Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Web Yönetici Araçlarına Kullanıcı Ekleme

Web Yönetici Araçlarına site ve Blog’unuz için güvendiğiniz kişilerin yetki seviyesini düzenleyerek kullanıcı atayıp yardım alabilirsini...

...
Web Yönetici Araçları
Web Yönetici Araçlarına site ve Blog’unuz için güvendiğiniz kişilerin yetki seviyesini düzenleyerek kullanıcı atayıp yardım alabilirsiniz. Web Yönetici Araçları site sahipleri için İzinler başlık ismi ile yaptığı açıklamaları ve atanan kişilerin neler yapabilecekleri hakkındaki geniş bilgiyi buradan okuyabilirsiniz.
İzinler başlığı ismi ile yapılan açıklamada konu başlıklarını iyi okumanızı ve yetki vereceğiniz kişilerin yetki seviyelerini iyi seçmenizi öneririm. Site güvenliğiniz açısından yetkilendirme işlemine dikkat edin. Yetki verdiğiniz kişi yetkilendirme şekline göre sizinle aynı yetkilere sahip olacağından sizi siteden silerek tüm site haklarınızı elinizden alabilir. Bu konudaki tüm yetkilendirme site sahibini bağlar ve doğabilecek hatalar karşısında hiçbir yardım alamayabilirsiniz.

Yetkilendirme seçenekleri :

1. Site sahibi,
2. Tam kullanıcı,
3. Kısıtlı kullanıcı
Bugün lazım olmayabilir ancak yarın lazım olabilecekmiş gibi yukarıda verdiğim bağlantı linkini okuyun. Yardım forumları kendi hataları yüzünden siteleri elinden alınan kişilerin soruları ile dolu. Sizde bu grup içinde olmamak için yazılanları dikkate almadan geçmeyin.
Web Yönetici Araçları konuları için kategoriler sekmesindeki Web araçlarını, site verileri hakkındaki konular içinde, Veri araçları isim linklerini zaman buldukca inceleyin.

Web Yönetici Araçlarında yetki vermek için ilgili adımlar :

1. Web Yönetici Araçlarına giriş yaparak blog’unuzu açın.
2. Sağ üste dişliye tıklayarak, Kullanıcı ve Site sahipleri seçeneğini açın. Açılan sayfada kendi mail’inizi göreceksiniz.  Hemen karşısında sahibi ifadesi yer almaktadır.
3. Yeni Kullanıcı ekle kırmızı renkli butona tıklayın. Açılan pencerede ;
  • Kullanıcı e-posta adresi,
  • İzin ( Sınırlı, Tam )
Seçenekleri karşınıza çıkacak. İlgili alanları doldurarak Web Yönetici Araçları panelinize belirlediğiniz yetkiler ile birini davet edebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.