Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Sites Site Genel Yönetim Ayarları

Google Sites site genel yönetim ayarları, site ismi, site açıklaması, arama yapılandırma, Google Analytics web mülkü, site dili, mobil gö...

...
Google Sites site genel yönetim ayarları, site ismi, site açıklaması, arama yapılandırma, Google Analytics web mülkü, site dili, mobil görünürlük, erişim ayarları, gibi web internet arama görünürlüğünüzü düzenleyebileceğiniz en önemli kısımdır. Google Sites ücretsiz sitenizi kurduktan sonraki aşamalara devam ediyoruz. Yazıları ardışık bir düzen ile okuduğunuzda siteniz için hazırladığım basitleştirilmiş açıklamalar ile kısa sürede sitenizi yapılandırıp kusursuzca kullanabileceksiniz.
Ayrıca okuyun → Ücretsiz Google Sites Kurulum Aşamaları
Google Sites, genel site yönetim ayarları :
1. sites.google.com adresinden önce oturum açın.
2. Sağ üstte dişli → ❂Açılan pencerede Siteyi yönet ismine tıklayın.
3. Açılan pencerede sol kısımdaki açıklamalar daha sonra anlatılacak. Biz ilk olarak web internet ortamındaki sitemizin genel yapılandırmasını hazırlayacağız. Buraya sitenin kalbi gözüyle de bakabilirsiniz. Sırası ile açıklamaları yapılandıralım ;
Site adı : Henüz yayınlara başlamadığınızdan dolayı buradaki ismi değiştirebilirsiniz. Site ismi yayınlarınıza bağlantı linki oluşturacağından bir daha değiştirmemek üzere site ismini girin. Yazınızı yayınladı iseniz bir daha site ismini değiştirmeyin. Yoksa URL hatası alırsınız.
Site isminin sayfanızda görülmesi veya görülmemesi için yan taraftaki tik’i kullanın.
Site bildirimi : Okuyucu sitenizi açtığında görebileceği mesajdır. Bir kez görülür. (Facebook ta beğen, takip et, hoşgeldiniz, vs. gibi iletilerdir. )
Site bildiriminde diğer ayrıntılar :
Site bildirim açıklamalarınızı, genel olarak değil de belirli bir sayfada görülmesini isteyebilirsiniz. Kutuyu işaretlediğinizde, Bağlantı seçin penceresi açılır. Bu site haritası veya Web adres seçiminiz içindir. Mesajınızı seçeneklerden işaretleyerek yapılandırın.
Site açıklaması : Sitenizin hangi konu ile ilgi olduğunu açıklayan penceredir. Sitenizi web internet ortamında ve arama örümceklerine tanım ve açıklamasını yapan meta etiketidir.
Yetişkinlere yönelik içerik : Blogger kullanıyor iseniz, zaten bu alanı biliyorsunuz demektir. Site içeriklerinizin olgun yetişkinlere ait olup olmadığını belirleyen alandır. Tik’i işaretlerseniz siteniz sadece 18 yaş üstü okuyucular için Google tarafından gösterime açılır.
Açılış sayfası : Sitenizin ilk sayfasıdır. Tüm içeriklerinizin görüldüğü varsayılan olarak gelen Ana sayfadır. Düzenle ismine tıklayarak açılış sayfasını farklı olarak belirleyebilirsiniz.
Site depolama alanı : Siteniz içerik, resim vs. için size verilen depolama alanını gösterir. Kotanız 1 GB. dır. Merak etmeyin kolay kolay dolduramazsınız. Google Drive ürünlerini de kullandığınızı düşünürseniz 15 Gb.’lık bir alan sahibi oluyorsunuz.
Siteyi kopyala : Google sites site tema yedekle için kullanılan alandır. Blogger gibi yedek alma yoktur. Tema değişiminde bazı eklentileriniz yok olabilir. Bu nedenle tema değişimlerinden önce Siteyi kopyala seçeneği ile önceki temanızın yedeğini kontrol panelinize aktarır. Her farklı temadan sonra bir önceki kopya temayı silebilirsiniz.
Siteyi şablon olarak yayınla : Google sites kullanıcılarına örnek olması için hazırlanmış şablon kullanımıdır. herhangi bir kullanıcı sizin hazırladığınız örnek şablonu içeriğiniz olmadan tema olarak kullanabilir.
Siteyi sil : Google sites ile site kurduktan sonra herhalde siteyi silmeyi düşünmezsiniz. Ancak sil seçeneği ile bir daha geri alınamayacak verilenizi de silmiş olursunuz.
Aramayı yapılandır : Google sites, sitenizde okuyucuların içeriklerinizi araması için bir pencere oluşturur. Açılan pencerede Aramayı etkinleştir işaretlerseniz sitenizde görülmeye başlar. Gelişmiş seçenekler ile özel arama sağlayıcıları da belirleyebilirsiniz.
Örnek : Google özel arama
İstatistikler : Google sites için, Bu site için Analytics'i etkinleştir, seçeğindeki ok işaretine tıklayarak farklı bir Analytics seçebilirsiniz.
Google Web Yöneticisi Araçları : Web Yöneticisi araçları, URL'sinde sites.google.com olan Siteleri otomatik olarak doğrular. Özel alan adları için, web yöneticisi aracı doğrulama meta etiketini girmeniz gerekir.
Doğrulama meta etiket örneği :
<meta name="google-site-verification" content="RZWTXSDFSDF" />
Site görüntüleme dili : Türkiye de olduğumuza göre seçimimiz Türçe olacaktır.
Mobil ayarlarlar : Google Sites sitenizin cep mobil olarak görünümünü tasarlar.İşaretleyin.
Güvenlik : Google Sites sitenizin güvenli kılınabilmesi için İşaretlemeyin. İlgi açıklama ; Sitemin diğer sitelere yerleştirilmesine izin veriyorum.
Erişim ayarları : Bu siteyi görüntüleyebilen herkes olarak seçin.
Düzeltme geçmişine erişebilen kullanıcılar : Yalnızca ortak çalışılan kullanıcılar. Blogger, yazar yönetici ekleme ile aynı özellikleri taşımaktadır. Google sites site yönetimi ile ilgili anlaşılmayan konuları yorumlar penceresinden sorabilir, daha önce yazılmış eski yazıları Google Sites Kurulumu kategorisinden inceleyebilirsiniz. Google Sites kurulum ve kullanım ile ilgili yazılar devam edecek takip de kalın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.