Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Meta Etiket ve Anahtar Kelimeleri kullanmalımıyım

Blogger ve Web site kullanıcıları ilk site hayatına başladıklarında ilk yapmaya çalıştıkları işlemlerin başında, sitelerine Meta etiket...

...
Blogger ve Web site kullanıcıları ilk site hayatına başladıklarında ilk yapmaya çalıştıkları işlemlerin başında, sitelerine Meta etiketi ve Anahtar kelimeler ekleyerak Google arama sonuçlarında ön sıralara çıkmaya çalışmalarıdır. Forum, site ve bloglarda yazılan hit'iniz şu olsun, seo hocaları, seo uzmanları vs, vs, birçok ıvır zıvır ordan burdan alma yazılar ile akıl vermektedir. Çok doğal olarakta Web uygulamalarını, Google arama optimizasyonunu hiç incelemeyen, araştırma zahmetinde bulunmayan yazar, admin, root, yani kısaca site yöneticileride bu alıntı yazılar ile hareket ederek sitelerini gereksiz birçok kelimelere boğarlar.

Web Dünyasında şu gerçeği her zaman temel kullanım sihirbazınız olarak kullanmanızı öneririm. Özgün ve benzersiz yazı, doğru blog veya site başlığı, yazınızı özetleyen açıklamalar (arama motorlarınca dikkate alınan kısım) yazınızdaki doğru etiketlemeler ve yazı ile ilgili açıklayıcı abartılı olmadan yazıya verilen birkaç bağlantı linki. Yazdıklarınızı bir arama motoru gibi değilde okuyucu gözüyle görerek değerlendirme. Yazdıklarımı incelediğinizde sizlere birkaç kelime ile Arama Optimizasyonu Seo hakkında organik olarak her zaman başarılı olan uygulamaların özetini verdim. Verilen kelime öbeklerininin açılımını yapmaya çalışırsak her biri bir sayfadan fazla yer kaplamakta olduğunu görebilirsiniz. 

Bunca yazıyı kimse okumaz, dikkate almaz, zaman harcamaz. Her insan doğum tarihi ile yaşadığı yaşı, sonsuz yatay çizgisinde teorik ve pratik olarak edindiği tecrübelerinin harmanlanıp kendini geliştirmesi ile yaşam hamurunu elde edebiliyor. Ancak işlemler bununla bitmiyor. Bu hamurun bir de pişme zamanı mevcut. Aynı yaşam olguları bu süreç içinde geçerli. 

İlerleyen zaman diliminde belirli bir yaş ağırlığına gelindiğinde, geçmişe bakıp da, keşke o zamanlarda bu kafa yapısı ile olsaydım demiyen yoktur. Hepimiz bu düşünce çemberini yaşamışızdır. Ancak dikkat etmediğimiz bir noktada şudur. Bulunduğumuz mevcut yaşımızda elde ettiğiniz bu kadar tecrübeyi yaşınızın sonrasına taşıyabiliyor musunuz ? Depolanan bu kadar değerli bilgileri bir araya getirip, gerekli araştırma, geliştirme hata ve doğrular ile bir şeyler üretebiliyor muyuz ! Maalesef bu aşamadan sonra çok az kişi bu bilgi dağını değerlendirebiliyor. Kullandığımız web siteleri de bu bilgi verilerinin toplanıp, uygalamaya geçirildiği ve kendimizi tanımamıza yarayan bir aynadan hiçbir farkı olmuyor. 
Aynaya baktığınızda ne görüyorsanız, sitenize baktığınızda da aynı şeyleri görürsünüz. Ancak bakmak görmek değildir. Görmek de bakmak değildir. Bakmak ile görmek aynı anda yapılabilir ve değerlendirilirse bir birleşen haline gelebilir. 
Bir güle herkes bakar ve güzel der. Farklı gözler ile bakar onun güzelliğini, içinde benliğinde hissedip o güzelliği kelimeleri ile bir şarkı gibi yansıtabilirse işte ben buna bakmak ile görmenin anlaşılabildiğini söyleyebilirim. Bu konuyu biraz daha uzatmadan bakmak ile görmeyi birleştirdiğimizde İnsanlığa verebileceğimiz saygının da o denli artacağını bilmekte fayda olacağını düşünüyorum. Yukarıda yazdıklarım için sizlere faydalı olabileceğini düşündüğüm birkaç bağlantı linki veriyorum. Boş bir zaman diliminde okumanızı fikir edinmenizi öneririm. Saygı, Sevgi ve mutlu bir yaşam dileklerimle.
SEO
Arama Motoru Optimizasyonu Özellikle okumanızı ve son kısımdaki Google’un site yöneticileri için hazırladığı sunumun farklı görsellerine bakmanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.