Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Captcha reCaptcha Wordpress Plugins Nasıl Eklenir

W eb internet ortamında kötü amaçlı web sitelerini engellemek, Spam’a karşı üst düzey koruma sağlamak için Google tarafından geliştirip we...

...
Captcha reCaptcha
Web internet ortamında kötü amaçlı web sitelerini engellemek, Spam’a karşı üst düzey koruma sağlamak için Google tarafından geliştirip web sitelerinin kullanımına ücretsiz sunulan yeni güvenlik sistemi. Google tarafından geliştirilen Captcha ve reCaptcha iki versiyondan oluşmakta. İlk versiyon olan Captcha harf doğrulaması sistemini kullanırken diğer versiyonu olan reCaptcha tek tıklama ile birkaç saniyede çok daha kolay onay verebilmekte. Google’un reCaptcha resmi sitesinde, Gelişmiş güvenlik, Kullanım kolaylığı, Değer yaratma, slogonları ile ücretsiz olarak karşımıza çıkmakta. 
Google işini sağlama alarak olabilecek her türlü spam kaçaklarını önlemek için 2. versiyon olan reCaptcha çalışırken olası durumlar için Captcha harf doğrulama sistemini de şu anda kullanımda tutuyor. Kısa bir süre sonra Captcha uygulaması kaldırılarak reCaptcha’nin tek çalışması devreye girecek. İnsanlar için kolay botlar için zor olan bu sistemin eklentisi temanızın renklerine uyumlu olabilmesi için beyaz ve siyah renk kullanım özelliğine sahip. AdnanGuney.com Wordpress alt yapılı sitemde canlı örneğini görebileceğiniz reCaptcha’i ayrıca aşağıdaki resimde inceleyin.
Google reCaptcha Wordpress eklentisinin kurulum aşamaları :
1. Google tarafından ücretsiz olarak verilen, Captcha ve reCaptcha Wordpress eklentisini kullanabilmeniz için 2 ad anahtar numaraları almanız gerekir. Bunları almak için ;
2. Google reCaptcha kayıt sitesine giriş yapın.
3. Giriş yaptığınız pencerede Etiket, ve Etki isimlerini göreceksiniz.
4. Etiket kısmına dilediğiniz bir isim girin. Örnek : adnanguney.com
5. Etki ismi domain bilginizdir. Örnek : adnanguney.com, net, org, biçimleri ile kullandığınız siteler varsa alt alta linkleri sıralayarak tek bir anahtar kodlarını kullanabilirsiniz. Bir siteniz varsa tek giriş yapın. Daha sonra farklı siteler kurduğunuzda aynı paneli kullanabilirsiniz.
6. İsimleri tamamladığınızda kayıt sekmesine tıklayın. Yeni bir pencere açılacak size iki ad. keys verecektir. 1. Site key, 2. Secret key
7. Şimdi Wordpress sitenizin kumanda panelini açarak, Eklentiler→ Yeni yükle → Arama penceresine “ Captcha ve reCaptcha ” yazarak eklentiyi aratın ve beğendiğiniz birini inceleyerek yükleyin. Alternatif olarak benim kullandığım Wordpress reCaptcha eklentisini indirin yükleyin. Eklentiyi etkinleştirin.
8. Eklentiyi etkinleştirdikten sonra kumanda panelindeki sol dikey kaydırma menü çubuğunda “ No Captcha ve reCaptcha ” ismi ile göreceksiniz. Bu isme tıklayarak sayfayı açın. Biraz önce aldığınız, Site key ve Secret key değerlerini pencereye girin ve alt kısımdan yaptığınız işlemi kaydedin. Yeni eklentiniz tamamlandı ancak ayarları tamamlamadık.

Ekran ayarları (Display Settings) :
1. Sitenizde çalışmasını istediğiniz bölüm ayarlarıdır.
2. Bu ayarlar 3 bölümden oluşmaktadır ;
Login form: Siteye üye ve admin giriş sayfası. Burada admin girişi olduğunda temanızın eklenti özelliklerine göre sitenizde kasma veya açılmama sorunu yaşabilirsiniz. Site kumanda panelini iki sekmede açmanızı tavsiye ederim. Bu bölümde bir proplem yaşarsanız diğer sekmedeki kumanda panelinde eklentiyi hemen etkisizleştirin ve Admin paneli işaretini kaldırarak diğerlerini işaretleyin.
Registration Form: Siteye üye olma sayfası
Comment Form: Siteye yorum yapan kullanıcılar için yorum bölümü

Genel ayarlar (General Settings) :
Tema rengi : Açık yada koyu belirleyin.
Dil : Otomatik ayarlıdır ellemenize gerek yok. Hata mesajı otomatiktir ellemeyin.

Yukarıda anlatılan konularda tüm resimleri vermiyorum. Nasıl birşey olduğunu yukarıda verdiğim liklere giriş yaptığınızda resimleri ve ilgili açıklamaları göreceksiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.