Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger için tek link ile Tüm Site Haritası gönder

Blogger İçin Sitemap Sorunun Çözümü başlıklı yazımın sonucunda site harita için birkaç link eklentisini kullanıyorduk. Bugünden itibaren ...

...
Blogger İçin Sitemap Sorunun Çözümü başlıklı yazımın sonucunda site harita için birkaç link eklentisini kullanıyorduk. Bugünden itibaren tek link ile Blogger ve Web site haritanızı gönderebileceksiniz.

Bu işleme linkten ziyade blog URL son eki de diyebiliriz. Blogger’un resmi blog’u ve Web Yöneticileri Araçlarında henüz bu konuda bir açıklama yapılmadı. Ancak bu eklenti şu anda kullanılmakta.

Bu eklentiyi yaklaşık 5 aydır bende görüyordum, fakat pek aldırış etmemiştim. Doğal olarak sizde görüyordunuz. Aşağıda yapılacak açıklamayı okuduğunuzda; ben bunu görüyordum diyeceğinize eminim.

Yazılarınızın yoğunluğuna göre eklediğimiz site harita etiket son ek çöplüğünden kurtularak tek etiket ile tüm yayınların Site haritasını gönderebileceksiniz. Bu uygulama arama motorlarınca çok hızlı bir şekilde indexlenmesini XML formatı ile sağlıyor. Uygulamanın doğruluğu test edebilmeniz ve anlayabilmeniz için yapılacak işlemler.

1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.
2. Kayıtlar ismine tıklayın ve yayınlanmış kayıt sayısını bir yere not alın.
3. Örnek: http://guney8.blogspot.com.tr/ test blogum da;
Yayınlanan yazı : 3 ad.
Taslak yazı : 2 ad.
Toplam yazı : 5 ad.

Soru : Sizce site haritasında olması gereken rakam nedir? Hemen cevaplayayım. Yayınlanan sayı kadar olması gerekir. Mevcut site haritanızda toplam sayı fazla olabilir. Bu kırık link veya düzeltilmeyen hataların sonucudur. Fakat biz bunu düzelteceğiz. Nasıl düzeltileceğini ayrıca canlı olarak videoda izleyebilirsiniz. Site haritamız 16 dizine eklenen sayıyı gösteriyor. Demek ki bir hata var.

Öncelik ile XML formatında site haritanızın (robots.txt) yerini tespit etme :

1. Web Yöneticileri Araçlarına giriş yapın ve blog veya sitenizi açın.
2. Mevcut uygulama yapacağınız Blog’unuza tıklayın ve açın.
3. Öncelikle yayın sayımız ile site haritası arasında ki sayı tutuyor mu kontrol edin. Bu rakam tutabilir veya tutmayabilir emin olun.
4. Şimdi, robots.txt test aracı ismine tıklayın. Robots.txt test aracını aşağıdaki resimden inceleyin.


5. Resim de dikkat ederseniz en alt 8. satırda, blog url’si ve işaretlediğim çerçeve içinde sitemap.xml son eki görüyorsunuz.

Site haritası gönderme test aşamaları:

1. /, slaşh işareti olmadan sitemap.xml kısmını kopyalayın.
2. Sol menüden Site haritasına tıklayın.
3. Sağ üst kısımda kırmızı renkli, SİTEHARİTASIEKLEME/TESTETME butonuna tıklayın.
4. Boş olan pencereye, xml etiketini yapıştırın. ⇒ sitemap.xml
5. Önce Site haritasını test et ismine tıklayarak test işleminize başlayın.

Test blog'unda yaptığım kontrolde, site haritasında 16 olarak görülen sayı test sonucu olarak 3 ad. görüldü. Zaten benim yayınlanmış yazım 3 ad di. Demek ki yaptığımız işlem doğruydu. Kalan sayı hatalı url ile ilgili kısmlardan oluşmakta. Site haritası test et, pencere resmini inceleyin.


6. Açılan pencerede sonuçları göreceksiniz. Hatasız bir şekilde yapacağınız çalışma sonucu test işleminden sonra aynı işlemi yaparak bu defa Site Haritasını Gönder ismine tıklayın. Sayfayı yenileyin. Gönderme sonucu site harita açıklama kısmında bekleniyor ibaresi çıkacaktır. Kısa bir süre sonra site haritanız eklenmiş olacaktır.

7. Eski site haritası linklerini gönül rahatlığı ile silebilirsiniz. Blog’unuz için uyguladığınız site haritanız bu aşamadan sonra doğru biçimde görevini yapacaktır.

Yukarıda anlatılan konunun görselini YouTube videosunu izleyerek okuduklarınızı pekiştirin. Anlaşılmayan yerleri yorumlarda belirtin.

Blogger için tek link ile Tüm Site Haritası gönderme ile ilgili YouTube Videosu

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.