Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google+ 3 yaşına girecek

28 Haziran 2011 tarihinde Google , Google Plus’u Web internet Dünya gündemine Sosyal paylaşım sitesi olarak tanıttı. Dünya saat farklığın...

...
Google+ 3 yaşında
28 Haziran 2011 tarihinde Google, Google Plus’u Web internet Dünya gündemine Sosyal paylaşım sitesi olarak tanıttı. Dünya saat farklığından dolayı bugün Google+’nın 3. yaş günü. Google Plus’u geliştirerek bizlere sunan grup çalışanlarına teşekkür eder, Google Plus kullanıcı ve izleyicilerin yeni yaşını candan kutlarım.

Facebook’un 10. yaş günü, Twitter’in 8. yaş günü ve Google Plus’un 3. yaş gününde, bazı sitelerin Google plus’un istenilen başarıyı yakalayamadığını ve bu nedenle de kapanabileceğini okudum. Bu resmi bir açıklama değildir. Sadece bir yazarın hiçbir bilimsel çalışma ve grafik sunmadan yazdığı birkaç kelimeden ibarettir. Google Plus gibi üstün başarı ve sadeliğe önem veren Sosyal paylaşım site ürün destek gamını görmemezlikten gelmek veya anlayamamak Google’u tanımamakla eş değerdedir. 

Bende merak ettim bu yazar arkadaş bu kadar ciddi bir kelimeyi neye dayanarak yazmış diyerek internette rasgele bir arayış yaptım ve aldığım bilgileri aşağıda sizlere kaynak vererek yazıyorum. Aşağıdaki yazıyı okumadan yukarıda kutlama yaşı arasındaki rakam farklılığı görmek bile Google Plus’un ne denli büyüdüğünü bizlere göstermektedir. (Facebook 10. yaş, Twitter’in 8. yaş ve Google+ 3. yaş)

Ocak 2014 tarihine kadar olan verilerin, jeffbullas.com Site açıklamaları :

  1. Google+ etkin hesapları ile 1 milyar şimdi vardır
  2. Bu 359 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştı
  3. Google+ yılda% 33 büyüyor.
  4. 45-54 yaşındaki dirsek 2012 yılından bu yana% 56 oranında Google+ kullanımını arttı.
Eğer Google+ sadece az üç yıl için yaklaşık edilmiş olduğunu dikkate aldığımızda, o zaman pek çok düzeyde bir başarı.
Daha fazla bilgiyi aşağıdaki kaynak link’inden inceleyebilirsiniz.
Kaynak : jeffbullas.com Sitesi

Google, arama motoru olarak 1998 senesinde çalışmaya başlaması ve en önemlisi Google İnternet dil çevirisi Tanslate eklentisini kullanmasaydı, bugün hiçbir sitenin içeriğini  dilini anlayamayacak ve kullanamayacaktık. Bu nedenle bir ürün bazında bile olsa birçok Sosyal paylaşım sitelerinin Google’a şükran borcu vardır. Kaldı ki halen birçok Sosyal paylaşım siteleri içerik yayınlarını Türkçe olarak değiştirmemiş, Google gibi güvenlik sistemleri ile donatılmış bir yapı için sitelerinin üyelik girişlerine Google ile giriş butonu dahi eklememiştir. Bu konuyu incelemeye kalkarsak karşımıza çok büyük ticari yapılanma ve rekabetin çıkacağı kesindir.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.