Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Sites Site Yerleşimini Düzenleme

Google sites, site ana sayfa ve sayfa görünümündeyken, Site yerleşim ayarlarını kullanarak sitenizin Üst bilgi, Yatay gezinme, Kenar çubu...

...
Google Sites ile ücretsiz siteni kur
Google sites, site ana sayfa ve sayfa görünümündeyken, Site yerleşim ayarlarını kullanarak sitenizin Üst bilgi, Yatay gezinme, Kenar çubuğu ve Özel alt bilgi, biçimleme aracını kullanarak site yerleşim düzenini nasıl değiştirebilirsiniz. Daha önce tüm bu ayarları Diğer işlemler → Siteyi Yönet, ismine tıklayarak düzenleyebiliyorduk. Geçen süre içinde Google sites’in site yönetim panel kullanımında bazı değişikler yapıldı. Tüm özelleştirme işlemlerinin farklı bir isim altında toplanması sonucu, site yerleşimini nasıl düzenleyeceğiz aşağıda inceleyelim.

Site Yerleşimini Düzenleme konu başlıkları :

  • Üst bilgi
  • Yatay gezinme
  • Kenar çubuğu
  • Özel alt bilgi
Üst bilgi : Blogger şablonunuz da sıkça düzenleme yaptığınız header olarak da bilinen blog başlık ismi, başlık resmi, blog tanım bilgisi, logo, banner gibi araçların yer aldığı kısımdır.
Yatay gezinme : Google sites sitenizde statik sayfa ve açılır menüler yapabileceğiniz alandır. Tüm kullanım bilgileri sayfanız üst kısmında görülür. Üst kısımdaki yerleşim düzenleme ayar ismine tıklayarak bu ayarları devre dışı bırakabileceğiniz bir bölümdür. Site haritanız otomatik oluşur ve yatay menü seçeneklerinde görülür.
Kenar çubuğu : Google sites, sitenizde sol veya sağ tarafa yaslayabileceğiniz dikey alandır. Tıpkı Blogger sidebar kullanımı gibidir. Bu alana metin, resim, logo, kişisel linkler, Google plus eklentileri, dikey navigasyon menü çubuğu, hatta her ne kadar Google sites sitelerinde kod eklenmiyorsa bile sitenizde aktif okuyucu kitlenizi gösteren Histats Online Sayaç Kodunu ekleyerek sitenizi inceleyen okuyucularınızı online olarak görebilirsiniz.
Özel alt bilgi : En alt kısımda bulunan diğer bir adı da Footer olan alandır. Bu kısımda Google özel bilgiler bulunur. Bunlar, Oturum aç, Kötüye kullanımı bildir, Son site eklentileri, Sayfayı yazdır, Erişimi kaldır, Google sites, gibi bilgiler içerir. Bu kısımdaki isimleri ayarlarlardaki seçeneklerden kişisel olarak kapatıp özelleştirebilirsiniz.
Yukarıda Google Sites yerleşim düzenlemesi hakkındaki bilgilerden sonra bu ayarlara nereden ulaşıp kişileştireceğiz ilgili adımları takip ederek site bilgilerinizi özelleştirmeye başlayın.

Google Sites, site yerleşimini düzenleme için giriş bilgileri :

1. Google sites, sitenize giriş yapın.
2. Sırası ile, Dişli simgesi → Diğer işlemler → Site yerleşimini düzenle, ismine tıklayın.
3. Açılan pencere üst kısımda yukarıda anlatılan konu başlıklarını diktörtgen çerçeve içinde göreceksiniz. Gördüğünüz bu çerçevelere tıklarsanız daha önce tasarladığınız uygulama devre dışı kalacak ve yeniden yapılandırmanız gerekecektir. Bizim yapacağımız işlem düzenleme olacağından ;
4. İmleci düzenleme yapacağınız üst, kenar veya alt başlıklar üzerine getirin. İmleci hafifce oynattığınızda seçenekleri kalem icon’u veya siyah çerçeve de göreceksiniz. Şu anda direk düzenleme seçeneklerinde veri akışı içindesiniz. Bu nedenle uygulamaları dikkatli kullanın. Çekinmeyin patlamaz.
5. Sitenize eklediğiniz her eklenti veya gadget diyelim siyah çerçeveye tıkladığınızda seçenek ve ayarlar penceresini açar. Değiştirmek istediğiniz seçenekleri seçip değiştirin. Kaydetmediğiniz sürece seçeneğiniz aktif olmayacaktır. İşlemden vazgeçmek için İptal ismine tıklayın.
Sidebar seçeneği, kalem icon’una tıkladığımda açılan örnek pencere görselini inceleyin.

Siz de Google sites ile ücretsiz bir site kurabilir, site kurma hevesinizi sitenizi kurarak özelleştirebilirsiniz. Kamuya ait eğitim veren biri iseniz (öğretmen) sitenizden öğrencilerinize ders verebilir online sınav soruları, anket, videolu eğitim gibi, Google’un ücretsiz olanaklarından çok daha fazlasını kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken işlem öğrencilerinize yetki vererek online çevrim içi onların gelişimini hızlandırmak geleceğe hazırlamaktır. Google sites kurulum ve çalışma aşamalarını ilgili bağlantılardan takip edebilir, blog yazılarıma RSS ile abone olabilirsiniz. Google sites ile ilgili sorularınızı Google+ yorum penceresini kullanarak yardım alın.
İlgili konular :
Yatay Gezinme Çubuğuna Menü Ekle (Google Sites)

Google sites ile hazırlanmış örnek sitem. https://sites.google.com/site/adnanguney59/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.