Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Domains alan adı hakkında

Google+ Sayfa Gadget’i Oluşturma başlıklı yazımın 2. maddesinde ve diğer yazılarımda G+ sayfaların My Business ismi ile değişeceği yazmı...

...
Google+ Sayfa Gadget’i Oluşturma başlıklı yazımın 2. maddesinde ve diğer yazılarımda G+ sayfaların My Business ismi ile değişeceği yazmıştım. Bu düşüncenin alt yapısını Google Domains yani etki alanı ve html5 ile kodlanmış sitelerin olabileceği düşüncesidir. Blog yazı yorumlarımda zaman zaman blog yazar arkadaşlar ile bu konuyu paylaşıyor ve gerekeni konuşuyoruz. Google zaten daha önce Apps site kanalı ile alan adı tescil işlemlerini başlatmış ancak Global olarak Dünyaya tam olarak açılamamıştı.

Google Plus sayfalar uygulamasına My Business eklentisini getirmesi ve kısıtlı olarak Google Domains uygulamasına bugünki aşamada belirli çevrelerce kısıtlı olarak başlaması düşüncelerimi tamamen doğrulamış oldu.
Sunucu tarafında büyük bir güce sahip olan Google acaba diğer sunucu hizmeti verenleri düşünerek mi bu uygulamayı askıya almıştı. Buda işin ticari ve politik diğer tarafını kapsamakta. Google Domains’in tam olarak devreye girmesi sonucunda sadece Domains işi yapacağını düşünmemek gerekiyor. Bu işlemlerin hemen akabinde benimde çok arzu ettiğim Html5 kodlama sistemini kendi bünyesindeki blogger için uygulayacak mı ?

Bu düşünce çerçevesinde yaptığım takip sonucu kişisel düşüncem Html 5 kodlama sistemi ile şu anda Türkiye de çok aktif pozisyona gelen Tükçe destekli Tel Aviv, New York, San Francisco kaynaklı tr.Wix.com tasarım ve geliştirici sitesinin gündeme gelmesidir. Detaylı bilgiyi Wix hakkımızda kısmından inceleyebilirsiniz.

Wix blog,Wix hikayeleri, wix geliştirici, wix AppMarket gibi bilgileri incelediğimde Google’un birçok alt yapısını kullanması sonucu Google ile örtüştüğünü görüyorum. Google sadeliğe, site hızına, gelişim ve sistem güvenliğine çok önem veren biridir. Wix site kurucu ve ortaklar hakkındaki Yönetim sayfasını incelemenizi tavsiye ederim. Wix sitesinden açtığım iki subdomains etki lanı ileHtml 5 kodlaması üzerinde çalışmalarım devam ediyor. Bir Web sitesini sıfırdan kendi hayal gücünüz ile tanzim etmek App’lerini kullanarak sürükle bırak mantığı ile persfektifik bir düzenle yaratmak çok kolaylaştırılmış. Subdomain etki alanının Wix gibi kısa bitmesi Wix sitesine bir ayrıcalık tanımış. Tek sorun 500 mb. gibi ücretsiz küçük bir sunucu depolama alanı sunması. Wix sitesinde ayrıca belli bir aşamaya geldiğinizde ücretli paketlerede geçebilirsiniz.

Temennim Google’un seçimini Wix sitesi üzerinden yapması ve Blogger’un imkanlarını bu site üzerinden devam ettirmesi. Blogger, Wix Html5 sitesi ile entegre olur mu ? Bunuda ilerleyen zaman içinde göreceğiz. Bu düşüncesinden dolayı Google ve Develepors Grub'una şahsım adıma teşekkür ederim Konu hakkındaki düşüncelerinizi sizde belirtin !

AyrıcaOkuyun ⇒ Wix Com Sitesi de artık Türkçe

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.