Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

CCleaner Gereksiz Sistem Geri Yüklemeyi Kaldırma

CCleaner 5.01 yeni sürüm araçlarını kullanarak bilgisayarınızda yedeklediğiniz ancak sonrada sildiğiniz ve kullanmadığınız proğram yedek...

...
CCleaner 5.01 yeni sürüm araçlarını kullanarak bilgisayarınızda yedeklediğiniz ancak sonrada sildiğiniz ve kullanmadığınız proğram yedeklerini, CCleaner Sistem Geri Yükleme araçlarını kullanarak silebilirsiniz. Windows işletim sisteminde bulunan sistem yedekleme aracı işletim sisteminizin ilk kurulumunda sistemin yedeklerinin alınması için devamlı bir uyarı verir. Bu uyarı sonucu yedeklemeyi çalıştırdığınızda bilgisayarınızdaki tüm dosyaların gölge görüntü ve sistem yedeği oluşturulur. Bu alan yaklaşık 44 GB civarında bir disk alanı demektir. Her yeni yedekleme zaman için de çoğalarak bu alan 80 GB’a kadar çıkar. Belli bir süre sonra yedekleme bu dosyalar üzerine yazılmaya başlar. Bu değerler kullandığınız proğramların yoğunluğuna göre daha fazla olabilir. Hatta bazen sistem yedekleme hatası alırsınız. Çünki depolama disk alanı dolmuştur. 

Çözün ne olabilir ? CCleaner 5.01 yeni sürüm sistem geri yükleme aracını kullanarak Windows işletim sisteminizde bulunan yedeklenmiş proğramları tamamen silebilirsiniz. Böylece sisteminizin yedekleme depolama alanını büyütüp daha verimli kullanabilir, sisteminizi geri yükleme yaptığınızda eski sildiğiniz proğramlardan da kurtulmuş olursunuz.

CCleaner ücretsiz proğramı yeni arayüz görünümü ile bilgisayarınızda bulunan gereksiz dosyaları silip sisteminizde kapsamlı bakım yaparak daha fazla istikrar ve performans sağlıyor. CCleaner yeni sürümünde sisteme disk analiz aracını ekleyerek sürücünüzde çok fazla yer kaplayan dosya türlerini görüp sistem performans durumunu ölçebilir bilgisayarınızı etkileyen atık dosyalarınızı görerek gerekli düzenlemelerini yapabilirsiniz.

Sistem temizliği konusunda dünya üzerinde birçok insanın bir numaralı tercihi olan CCleaner bilgisayarınızı hızlandırmak için kullanmanız gereken en temel bakım araçlarını içerisinde yer almakta olup başka bir proğram kullanma ihtiyacını sizlere hissettirmiyor. Bilgisayar Sistem temizlik ve bakımına önem veren tüm kullanıcıların öncelikli tercihi olan CCleaner'ı kullanmasını tavsiye ederim.

Sistem Geri Yükle aracını kullanma ve Video’u anlatım :

2. CCleaner ücretsiz proğramı açın.
3. Sol menüden, AraçlarSistem geri yükleme, ismine tıklayın.
4. Açılan proğram dosyalarını inceleyin. Daha önce kullanımdan kaldırdığınız proğramları gördüğünüzde proğram üstüne tıklayın.
5. Alt kısımda Kaldır ismine tıklayın. Daha önce silerek kaldırdığınız tüm proğramları bu şekilde silin. Aşağıda uygulamayı anlatan video içinde sildiğim birkaç oyun proğramlarını yukarıda anlatılan yöntem ile sileceğim. Konuyu daha iyi anlamanız için video’u izleyin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.