Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Yapısal veri kullanım ve sonuçları

Google Web Yönetici araçları , arama görünümü, yapılandırılmış veri sekme bölümünde yer alan site verilenizi kontrol ederek arama sonuçla...

...
Google Web Yönetici araçları, arama görünümü, yapılandırılmış veri
Google Web Yönetici araçları, arama görünümü, yapılandırılmış veri sekme bölümünde yer alan site verilenizi kontrol ederek arama sonuçları ve Web Yönetici araçlarında web sitenizi optimize edin. Daha öncede veri araçları konusunda birçok yazı yazdım. Hatta Menü çubuğuna Veri araçları ismi ile kategori oluşturarak ayrıca menü oluşturdum.
Ancak üzülerek yazıyorum, Yapısal veri araçları hakkında yazdığım konularda ne bir soru soran ! ne de konuya gereken ilgiyi göremedim !
Hergün seyrettiğiniz Tv’ de bir reklam var. Reklamda şu sözler çok hoşuma gidiyor ve sizinle paylaşmak isterim. Reklam bir buzdolabı ile ilgili ve şu sözler geçiyor.
Bayan çocuklarına “ Pazartesi günü yemezseniz, salı günü yersiniz, salı günü yemezseniz öyle yada böyle mutlaka yersiniz” diye sesleniyor. Kelimeler tam olarak aynısı olmayabilir. Ancak anlatılmak istenen, bugün yada yarın bu işlemleri yapmak zorundayız. Teknolojinin değişim gösterdiği günümüzde web sitelerine dikkat ederseniz, Duyarlı, Mobil akıllı telefonlar vs. değişmeye başladı. Bu durumun size bazı konularında değiştiğini anlatması gerekiyor.
Yukarıda gördüğünüz resimdeki veri tarihlerinin çok yakın olduğuna bakmayın. Bu sonuçları alabilmem için yaklaşık 1,5 ay bekledim. Önce yazan kısıma dikkat ederseniz 2513 öğe sayısında, 1185 hatalı öğe sayısı olduğunu göreceksiniz. Sonraki öğe de ise, 133 hatalı öğe sayısının 40 olduğunu görüyoruz. Sitenizi Google’a tanıtan, Web Yönetici araçları veri işaretlemeye devam ettiğinizde tüm öğeleriniz belirli bir sayı ile beklemeye alınıyor. Google sitenizi taradığında bu veriler de değerlendirip işleme alınarak arama sonuçlarında daha verimli kullanıyor.
Blog içeriklerinde yemek konusunu işleyen bayan yazarlar arama sonuçlarında yazı başlık, açıklama, yazar bilgisi ve yemek resimlerinin görülebilmesi için yukarıda anlatılan konuya gereken önemi vermelerini tavsiye ederim.

Web yönetici araçları Arama görünümü, Yapısal veri ve diğer konular hakkındaki bilgiye, blog menü başlığında bulunan “Veri Araçları” isminden ulaşarak siteniz için gereken düzenlemeleri yapabilirsiniz. Konu hakkında sorunlarınızı yorumlarda belirtip yardım alın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.