyal paylaşım site uygulama ve eklentilerini hiçbir engel olmadan sitelerinde kullanabilmesi için, Facebook Geliştirici (Facebook Developers) sitesinden kişisel Facebook App ID oluşturması gerekiyor. Facebook site sayfa ve tema gürümünü günümüz koşullarına göre tasarlayıp geliştirdiğinden bazı eklentiler için, App ID alınması gerekmiyor. 

Ancak bir yorum penceresi ekleyecekseniz kesin Facebook App ID numaranız olması gerekir. Bu nedenle sitenizde yapacağınız bazı uygulama ve eklentiler için şimdiden bir defaya mahsus bir App ID numarası oluşturmanızı öneririm.

App ID numarası aldığınızda Facebook sizi bir geliştirici olarak tanımlar. Buda bir ayrıcalık olsa gerek. Facebook da App ID numarasını nasıl alacaksınız ile ilgili adımları takip edin.

Facebook App ID numarası almak için ilgili adımlar :

1. Facebook sitesine giriş yapın. Ana sayfaya tıklayın ve sağ üste ok icon’una tıklayın.

2. Açılan pencerede ayarlara tıklayın. Sayfanın en alt kısmında Geliştiriciler’e tıklayın.

3. İlginç diymi ? Belkide bu sayfaya hiç giriş yapmadınız! Menü çubuğuna bakın.
Facebook App ID nasıl oluşturulur
4. Apps ismine tıklayın. (Create a Nev App) Yeni bir uygulama oluşturun ismine tıklayın.
Facebokk Create a Nev App ıd oluşturma
Facebook Create a Nev App Yeni bir uygulama oluştur.

7. Uygulmayı Oluştur ile devam ediyoruz. Açılan sayfada bir geliştici özelliklerini içeren uygulma ayarları yer almaktadır. Bizim amacımız Facebook App ID almak olduğu için burda sadece mail bilgisini değiştirme gereksimesi duyduğumuzda kullanacağız. Aşağıdaki resimden nasıl bir pencere olduğunu görmek için, resmi tarayıcı yeni sekmede inceleyin.
Facebook geliştici özellik ayarlarının yapılandırılması
Facebook App ID numaramızı oluşturduk. Artık Facebook da bir eklenti veya uygulama işlemimizde Facebook aldığımız App ID numaranızı kullanacağından hiç zorlanmadan sitenize eklentileri yükleyebileceksiniz. Facebook hesabınıza göstermiş olduğunuz özen ve dikkati APP ID numaranızı kullanırken de göstermenizi hatırlatmak isterim.

Facebook ile ilgili diğer yazılar. Facebook inceleyin.

RSS ile Abone olarak diğer yazılardan haberdar olun.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.