Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Edit This Menü Gadgeti Yapılandır

Sitenize özel bir şablon yüklediğinizde demo şablonda üst kısımda menü olarak gördüğünüz statik sayfalar (Ana sayfa, Hakkında) şablonu yü...

...
Blogger Edit This Menü navigasyon Yapılandırması
Sitenize özel bir şablon yüklediğinizde demo şablonda üst kısımda menü olarak gördüğünüz statik sayfalar (Ana sayfa, Hakkında) şablonu yükledikten sonra üst kısımda görülmeyebilir.
Endişe ederek acaba hata mı yaptım diye, şablonu tekrar yüklediğinizde de üst menü listesi görülmez. Sizde blog şablonunuzu değiştirip özel bir tema şablonu yüklediğinizde şablon üst kısmında menü listesini göremiyorsanız yapmanız gereken işlemleri adım adım takip ederek menünüzü birkaç dakikada oluşturun.
1. Blogger kumanda paneline giriş yapın. Yerleşim sekmesine tıklayın.
2. Yüklediğiniz blogger özel temanızda Edit This Menü yazısını en üst konumda görebilirsiniz.
“Edit This Menü” Menüyü düzenle anlamını taşımakta olup, gadget ekle sekmesi içindeki bağlantı listesi gadget’inden oluşturulmuştur. Gadget ekle seçeneklerinden Bağlantı listesi resmini aşağıda görebilirsiniz.
3. Edit This Menü gadget’ini açın ve aşağıdaki seçenekleri doldurun.
Yeni site adı : Ana sayfa
Yeni site URL’si  : Blog’unuzun tarayıcıdaki linkini kopyalayıp yapıştırın ve alt ksımdaki küçük kaydet seçeneği ile kaydedin. Yukarıda anlatılan şekilde farklı linkler ekleyebilirsiniz. Örnek : İletişim, Forum, gibi.
4. Bağlantı listesinde oluşturulmuş link örnek resmi inceleyin.
Blogger şablon en üst kısımda bulunan “Edit This Menü” statik sayfaları oluşturabileceğiniz
(Ana sayfa, Hakkında, İletişim) tasarım için yapılandırılmıştır. Blog isminin hemen altında açılır menü navigasyonu bulunmaktadır.
Yüklediğiniz şablon içinde açılır menü kodlarını bularak, yukarıda verdiğim linkten nasıl yapılandırıldığını öğrenebilirsiniz.
Blog şablonunuzu özelleştirmek için daha fazla bilgiye menü çubuğundaki Tema Tasarım ismine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.