Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Sites Şablon Ayarlarını Anlama

Google Sites ücretsiz site kurulumu ve Google sites genel yönetim ayarlarının nasıl yapılacağını anlatmıştık. Google sites genel ayarla...

...
Google Sites ile neler yapabilirsiniz
Google Sites ücretsiz site kurulumu ve Google sites genel yönetim ayarlarının nasıl yapılacağını anlatmıştık. Google sites genel ayarlar haricinde kullanacağımız temalar, renkler, yazı tipleri, sayfalar, paylaşım izinleri, web adresi, ekler, sayfa şablon ayarları ile ilgili konularıda kısaca aşağıda inceleyerek kurulum aşamalarına devam edelim.
Google Sites diğer ayar açıklamaları :
1. sites.google.com adresinden önce oturum açın.☺
2. Sağ üstte dişli → ❂Açılan pencerede Siteyi yönet ismine tıklayın.
3. Açılan pencerede sol kısımdaki açıklamaları sırası ile inceleyelim.
En son site faaliyetleri : Google sites sitenizde yapabileceğiniz hatalara karşı önlem olarak bir önceki yaptıklarınız saati saatine burada yedek tutulur. Hatlı bir işlem yaptığınızda buradaki linke tıklayarak hatalı uygulamayı önceki konuma alabilirsiniz.
Sayfalar : Google sites, sitenizde açtığını sayfa ve alt sayfaların tutulduğu kısımdır. Bu kısımdaki uygulamalar kategori niteliğinde olup maus ile ile yukarıya ve aşağıya sürükleyerek konumlarını değiştirebilirsiniz. Aynı sistem Wordpress sitelerinde de mevcuttur. Darası Blogger’un başına diyerek devam edelim. ☺
Ekler : Google sites için özelleştirilmiş resimlerdir. Örneğin Favicon resmi, tema arkaplan resmi, özel başlık ismi, ve diğer eklediğiniz resimlerin tutulduğu alandır.
Sayfa şablonları : Duyurular, Dosya dolabı, Liste ve Web sayfası olarak kategori edilmiştir. Her birinin açıklaması uzun süreceğinden yazılarımız içinde ayrıca anlatılacaktır.
Google Apps komut dosyaları : Google Apps kullanmadığımızdan bu alanı geçiyoruz.
Silinmiş öğeler : Sildiğiniz işlemleri geri alabileceğiniz bir alan. Maalesef blogger uygulamasında olmayan ancak, Google sites için geçerli bir uygulama.
Genel : Bir önceki yazımızda ve yazı başlık açıklamasında verdiğim linkten ilgili açıklamaları okuyabilirsiniz.
Paylaşım ve izinler : Google Sites, sitenizin Gmail E-posta, Google+, Facebook ve Twitter linkini paylaşabileceğiniz bir eklenti. Bu kısımdan sitenize erişim izinleri verebilirsiniz. Ayrıca Blogger kumanda panelinde mevcut olan Yazar Yönetici ekleme ile ilgili ekleyeceğiniz kişinin e-posta bilgilerini girip, erişim izin isteklerini yapılandırabilirsiniz.
Web adresi : Google sites linkinizin nasıl görüldüğünü ve ne olduğunu bu kısımdan inceleyin. Bu kısımda bulunan pencereden özel bir web adresi ekleminizde mümkün.
Temalar, Renkler ve Yazı tipleri : Google sites temanızı tamamen özelleştirebileceğiniz alandır.Bu kısımdaki açıklamaları yeni yazılarım da belirteceğim. Takipte kalın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.