Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Navbar Genişletilmiş Kod Silme Videolu Anlatım

Blogger ’un varsayalın şablonları ile aktifleşerek, başlık (Header) kısmında yer alan Navbar genişletilmiş gadget eklenti kodları, açılmı...

...
Blogger’un varsayalın şablonları ile aktifleşerek, başlık (Header) kısmında yer alan Navbar genişletilmiş gadget eklenti kodları, açılmış şekilde şablondan nasıl kaldırılacağını anlatan öğretici YouTube video’su. Blogger’un Navbar gadget eklentisinin genişletilmemiş kodlar şeklinde nasıl kaldırılacağını Blogger Navbar kaldır başlık ismi ile bir önceki yazımızda bahsetmiştik. Dinamik Blogger temanız da bulunan Navbar’ı gadget olarak kaldıramanız mümkün değildir. 
Blogger’un atıf gadgeti olarak bilinen Navbar, günümüz teknoloji koşulları gereği eklenen birçok eklentiden sonra kullanılmayan atık bir gadget durumu haline gelmiştir. ilgili videomuzda Dinamik Blogger Navbar’ın kaldırılma konusudur. Dinamik blogger’un şablon kapanışı olan son kod’u </b:widget> etiketine kadar seçerek kaldırabilirsiniz. Klasik Bloggerdan kaldırmak için ise </b:widget> sonra gelen  </b:section> etiketinide kaldırmanız gerekiyor.
Klasik blogger kodlarından b:section etiketini kaldırmazsanız hata iletisi alırsınız.
Gadget olarak çalışan ancak silemediğiniz Navbar’ı Blogger şablon kodlarında bularak nasıl sileceğinizi aşağıdaki YouTube video’sundan izleyin.
Blogger şablon kodlarında Navbar nerededir ?
1. Blogger’a giriş yapın. Kumanda paneli Şablon ismine tıklayın.
2. HTML’Yi Düzenle tıklayın.
3. Widget’e atla seçenekler içindeki Navbar 1 ismine tıklayarak videoda anlatılan şekilde silme işlemini yapın.
Önemli NOT: Blogger Navbar’ı tekrar gadget olarak ekleyemezsiniz. Ancak yeni bir tema seçiminde otomatik Navbar eklenir. Aynı temanızı kullanırken Blogger navbar eklentinizi geri getirebilmek için Blog temanızın mutlaka yedeğini alın. Uygulama tarihi ve küçük bir açıklamayı metin dosyasına ekleyerek temanızı saklayın. İstediğiniz zaman Temanızı geri yükleyerek Blogger Navbar’ı tekrar kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.