Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Blog Yapılandırılmış Statik Veri Sayfanın Kaldırılması

Blogger , blog yayıncısı iseniz Web yönetici araçlarını kullanmayı bilmeniz gerekir. Web yönetici araçlarında statik sayfa veri hatası al...

...
Blogger, blog yayıncısı iseniz Web yönetici araçlarını kullanmayı bilmeniz gerekir. Web yönetici araçlarında statik sayfa veri hatası alıyor kaldıramıyor ve sayfalar devamlı karşınıza çıkıyorsa ne yapmanız gerektiğini aşağıda inceleyin. Blogger statik sayfalar tek sayfadan oluşan, okuyucuya bilgi, gizlilik, hakkında coğrafi konum bilgisi vererek, okuyucunun ne yapması gerektiğini anlatan Navigasyon sayfalardan oluşur. Bu düşünce mantığı ile birçok statik sayfalarda Gönderen Yazar ismi görülmez. Hatta sayfalar seçeneğinde hazırladığınız içeriğin alt kısmında paylaşım butonlarının görülmemesi için seçenekte mevcuttur. Yazı editöründe sağ taraftaki seçeneklere tıklayarak izin verme veya vermeme gibi pozisyonları belirtebilirsiniz.
Hakkında, gizlilik, forum, iletişim gibi yayınlamış olduğunuz statik sayfalar için, Web yönetici araçları, Arama görünümü, Yapılandırılmış veri, sayfasını açtığınızda blog’unuz için yayınladığınız statik sayfa veri hatalarını veri türleri kategorisindeki Hatom seçeneğinde görebilirsiniz. Statik sayfalar için genel olarak veri hataları Hatom seçeneğinde bulunur.

Aşağıda slayt olarak verilen ve açıklaması yapılan konuları takip ederek devamlı karşınıza gelen statik sayfa veri hatasını düzeltin. Her bir resmin açıklaması aşağıda verilmiştir. Resim ve konu hakkında verilen açıklamalerı takip edin.

Resim 1. Statik sayfa için hataların görüldüğü Hatom veri sayfası.
Hatalı Statik sayfa ve diğer Arşiv sayfaları bu kısımda görülür.

Resim 2. Yapılandırılmış veri sayfasında iken Hatom ismine tıklayın. Açılan pencerede örnek: hatalı olan, kaldırılamayan İletişim sayfasını göreceksiniz.Hatalı veri iletişim resmini inceleyin.

Resim 3. çalışma yapacağınız örnek: İletişim linkine tıklayın. Siz hatalı olan kendi linkinize tıklayıp açacaksınız. Resimde iletişim linkini ve hemen alt kısımda “Canlı verileri test et” butonuna tıklayarak blog’unuz da hata varmı gözlemleyin. Hatalı olan veri türleri sıralanacaktır.

Resim 4. Hatom Veri testinizin sonucunda “Tamamı sorunsuz” onay işaretini görebilirsiniz. Ancak bu sayfalarınızda gereken düzenlemeler yapılmadı ise hatalı veri türleri de çıkacaktır. Verilerinizdeki hataları nasıl düzenleyebileceğiniz hakkında ilgili linklere buradan veya yazımızın sonundaki linkten giriş yaparak gereken düzenlemenizi yapabilirsiniz. Okuyacağınız bu bağlantı linkleri ile ilgili daha net ve güncel yazılar yakında tekrar yazılacaktır. Takipde olun.

Resim 5. Örnek verdiğimiz İletişi sayfa linkini test etmek sol taraftaki “Veri işaretleyici ismi üzerine maus getirin ve yeni sekmede açın. Açılan pencerede Veri işaretleme butonuna tıklayın. İçi boş bir pencere açılacaktır. Bu pencereye veri linki aktarmak için, bir önce açtığımız Canlı veri test pencere üstündeki linki sağ seçenek ile kopyalayın ve diğer sekmedeki tipik url yazısının altına yapıştırın. Hemen alt kısımdaki ok ile genişletin Makaleleri seçin ve Tamam seçeneği ile verinin okunmasını bekleyin. İlk seçeneğin işaretli olmasına dikkat edin.

Resim 6. Veri işaretleme bittiğinde örnek verdiğim gibi ilk açılan sayfa İletişim olacaktır. İletişim ismini maus ile üzerine gelerek seçin. Pop-up yan tarafta açılan seçeneklerden Başlık yazan isme tıklayın. Burada artık veri işaretlemesi yapabileceğimiz bir yer yoktur. Çünki bir yazı yazmadık resim eklemedik, gönderen ismi de görülmüyor. Sağ üst kısımda eksik verileri tamamlayacağımız bir seçenek vardır. Ancak statik sayfa olduğundan bu alanı doldurduğumuzda hatalı veri devamlı karşımıza çıkacaktır. Bu nedenle sadece başlık ismini işaretleyeceğiz. Bazen veri işaretleyici otomatik isim getirebilir bu isim doğru ise silmeyin ilerle ile devam edin.

Resim 7. Verdiğimiz örnekteki İletişim isminin işaretlemesinden sonra, veri aracı sizin için ana sayfada bulunan statik diğer sayfalarıda karşınıza getirebilir. Bu sayfaları kontrol edin. Hata yoksa ilerle ile devam edin. Hatalı gördüğünüz bir sayfa varsa biraz önce anlatıldığı gibi işaratlemeye devam edin. Sol tarafta işaretlediğiniz yerler maus ile bakıldığında turuncu bir renk ile gösterilir. Bu işaretleme yapıldığı anlamındadır. Sağ taraf ise yapılan işaretleminin önizlemesidir. Sol kısımda yaptığınız işaretlemeler sağ kısımda adım adım görülür.

Özel notlar : Veri işaretleme sonuçlarında sayfanız yerine boş bir robot resmi çıkabilir. Bu olmayan bir sayfa veya sildiğiniz bir sayfa için çıkan görüntüdür. Sağ üst seçeneklerde sayfayı kaldır ismine tıklayarak boş olan sayfanın tekrar tekrar önünüze gelmesini önleyin.

İşaretlemeniz devam ederken arşiv sayfalarınız da karşınıza çıkabilir. İlk işaretleme bir sonraki veri için veri algılaması oluşturur. Bu neden ile işaretlerken işaretlediğiniz yerleri sağa sola fazla kaydırmayın. Kaydırma yaparsanız veriler eksik çıkar ve bunalırsınız. Veri işaretleme ile ilgili birçok konu başlığı Veri Araçları kategorisinde mevcuttur. Zaman bulamayan arkadaşlar zaman buldukca bu yazıları okumasını öneririm. Arkadaşlar Blogger artık eskisi gibi bir yazı bir resim ekleme pozisyonundan çıktı. Artık Web aramalarda görülmek belli bir saygınlığı ve değeri blog’unuza kazandırmak istiyorsanız bu kuralları öyle yada böyle bilmek zorundasınız. Veriler ile ilgili konuları okuyarak anlayamadığınız yerleri ilgili konu altında yorum yazarak yardım alabilirsiniz. Mevcut konular haricinde iletişim formunu kullananlara çok özel olmadığı sürece cevap verilmediğini lütfen unutmayın.

Konu ile ilgili linkler :
Link 1. Blogger Eksik Update Veri Sorun ve Çözümü
Link 2. Blogger hCart yapısal veri hata sorunu

Yukarıda verilen ön bilgilere dayanarak şimdi aşağıda görsel slayt’ı izleyebilirsiniz. Google Drive ile hazırlanmış slayt hoşunuza gitti ise Google Drive ile slayt sunu nasıl yapılır okuyabilirsiniz
.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.