Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Sidebar Dock Resim Ekle Dynamic Blogger

Dynamic Blogger görünümlü bloglar da sidebar’a özel gadget eklemenize blogger izin vermez. Farklı bir yöntem ile sidebar’a resim, bağlant...

...
Dynamic Blogger
Dynamic Blogger görünümlü bloglar da sidebar’a özel gadget eklemenize blogger izin vermez. Farklı bir yöntem ile sidebar’a resim, bağlantı linki, Facebook izleyici gadgeti gibi eklentileri ekleyebilirsiniz. Dynamic Blogger görünümlü blog'unuza ekleyebileceğiniz eklenti örnek linkleri aşağıda verilmiştir. Bu linkleri inceleyerek Dinamik blog'unuz da bir Facebook izleyici gadget’ini dahi ekleyebilirsiniz.

Dynamic Blogger eklenti örnekleri :

1. Dinamik Blog Facebook Like Box Eklentisi
Facebook
2. Blogger Özel Rss Abone Eklentisi

3. Gadget Simge Değişimi Dinamik Blogger

4. Gadget sekme başlık renk değişimi

Ayrıca Pages açılır sekmede Dinamik Blogger ismine tıklayarak yapabileceğiniz tüm işlemleri inceleyin.

Başlık linkini kısa tutmak zorunda olduğum bugünki konumuz, Dynamic Blogger’un kendi eklentisi olan FeedBurner Abone Ol Rss eklentisinin farklı bir anlatımını kapsıyor. Dinamik blogger’un şu anda kullandığımız RSS linkine tıkladığınızda açılan sayfa Abone linklerinin çok karmaşık ve birçok okuyucunun tıklamadığı bir konumda olması.

Oysa bizim istediğimiz okuyucu tıkladığında direk Abone olmasını sağlayan bir bağlantı linkinin görülmesidir. Kendi istediklerimizi yapabilmek için, Abone eklentisi ve resim kodlarını birbirine karıştırarak Sidebarda Docks gadget’inde görülen transparan Rss resim iconu ve bu başlığa tıklandığında tarayıcı yeni sekmede açılan e-mail eposta ile abone olma link bağlantısını bulacaksınız.

Dynamic Blogger’a kodları nasıl ekleyeceğiz :

1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.

2. Yerleşim bölümünde gadget ekle ve Metin gadget'ini açın.

3. Aşağıdaki kodları metin gadget'ine yapıştırın.

<a href="http://feeds.feedburner.com/guney59" rel="alternate" title="Subscribe to my feed" type="application/rss+xml"><img alt="" src="https://feedburner.google.com/fb/images/pub/feed-icon32x32.png" style="border: 0;" /></a><a href="http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=guney59&amp;loc=en_US" rel="alternate" target="_blank" title="Subscribe to my feed" type="application/rss+xml">RSS Besleme İle Oku</a>

Özelleştir :
guney59 : Kırmızı ile belirtilen satıra kendi FeedBurner isminizi yazın. Kodları bilgisayarınızdaki metin dosyası veya gelişmiş metin dosya editörü Notepad++ ile biçimleyebilirsiniz.

Sidebar Dock gadget’i başlık kısmına transparan resim ekleme :

1. Blogger kumanda paneli Şablon → Özelleştir → Gelişmiş → Css ekle penceresini açın.

2. Aşağıda verdiğim kodları pencere üst konuma yapıştırın. } bu işaretten sonra enterleyin.

.ss, #gadget-dock>div:nth-of-type(1) .gadget-icons img{
display: none !important;
}
#gadget-dock>div:nth-of-type(1) .gadget-icons{
background:url(https://lh3.googleusercontent.com/-gkMJJsqZB6g/U6xN6jn6A1I/AAAAAAAAZ1Y/f7XSah4IPWs/s32-no/icon-rss.png) no-repeat center !important;
}

Özelleştirme :
1. (1) : Yukarıdaki kod içinde iki ad. parantez içinde “ (1) “ rakamını göreceksiniz.

2. Dinamik blog dock metin gadgeti sidebar’ınızda kaçıncı sırada olduğunu sayın.

Örnekeklediğim gadgetim şu anda 1. sırada yer almakta. Sizim metin gadget’iniz kaçıncı sırada ise kod içindeki rakamı her iki kod içine (1) yazarak belirleyin. Yukarıdan aşağıya 4. sırada ise her iki parantezdeki numarayı (4) olarak belirleyin ve blogunuzu kaydederek önizleme yapın.

Sonuç olarak yukarıdaki ilk resim ve blog sidebar da gördüğüz Rss gibi bir bağlantınız olacaktır. Anlaşılmayan ve kafanıza takılan kısımları yorumlarda belirtin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.