Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Yeni Robot Txt test aracı Web Yönetici Araçları

Google, web sitelerinin daha rahat ve bilinçli çalışmalar yapabilmesi amacı ile, Web Yönetici Araçları kullanım paneline yeni robot.txt...

...
Yeni Robot Txt test aracı kullanımı
Google, web sitelerinin daha rahat ve bilinçli çalışmalar yapabilmesi amacı ile, Web Yönetici Araçları kullanım paneline yeni robot.txt Test aracını ekleyerek site kullanıcılarına sundu. Bir diğer eklenti ise, Uluslar arası hedefleme ismi altında kitlenizi konuma ve dil ayarlarına göre hedefleme sekmesi. Farklı bir Ülkede farklı bir dil seçimi seçeneklerini aktif ederek site yayın hedef kitlenizi oluşturmaya içeriyor. Ancak ücretsiz kullandığımız Blogger, Blog sunucularına erişimimiz olmadığından ücretli site kullanıcı erişim hakkına sahip, blogger kullanıcılarını pek yakından ilgilendirmeyen Robot Txt test aracı hakkında biraz bilgi, verelim.

Web Yönetici Araçları, tarama, Site Haritası sekmesinde baktığımızda 100/200 ad. veya daha fazla robot.txt hatasını görüyorduk. Şimdi bu hataları göremeyeceksiniz. Yeni sekmeye taşınan robot.txt test aracı ile yeni bir başlangıca taşınıyoruz. Blog'larımıza yazı engelleyici kod koymadığımız halde bu hataları görüyor ve canımız sıkılıyordu. Aslında gördüğünüz bu robot.txt ile engellenen içeriklerin görüntüsü, bizlerin yapmadığı, blog şablon kodlarına Blogger tarafından eklenen yeni kodlardan kaynaklanan blog yazarlarının yanlış yazım, etiket vs. verilerinin engellenerek ücretsiz blogger kullanıcılarını koruyan bir sistemdi.

03.05.2012 tarihinde Web yönetici araçları yetkili kişilerinden Sn. Murat Yatağan beyle yaptığımız bir yazışmada,
Yalnızca sitenizde arama motorlarının dizine eklemesini istemediğiniz içerik varsa, robots.txt dosyasına gereksinim duyarsınız. Arama motorlarının sitenizdeki her şeyi dizine eklemesini istiyorsanız, robots.txt dosyasına (boş olanına bile) ihtiyacınız yoktur.
şeklinde cevap yazmıştı. Yazının devamı okuyabilirsiniz.
Siz yeni robot.txt test sekmesinde her yazdığınız yazıyı inceleyerek içinizin rahat olmasını isteyebilirsiniz.  


Robot.txt test sekmesinde yapmanız gereken işlem :

1. Yazdığınız yeni yazınızın tarayıcıdaki linki alın. com.tr/ ‘dan sonrasını kopyalayın ve robot.txt test penceresine yapıştırın test ismine tıklayın. Doğru seçeneği hemen üst kısımda renkli işaretlenmiş olarak göreceksiniz.

2. Aynı test’i Googleboot açılır ok simgesine tıklayarak farklı biçimlerde de test edebilirsiniz.
3. robot.txt test sekmesi kullanımını incelemek için aşağıdaki resmi tarayıcı yeni sekmede açın.
robot.txt test sekmesi

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.