Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Devamını Oku Acemi Blogger Eklentisi

Blogger ana sayfada görülen Devamını Oku » isminin sağ tarafa alınması, etrafında çerçeve ve çerçeve üzerine gelindiğinde yazı rengi değ...

...
Blogger ana sayfada görülen Devamını Oku » isminin sağ tarafa alınması, etrafında çerçeve ve çerçeve üzerine gelindiğinde yazı rengi değişen eklenti, Acemi Blogger kullanıcılarının çok zorlanmadan basitce kullanabileceği bir uygulama. Aşağıda anlattığım uygulamayı çok basitce her yeni aceni blogger kendi bloglarına ekleyerek kullanabilecek. Temanızın renk uyumuna göre çerçeve arka plan rengini isterseniz pembe, mavi, siyah vs. yapabilir, görülen yazı rengi ve üzerine gelindiğinde değişen yazı rengini değişebileceksiniz. Uygulamanın nasıl yapılacağını kısa bir video ile destekleyerek aşağıda sizlere aktarıyorum.
Ayrıca daha gelişmiş Tema Tasarım yazılarımı da inceleyebilirsiniz.
Bu kategoride neler mi var ? Sıfırdan bir Blogger alt yapısını bozmadan istediğiniz gibi özelleştirip kullanabileceğiniz ilgili yazı ve öğretici videlar mevcut. Seçim ve karar sizin.
CANLI DEMO

Devamını Oku eklenti kodları için ilgili adımlar :

1. Öncelikle Blogunuzun her ihtimale karşı yedeğini alın.
3. CSS kodunu ekleyeceğimiz Blogger Şablon → HTML’yi Düzenle sekmesini açın ve aşağıdaki kodu CTRL + F ile aratın. Blogger Şablon içindeki kod’u nasıl bulacağınızı inceleyin.
]]></b:skin>
4. Yukarıda bulduğunuz bu kodun hemen üstüne aşağıdaki kodu ekleyin ve blogu kaydedin.
.jump-link{background:#fff url() repeat-x;font-weight:700;font-family:helvetica,verdana,monospace;float:right;color:#D93F46;text-decoration:none;font-size:14px;border:1px solid #E5E5E5;margin:0px 0 -20px;padding:6px 5px;
-moz-border-radius:2px;-webkit-border-radius:2px;
}
.jump-link a{color:#7489DF;font-weight:700}
.jump-link a:hover{color:#D93F46}
5. Devamını Oku » isminin sağ tarafa geçtiğini ve çerçeve içinde olduğunu göreceksiniz.
6. Yukarıda anlatılanların nasıl yapıldığını aşağıda verilen videodan takip ederek uygulayın.
7. Renk kodlarını Hex kod bulucu ile özelleştirebilirsiniz. Hex kod bulucu nasıl kullanılır inceleyin.
Özelleştirme :
1. float:right;color:#D93F46 : Maus’u yanaştırdığınızda yazının değişen rengi,
2. font-size:14px : Yazının büyüklüğü. Herhangi bir değer girebilirsiniz,
3. solid #E5E5E5 : Çerçeve rengini değişir.
4. jump-link a color:#7489DF : Yazının görülen mavi rengi. Değiştirin.
5. jump-link a:hover color:#D93F46 : 1. adımda dikkat ederseniz renk kodları aynı. Yazının üzerine gelince hangi renkte görülmesini belirleyen renk kodu. Siz hangi rengi görmek istiyorsanız o renk kodu ile değişin.
6. jump-link background :#fff : Çerçeve iç arka plan rengi.
Yukarıda sabit renkleri istediğiniz bir renk kodu ile değişin. Daha fazla renk koduna mı ihtiyaç duyuyorsunuz, buradan bakabilirsiniz.
Blogger Tema tasarım konusunda yaptığım uzun bir araştırma sonucu yazılarımı tek tek Tema tasarım kategorisinde topluyorum. İlgili kategorideki yazıları inceleyerek, gerek Klasik Blogger, gerekse Özel tema şablonunuzda düzenleme yapabileceğiniz birçok anlatım ve video mevcuttur. Tavsiyem Blogger’un varsayılan kendi şablonunu kendiniz özelleştirerek direksiyonu elinizde tutun ve kendi emeğinizin, alın terinizin heyacan ve zevkini yaşayın. Temanızın dışı çok güzel ve al benisi olabilir.Ancak unutulmaması gereken şey, içi boş al benisi görsellik bir yere kadar olup, boş bir tarlada gezmeye benzer. Özgün kendinize ait yazılarınızı web kurallarına uygun olarak yazın. Web kuralları için mutlaka araştırma yapın ve öğrenin. Blogumda bu konuda birçok yazı var. Artık onları bulmak okumak ve anlamak da sizin çaba ve öğrenme istediğinize bağlı bir kavram biçimidir. Başarılar diliyorum.
Blogger varsayılan şablon ile tema tasarımında sizlerle paylaştığım ve kendimede kurduğum blog'umu örnek olarak incelemenizi öneririm. http://adnanguney.blogspot.com.tr/
Sizde bu blog gibi bir Blogger teması yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.