Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Veri İşaretlemede Url Nasıl Kaldırılır

Google Webmasters (Web yöneticileri) araçları, arama görünümü , yapılandırılmış veri ismine tıkladığınızda, micro işlemcilerce tarana...

...
 Google Web Yönetici Araçları
Google Webmasters (Web yöneticileri) araçları, arama görünümü, yapılandırılmış veri ismine tıkladığınızda, micro işlemcilerce taranan site sayfa ve öğe hatalarını görerek düzeltebilirsiniz. Öncelikler sitenizdeki hataların ne olduğunu görmeniz gerekir. Benim çok sevdiğim bir söz vardır ; Bakmak ile görmek”.Bu değerli, sihirli üç kelimeyi bilmek Dünya görüşünüzü değiştirir. Bakmak ve görmek isimlerinden oluşan bu öğe yapısı ile anlatılmak istenen konu ; baktığımız her hangi bir simge, duygu, madde’ye bakarsınız ve sadece güzel der geçerseniz.

Bu güzelliği  oluşturan ana madde emeği, oluşumundaki araştırma ve sağladığı değerleri göremezsiniz. Baktığınız eserdeki güzellikleri, gelişimi harcanan emeği anlamak ve değerlendirmek için görmenizde gerekir.
Site yönetici ve kullanıcısı olarak, Google Web Yönetici Araçlarında bulunan birçok faydalı sekmelere bakıp geçmişsinizdir. Bu sekmelerin faydalarını görmek için sekme gelişimini incelemek ve üzerinde çalışmak gerekir. Yukarıda anlatılan örnek öğe de bu nedenle yazılmıştır. Bakmak ile görmek”.

Google Web Yönetici Araçların da bakılan ancak görülemeyen, Yapılandırılmış veri bölümünde gerekli işaretlemeler yapıldığı halde, halen hata olarak görülen yazı başlığı link Url bağlantısının neden halen görüldüğünü ve kaldırılmadığını inceleyeceğiz.

Yapılandırılmış veri hata sekmesinde neden halen hatalı Url’i görüyorum ?

*Hentry veri türü başlığına tıklayıp açılan hata penceresinde daha önce blog’unuzdan sildiğiniz hatalı Url bağlantısını görebilirsiniz.
*Türkiyede blogların Tr uzantısına geçtiğini lütfen unutmayın. Bu nedenle bağlantı linkini iki şekilde inceleyip bağlantı linkini Web Yönetici Araçlarından kaldırmamız gerekiyor.
A. Açılan pencere üstündeki bağlantı linki
B. Canlı verileri test et penceresindeki bağlantı linki.


Yazı bağlantı linklerinin kaldırılması :

1. Öncelikle Google Dizini → Url’i kaldır penceresini açın.
2. A. Seçeneğindeki bağlantı linkine tıklayın. Yeni bir pencerede açılacaktır.
3. Google Dizini → Url’i kaldır penceresinde hatalı linki kaldırın.
4. B. Seçeneğindeki Canlı verileri test et penceresine tıklayın. Pencere içindeki bağlantıyı kopyalayın ve Google Dizini → Url’i kaldır penceresinde hatalı linki kaldırın.


Her iki linki neden kaldırıyoruz ?

Her iki link aynı gibi görülsede bağlantıları inceledinizde aynı olmadığını göreceksiniz.
Bir örnekle konuyu açıklayalım.
Örnek 1 : A. Seçeneğindeki bağlantı linkine tıkladığınızda tarayıcada görülen bağlantı linkinin görünümü.

"http://adnanguney.blogspot.com.tr/2012/05…...html"

Örnek 2 : B. Seçeneğindeki bağlantı linkine tıkladığınızda tarayıcada görülen bağlantı linkinin görünümü.

"http://adnanguney.blogspot.com/2012/05…...html"

5. Her iki linki incelerseniz com uzantısından sonra gelen Tr ekini almış olduğunu göreceksiniz. Siz hatalı olarak gördüğünüz bir linki kaldırdığınız halde, Google  Web Yönetici Araçlarında halen hatalı Url görülecektir. Her iki linki kaldırdığımızda bir süre sonra Web Yönetici Araçlarından hatalı bağlantı linkinin kalktığını göreceksiniz.
Blog yazılarımda yazılarımın uzun olduğunu, kasma yaptığını yazan bazı değerli arkadaşlarım mevcut. Ancak ben bu tür yazı tarzının daha verimli ve açıklayıcı olduğunu düşünüyorum. Bu konudaki düşüncelerinizi belirtirseniz memnun olurum.

Daha fazla blgi için Menü Başlık Çubuğu’undaki Veri Araçları ismine tıklayın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.