Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Menü Çubuğu ile Yazı Arası Yatay Boşluk Ayarı

Klasik Blogger Menü çubuğu Navigasyonu ( Navbar ) ile Ana sayfada görülen ilk yazı arasındaki boş satır alan boşluğunu, Blogger şablon ...

...
Klasik Blogger Menü çubuğu Navigasyonu ( Navbar ) ile Ana sayfada görülen ilk yazı arasındaki boş satır alan boşluğunu, Blogger şablon kodlarına ekleyeceğiniz küçük bir kod ile istenilen satır yüksekliğine getirin. Yukarıda gördüğünüz ilk resim de menü çubuğu ile yazı arasındaki boşluk abartılı olarak vurgulanmıştır. Aşağıda verilen kodu tarif edilen yere eklediğinizde PX. değerlerini istediğiniz ölçüler ile değişebileceksiniz. Bir önceki anlatılan konumuz ise başlık ile menü arasındaki boşluğun giderilmesiydi. Bu konu ile ilgili yazıyı aşağıda verilen bağlantıdan inceleyerek blogunuzda kullanın.
Aşağıda verilecek kodu ilgili kısma eklediğinizde aşağıdaki resimdeki gibi aralardaki satır boşluklarının giderildiğini göreceksiniz.
Klasik Blogger Menü Çubuğu ile Yazı Arasındaki boşluk ayarı :
1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.
2. Şablon → HTML’yi Düzenle ile şablon kodlarını açın.
3. CTRL + F ile aşağıdaki etiketi bulun.
/* Tabs
4. Bulduğunuz ilk etiketin hemen altında şu satırları göreceksiniz.
5. Resimde gördüğünüz  “ padding: 0; “ etiketinin hemen altına aşağıdaki CSS kod’unu ekleyin. Alt kısımdaki bu } sağa dönük kulaklı parantezi yanlışlıkla silmeyin.
margin-bottom: -10px;
6. -10px. değeri test edilerek yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi yatay satır boşluğun giderilmiş şeklidir. İstediğiniz değerler ile deneme yapabilirsiniz. Aranın çok açılmasını istiyorsanız (-) işaretini kaldırın.
Buradaki kod ile Adsense içerik politikaları hakkında bir hatırlatma :
Blog’unuzda Adsense reklamı kullanıyor iseniz ve açılır menü isimleri reklam üzerine geliyorsa
ara boşluk giderme işlemi için mutlaka bir mesafe bırakın. Gerekirse Menü çubuğu kod içindeki <lu>...</lu> ile biten kod bağlantılarını reklamlara raslamayan farklı bir alana taşıyın.

Konu hakkında yardım almanız için birşey yazmıyorum. Gördüğüm kadarı ile herkes bu konuları çok iyi biliyor ve uyguluyor. Özellikle yazılarımı kopyalayıp blog'larında yayınlayanlar biraz medeni düşünerek kaynak verirlerse çok memnun olurum. İnternet açık bir okyanus olsada ulaşılamaz değildir. Birgün bencil bir düşünce içerisine girip de, Blog’unuzdaki Adsense reklamlarının kaldırılması veya blogunuzun askıya alınması gibi bir durum yaşatmayı hiç istemiyorum. Umarım mesajımı okuması gerekenler ne demek istediğimi anlamışlardır.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.