Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Site ve Blog Chat Eklentisi Tlk İo

Web Site veya Blog ana sayfada okuyucularınızın canlı olarak muhtelif soru sorabileceği, muhabbet edebileceği hatta resim ve bağlantı gib...

...
Web Site veya Blog ana sayfada okuyucularınızın canlı olarak muhtelif soru sorabileceği, muhabbet edebileceği hatta resim ve bağlantı gibi bazı eklentileri de kullanabileceği Chat Sohbet odası eklentisi. tlk.io sitesinin çok basit bir giriş ve girişe bağlı olarak size verdiği widget eklentisini sitenize ekleyerek okuyucularınız ile canlı sohbet edebilirsiniz. Canlı sohbet eklentisinin basit kurulumu ve Twitter ile bağlantılı olması nedeni ile sitenizden çıkmadan Twitter arkadaşlarınız ile de görüşmeler sağlayabiliyorsunuz. CANLI DEMO Not: Yukarıda resmini gördüğünüz ve test blogunda şu anda aktif olan gadget zaman içinde test blogundan silinebilir, bilgilerinize.
Eklenti açıklamaları :
Eklenti kodları içinde bulunan genişlik ( width ), ayarının 100% olması sidebar genişliğini otomatik ayarlayabiliyor. Dilerseniz %’de değerlerini düşürebilirsiniz. Yükseklik ( height ) otomatik 400 px. değerlerinde temanızın yükseklik ayarlarına göre değerleri düşürüp yükseltip temanızın boyutlarına göre düzenleyin. Eklentiyi ilk kez kurduktan sonra kodlar içinde bulunan ( channel="isim" ) isim sizin Twitter isminizden oluşmakta olduğunu göreceksiniz. Son kısımdaki (script async) blogunuz ile istemci arasındaki veri alışverişini sağlarken (embed.js ) görüntünüzü, ("text/javascript") kodlarıda yazı biçimlemenizi düzenliyor. Tlk İo Chat Sohbet odası eklentisinin kısaca tüm açıklamalarından sonra sitenize kurulum aşamalarına artık geçebiliriz.
Tlk İo Chat Sohbet odası kurulum aşamaları :
1. http://tlk.io/ sitesine giriş yapın. Sizi şu şekilde bir pencere karşılayacak. Ayrıca sitedeki diğer ilgili anlatımları inceleyin. http://tlk.io/ Channel
Karşılama ekran görüntüsü :
Karşılama ekran görüntüsü
2. Channel yazan kısma Twitter isminizi yazın. İsim yazmak zorunda değilsiniz. Ancak etkileşimli bağlantı kurmak istiyor iseniz eklenti uygulamasına bazı izinleri vermeniz çalışmalarınızı kolaylaştırır. Yeni bir pencere açılacak burada eklentinin kaldırıldığını belirten bir yazı göreceksiniz. Sitenin bazı değişiklikler yaptığı belli sorun değil devam ediyoruz.
3. Açılan pencerede sağ tarafta Twitter profil yanındaki bulut simgesine tıklayın ve bu kanaldaki mesajları kaldır ismine tıklayarak yeni bir başlangıca adım atalım.
4. Profil resminize tıklayın. Pencerede bildirimler, sesler şeklinde iki seçenek mevcut. Noktalar sola yaslanmış ise açık konumdadır. Hemen alt kısımda farklı renklerde daireler göreceksiniz. Bunlar gadget başlık rengini değiştiren uygulamadır. Herhangi birini seçin.
Chat Sohbet odası ayarlar resmi :
5. Ayarları yaptıktan sonra boş bir yere tıklayın.Tarayıcınızda masaüstü bildirimleriniz görülsün mü ? Şeklinde sizden izin isteyecektir. Blog’unuz dışında bir işle uğraşırken herhangi bir bildirimde sesli uyarı almak için izin verebilirsiniz. Uygulama tamamen kararınıza bağlı.
6. Sayfayı aşağıya kaydırın, Gömmek (Embed) yazan kısımdaki Embed koduna al ismine tıklayın.
Kodların yapılandırılması :
Kanal adı : Twitter kanal ismini yazın. Örnek : guney59 kanalın görüntü linki şu şekilde olacaktır. ⇒ http://tlk.io/guney59
7. Bitirdiniz. Sağ taraftaki kod içinde yapmış olduğunuz ayarları görebilirsiniz.
Sitenize Chat Sohbet odası kodlarının eklenmesi :
1. Sitenize giriş yapın. Biraz önceki kodları kopyalayın.
2. Sırası ile, Yerleşim → Gadget ekle → HTML/JavaScript gadget’ini açın ve aldığınız kodu yapıştırarak blog’unuzun uygun bir alanına sürükleyip konumlandırın.
3. Blog’unuzu önizleyin. Gadget üzerindeki 3 yatay çizgiye tıklayın. Burada online kişi sayısını görebilirsiniz. Aynı bildirim başlık üstündeki daire içinde de mevcuttur. Ayrıca silmek istediğiniz sohbet yazılarını pencere içindeki küçük nokta üzerine maus'u yanaştırın açılan pencere de delete ismi ile silme işlemi yapabilirsiniz.
Uygulama Gizlilik şartları hakkında :
Şartları: Sitenize tlk.io ekleyerek, aşağıdaki şartları kabul: Bu sohbet hizmeti "olduğu gibi" koşulları altında sağlanır. Bu değişebilir ya da önceden haber vermeden kesilecektir. Bu hizmetin yaratıcıları hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Wordpress siteleri için eklenti (pluging) bağlantısı :
Yukarıda okuduğunuz yazı Twitter okuyucu arkadaşımız Siret Uslu bey’in isteği üzerine düzenlenmiş olup kendilerine teşekkür ederim. Sizde, Guney59 Paylaşım Blog’unda bir istekte bulunabilir veya Misafir yazar olabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.