Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Yazı Başlık Arka plan Rengi Değişimi

Blogger’un varsayılan şablonunu değiştirmeden yazı editöründe yazdığınız yazı başlık ismini ana sayfada görülen mevcut renk, imleç üzerin...

...
Blogger’un varsayılan şablonunu değiştirmeden yazı editöründe yazdığınız yazı başlık ismini ana sayfada görülen mevcut renk, imleç üzerine  gelince değişen renk ve başlık ismi arka plan renginin değiştirilmesi. Bugüne kadar düşünmediğim ancak bir yazar arkadaşımızın yorumuna istinaden yukarıda açıklaması yapılan konuyu yazıya dökerek diğer blog yazarlarının da kullanabileceğini düşündüm. Blogger’un şablon özelleştirme kullanımında böyle bir seçenek maalesef mevcut değil. Blogger geliştiricilerinin, diğer blog geliştiricileri arasındaki en büyük eksikliklerinden biride yerinde saymaları ve blogger’u daha iyi konuma getirmemeleri. Hemen konumuza dönerek Blogger şablon kodlarına ekleyeceğimiz bir kod ile bu işlemi nasıl yapacağımızı aşağıda görelim.
Yazı başlık ismi arka plan renginin değiştirilmesi :
1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.
2. Şablon kodlarını, Şablon  Html’yi Düzenle ismine tıklayarak açın.
3. CTRL + F arama özelliği ile aşağıda etiketi bulun.
/* Posts
4. Bu etiketin hemen alt kısımlarında şu etiketi bulun ⇒
h3.post-title, .comments h4 {
5. Bulduğunuz bu CSS etiketin hemen altına aşağıda verilen CSS etiketi yapıştırın.
background-color: #FF7F27;
6. Yukarıda mavi ile belirttiğim turuncu bir renk olup anlaşılması için biraz abartılı yaptım. Siz temanızın gadget başlık arka plan rengi veya temanın diğer renkleri ile değiştirebilirsiniz.
Onaltılık ve RGB renk kodları ve kullanımı için aşağıdaki linkleri okuyup ücretsiz proğramı indirip bilgisayarınıza kurup kullanın.
7. Başlık ismi ve imlecinizi yanaştırdığınızda rengin değişmesi için ;
Sırası ile, Şablon → Özelleştir → Gelişmiş → Bağlantılar
Bağlantı rengi : Beğendiğiniz bir renk seçin önizleme yapın.
Bağlanrı vurguılama rengi : İmleç yazı üzerine gelince değişen renk demektir. Seçin deneyin.
Ziyaret edilen bağlantı rengi : okuyucularınızın blog’unuzu ziyeret ettiğinde başlık renginin değişmesini ifade eder. Seçiminize bağlı olarak renk değişir. Sizde bu rengi görürsünüz. Okuyucularınızın hangi sayfalara baktıklarını bu renkten anlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.