Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Windows XP Artık Resmi Emekli

Microsoft 'un işletim sistemi olan Windows XP, 12 yıllık hizmetinden sonra 08 Nisan 2014 tarihi itibari ile Windows XP için tüm deste...

...
Wicrosoft Windows XP
Microsoft'un işletim sistemi olan Windows XP, 12 yıllık hizmetinden sonra 08 Nisan 2014 tarihi itibari ile Windows XP için tüm desteğini sona erdirdi. XP kullanıcıları bilgisayarlarını artık koruyamayacaklar. Bu sözler tamamen Wicrosoft’un Windows XP işletim sürümü için geçerli bir tanımlama. Daha önce yazdığım “ Windows XP 2014 yılında emekli “ oluyor yazımda konu hakkında biraz bilgi vermiştim. Windows XP gerçekten başarılı işletim sistemlerinden biriydi.

Bana göre de halen başarılı. Bilgisayarda çok fazla yer tutmayan hızlı ve istikrarlı çalışması ile birçok kullanıcının dostu durumdaydı. Microsoft'un sitesinde yaptığım gezinti ve açıklamaları okuduğumda, XP kullanırken kendime sorduğum soru şuydu. 

Microsoft'un işletim sistemi olan Windows XP kötü amaçlı yazılım koruyucu dediği  Microsoft Security Essentials neyi korumuş ben hiç göremedim. Kullandığım süre içinde kendi bilgisayarım veya tanıdık insanların bilgisayarlarını hep farklı proğramlar ile koruduk. Bu proğramları zaten hepimiz biliyoruz. Windows sitesinde artık destek veremeyecekleri belirtiyor. İyi de bu destek zaten kullanıcı olan bizler için değil, XP işletim sistemindeki açıkların düzenlenmesi ile ilgili yazılım ve güncellemelerden ibaretti. Wiindows Resmi sitesinde artık korunmanın yapılamayacağı yazıyor.

Zaten bugüne kadar XP kullanıcılarına ne yaptı da koruduğu gerçekten düşündürücü. Ticaret yapmaya çalışan bir zihniyet içinde, “Destek sona erdiğinden, bundan sonra bilgisayarınızı koruma altında tutmak için iki seçeneğiniz vardır işletim sistemi ve alternatif olarak Windows 8.1 önermekte. 

İnanın bu anlatıma gülerek bakıyorum. XP çıktığı dönemlerde ram, işletim sistemi, işlemci, depolama alanı, donamım vs gibi ensrümanlar Windows 8.1’i kaldırması, çalışması mümkün mü ? Herhalde gülmekte haklıyım. Tek çare yeni bir pc almak. 

Ülkemize ortalama 1000 TL. ücret alan 3 kişilik bir aileye bakan binlerce hatta milyonlarca insan mevcut. Bunlar alsa alsa ancak 2. el elden düşme bilgisayar alabilir. Ne kadar sağlıklı çalışacağıda meçhuldur.

Wicrosoft’un Windows XP işletim sürümü için buradan geniş bilgiye ulaşabilirsiniz.
Windows 8.1 için sistem gereksinimlerinizi buradan okuyabilirsiniz.

Yeni nesil teknolojisi olarak bilgisayarlarda artık, Windows 7 ve Windows 8 kullanılacak.
Yorum kısmından cevaplarınızı yazıp içinizi dökerek, diğer kullanıcılarla paylaşımda bulunabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.