Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Kalıcı Yazı biçimleme Google Dökümanlar

Google Drive , ürünlerinden Google Dökümanlar ile görülmesini istediğiniz yazı biçimlerini devamlı değiştirmek veya ayarlamak zorunda ka...

...
Google Drive girişi
Google Drive, ürünlerinden Google Dökümanlar ile görülmesini istediğiniz yazı biçimlerini devamlı değiştirmek veya ayarlamak zorunda kalmadan Google Döküman ayarlarınızı kalıcı yapabilirsiniz. Herhangi bir yazıyı dökümanlarınıza kopyaladığınızda satır başı yaparak yazınızı yazmaya çalıştığınız anda önceki kopyaladığınız yazı biçimi ile yazınız devam eder. Tekrar eden bir yazı biçimlemeyi tekrar istediğiniz biçime almak sıkıcı olabilir. Google Dökümanlar yapılan her işlemi otomatik kaydeder. Extra bir kaydet seçeneği yoktur.
Yazılarınızda düşündüğünüz biçimlemeyi Google Dökümalar ile kalıcı olabilmesi için yapılacak işlemler şunlardır.
1. Birkaç satırdan oluşan bir yazı yazın. CTRL + A ile tüm sayfayı seçin.
2. Yazı stilini seçin. Varsayılan ayarlar “Normal” olarak gelmektedir.
3. Yazı tipini belirleyin. ( Georgia, Arial, Verdane vs.)
4. Yazı tipi boyutunu belirleyin. ( 9, 10, 11, 12, vs. )
5. Metin rengini belirleyin. ( “A”  açılır penceresinden )
6. Satır aralığını belirleyin. ( Tek, 1.15, 1.5, özel aralık belirleyebilirsiniz. )
7. Biçim menüsü→  Paragraf stilleri → Normal Metinin üzerine gelin ve "Normal metni" eşleşecek şekilde güncelleyin'i seçin.
8. Vurguladığınız metin etkinken → Biçim menüsü → Paragraf stilleri → Seçenekler’in üzerine gelin ve Varsayılan stillerim olarak kaydet'i seçin.
Google Dökümanınızda varsayılan yazı biçimini ayarlandıktan sonra, oluşturduğunuz tüm yeni dokümanlar, varsayılan seçeneğini tekrar değiştirene kadar bu yazı tipini kullanır.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.