Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

İp Nasıl Sorgulanır ?

ip Nedir ? İp terimi, İngilizce intrnet protocol (internet protokolü) kelimelerinin baş harflerinden oluşmakta olup; internet gibi ağla...

...

ip Nedir ?

İp terimi, İngilizce intrnet protocol (internet protokolü) kelimelerinin baş harflerinden oluşmakta olup; internet gibi ağlar içerisinde iletişimi sağlayan protokole kısaca verilen addır.

ip Adresi Ne Demek ?

İnternet gibi ağlara bağlı tüm cihazların birbirleri ile iletişimde kullandıkları adreslere ip adresi (internet protocol address) adı verilmektedir. İnternete bağlı olan tüm cihazların bir ip adresi vardır ve bu cihaza ulaşılması işleminde ip adresi referans alınır.

ip Öğrenmek

Günümüzde ip adreslerini öğrenmek amaçlı internet siteleri de hizmet verir olduklarından, artık kullanıcıların ip adreslerini öğrenmeleri için işletim sistemi araçlarını kullanmalarına gerek kalmamıştır. İp adresi öğrenmek için hizmet vermekte olan bazı internet siteleri aşağıdaki gibidir.

ip Adresi Öğrenmek

ip Adresi Nasıl Öğrenilir ?

Yukarıda verilen internet siteleri, günümüzde dünya çapında en aktif olarak kullanılan ip öğrenme sayfalarıdır ve ilk açıldıkları anda ip adresinizi yazarlar. Dolayısıyla sayfayı açtıktan sonra herhangi farklı bir işlem yapmanıza gerek yoktur.

ip Gizlemek (Hide ip)

İnternet üzerinde sörf yaparken, kullanıcıların ip adresini değiştirmek prensibine dayalı olarak anonim olarak gezinebilmeyi sağlayan internet siteleri ve programlar mevcuttur.

İp Gizleme Siteleri

Anonim kullanıcı olarak internette sörf yapmak için http://www.hidemyass.com/ internet sitesinden faydalanabilirsiniz.
Yazar Hakkında :

Bu yazı Mücahit Eraslan, networkdizayn.com site yönetimi tarafından hazırlanmıştır.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.