Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger G+ da kimler tıklamış

Blogger , blog yazarları yazdıkları yazıları Google Plus’ da kimlerin tıkladığını merak ederler. Blogunuzda Google+ yorumları kullanıyo...

...
Google Plus hakkında
Blogger, blog yazarları yazdıkları yazıları Google Plus’ da kimlerin tıkladığını merak ederler.
Blogunuzda Google+ yorumları kullanıyor, yazılarınızda bunu +1’ leyen kullanıcıların kimler olduğunu  görebilmek için okumaya devam edin. Sosyal paylaşım devlerinden Google Plus henüz Türkiye’de tam olarak anlaşılamamış, sitelerin ve haber kaynaklarının anlatımı ile anlaşılma noktasına getirilmiştir. İlerleyen zaman diliminde daha fazla anlaşılarak katılım oranının yükselece kesindir. Bu nedenle ister kişisel, isterse web site kullanıcıları olsun Google Plus’u hafife almadan mümkün oldukca Google ürünlerini kullanmanızı tavsiye ederim. Google Plus hakkında endişe duyan kullanıcılar için küçük bir açıklama yaparak negatif düşünceleri yok edelim. Google 1998 senesinde arama motoru olarak Dünya genelinde Web’de yerini aldı. Birçok yatırım ve ürünlerini kullanıcılarına ücretsiz sundu ve halende sunmakta devam ediyor.
1998 senesinden günümüze kadar bende Google ürünlerini kullanan biri olarak hiçbir hata ve yanlışını görmedim. Umarım bu küçük açıklama yeni Google plus kullanıcılarını biraz rahatlatır.
Şimdi asli konumuza dönerek, yazılarınızda bunu +1’ leyen kullanıcıların kimler olduğu konusunu inceleyelim.
1. Google+ yorumları kullanırken yazılarınızın hemen altında her paylaşım yaptığınızda veya biri g+1’lediğinde rakamsal sayaç çıkmaktadır. Bu sayacın üzerine mausu yanaştırın  “bunu +1’ leyen kullanıcılar” ifadesini göreceksiniz. Sayaca tıklayın.
2. Yeni bir pencere açılacak ve yazınızı beğenen okuyucularınızı göreceksiniz. Örnek verdiğim resimde g+1’yen değerli arkadaşım  +Constanța Abălașei-Donosă teşekkür ederim.
Bunu +1’ leyen kullanıcılar için aşağıdaki resmi inceleyin. (x ile pencereyi kapatabilirsiniz.)
3. Google Plus kullanırken G+1’lerinizi herhangi bir sayfadan da takip edebilirsiniz. Takip edebileceğiniz alanlar, Blogger, Google Gmail, Google Chrome tarayıcı vs. gibi.
4. Herhangi farklı bir sayfada iken “bunu +1’ leyen kullanıcılar” nasıl göreceksiniz.
Sağ üst kısımdan çan resmi üstünde kırmızı bildirim alırsınız. Çan simgesine tıkladığınızda g+1 kullanıcılarını bazen tek resimde 4 kişi olarak görebileceğiniz gibi üst kısımda isimleri de yazmaktadır. Peki bu kişilerin resimlerini nasıl göreceksiniz.
5. Yazınızın altında sağ tarafta görülen herhangi bir resme tıklayın. Yeni bir pencere açılır. Çevrelerinde olan ve olmayan kişileri bu alandan görebilir, çevrelerinize ekli değilse “Ekle” ismine tıklayarak çevrelerinize ekleyebilirsiniz. Tekrar ana pencereye dönmek için sağ üstte gördüğünüz daire içindeki yayına dön sekmesine tıklayın.
Aşağıdaki çan ismine tıkladıktan sonra çıkan resimler ve yayına dön işaret resmini  inceleyin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.