Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Hacklendi Tarayıcı Açılmıyor Sorun ve Çözümü

Blogger Blogspot Hesap Uzantıları Hacklendi başlıklı yazımıza hitaben Tarayıcılar da açılmayan blog ve bazı Url’lerin açılması için kull...

...
Blogger Blogspot Hesap Uzantıları Hacklendi başlıklı yazımıza hitaben Tarayıcılar da açılmayan blog ve bazı Url’lerin açılması için kullanmakta olduğunuz Antivüs proğramının yapılandırılması sonucunda tarayıcıda açılmayan uygulamaları açılır kılmak. Sunucu hatası gibi görülen ancak birçok uygulmanın açılmadığını fark ettiğinizde ilk yapdığımız işlem modemin kapatılıp yeniden açılması. Kullanılan tarayıcının hata verdiği gerekcesi ile kaldırıp tekrar kurulması veya kullandığınız bilgisayarınızda bir hata olasılığıdır. Tüm bunlar denendiğinde hata giderilmemiş halen devam ettiği görülmektedir. Google aramalarda bir ipucu ararız. Ancak haber çok yenidir ve henüz birşey bulamayız. Blog’unuzu ve bazı site URL’lelerini açamıyor iseniz kullandığınız Antivirüs proğramlarınızı kontrol altında tutmak zorundasınız.
Yukarıda anlatılan, benimde an ve an canlı olarak yaşadığım bu konuyu nasıl çözdüğümü sizde uygulayarak çözüm bulabilirsiniz.
Olay nasıl başladı ?
Bir önceki yazımda belirttiğim gibi olay aslında 05.01.2015 tarihinde, 21.00 de başladı, farklı konular ile çalışma yaptığımdan bu saatler farklılık gösterebilir. Konuyu benim tam olarak fark etmem 22.00 sularında oldu. Blog yazı editörü açılmıyor, Google Drive girilmiyor birçok site girişi de tarıcıyı açtığımda internet yok bağlanamıyor hatası ile gelişti. Bende yukarıda sizlere anlattığım ilk önlemleri uyguladım. Hatta dahada ileri giderek birçok eklenti ve uygulamaları silerek, (tarayıcılar dahil) hatayı aradım. İlk aklımıza gelen ise Google sunucularında bir problem olabileceğiydi. Ancak bu düşünce farklı birkaç sitenin açıldığını görünce, düşüncem Hacker olabileceği konusu ile yer değiştirdi. Bilgisayardan Antivirüs proğramını kaldırarak deneme yaptığımda tüm URL’ler açılıyordu. Ancak buda doğru değildi Çünki bilgisayar güvenlik sistemi kaldırılmış her an sızma olabilirdi. Kullanmakta olduğum Avast Antivirüs proğramı yerine AVG Antivirüs proğramını kurdum. Sorun çözüldü ?
Her siteyi açabiliyordum. Ancak benim için halen güvenli değildi. Antivirüs proğramlarının biri siteleri açtırmazken diğeri nasıl açtırır düşüncesi beni tedirgin etti.
Asli kullandığım Avast Antivirüs proğramında bazı değişikler yaparak sorunu tam olarak çözdüm. Bu yazıyı yazarken şu anda çekeceğim video için diğer AVG Antivirüs proğramını da kaldırmadım. Her iki proğramı görebilmeniz için video çekimi bitene kadar bekletiyorum. Bu arada her iki Antivirüs proğramlarını da test etmiş oldum. Maalesef Avast Antivirüs proğramının çok çok önde olduğu da kendimce kanıtlamış oldum. Yazı biraz uzun oldu. Ancak bazı konuların düşüncelerinizde gelişmesi için bu gerekliydi. Sizde bu tür bir problem yaşadığınızda kullandığınız  Antivirüs proğram ayarlarını aşağıda anlatılan şekilde uygulayabilirsiniz. Örneği kullandığım Avast Antivirüs proğramı üzerinden anlatacağım. Kullanmış olduğunuz kendi Antivirüs proğramınız da bu ayarlar farklı olabilir.  
Avast Antivirüs proğram ayarlarında açılmayan URL’lere izin verme :
1. Avast Antivirüs proğramınızı açın. ( Kendi Antivirüs proğramınızı açın.)
2. Ayarlara tıklayın ve sağ taraftaki dikey çubuğu aşağıya kaydırın.
3. Hariç tutulanlar sekmesinde iken ok işaretine tıklayın.
4. Açılan pencerede farklı menü başlıklarını göreceksiniz. Bu menüleri aşağıdaki resimde inceleyin.
5. URL’ler yazan isme tıklayın. Açılmayan blog URL’lerinizi kopyalayın ve yapıştırın.
Örnek 1 :  http://www.google.com (S şifreleme olmadan)
Örnek 2 :  https://www.google.com (S şifreleme olarak)
6. Tarayıcınızda açılmayan URL’lelerinizi bu şekilde ekleyin ve son kısımda iken enterleyin. Eklediğiniz son kısmında yıldız işareti çıkacaktır.
Örnek 3 : http://www.google.com*
7. Artık açılmayan site URL’leriniz açılacaktır. Örnek resmi inceleyin.
Şimdi aşağıda nasıl yapıldığını gösteren videomuzu inceleyebilirsiniz. İzlediğiniz videoda AVG ve Avast Antivirüs proğramlarını göreceksiniz. Video çekimi sonucunda diğer Antivirüs proğramı kaldırılacak. Bilgisayarınızı kasmaması için bir tek Antivirüs proğramı yeterlidir. Avast Ücretsiz Antivirüs proğramı kıllanmak isterseniz aşağıda verilen linkten 2015 Avast Ücretsiz Antivirüs proğramını kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.