Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google’un Yeni SEO’su Hakkında Düşünceler

Google, 2015 Nisan ayı sonuna doğru yeni SEO, “ Arama motoru optimizasyonu ” ile ilgili yeni algoritma uygulamalarını güncelleyerek web a...

...
google seo
Google, 2015 Nisan ayı sonuna doğru yeni SEO, “Arama motoru optimizasyonu” ile ilgili yeni algoritma uygulamalarını güncelleyerek web arama sonuçlarını iyileştirmeyi planlıyor. Web arama sonuçlarının iyileştirilmesi için düşünülen bu planlamayı farklı bir göz ile incelerseniz karşınıza web site ve blog’larıda kapsadığını görebilirsiniz. Google arama sonuçları ile ilgili konuyu biraz daha genişletirsek, kısaca web standartlarına uyumluluk sağlayamayan, küçük büyük kurum, kuruluş veya kişisel web siteleri arama sonuçlarında artık üst sıralarda çıkamayacaklar. 

Teknolojik değişimlerin sonucu, Web internet ortamında ön planda yerini alan mobil ve özel telefonların kullanımının yüzde olarak yoğunlaşıp çoğalması görünür ve çözünürlük olarak Web sitelerini de etkisi aldığı bir gerçektir. Dolayısı ile dünya genelinde tüm sitelerin bu değişime ayak uydurması gerekmektedir. Yaklaşık 3 yıldır dikkat ederseniz tüm sitelerin görünüm ve kullanım formatları değişmektedir. Bu değişimi uzun bir süredir Google, kendi iç çalışmalarında gerçekleştirmiş, standartlarını biçimlemiş ve bu uygulamalarını resmi sitelerinde açıklayarak takipcilerini e-posta iletişim yolu ile bilgilendirmiştir. 

Web site sahiplerinin, yeni uygulamaya ayak uydurabilmesi için, Google arama sonuçlarını mobil görünüm ile değiştiriyor başlıklı yazımda da belirttiğim gibi 21 Nisan 2015 tarihinden önce sitelerini yapılandırması gerekiyor. Bu yapılandırmaların neler olduğunu aşağıda takip ederek kendinizi kontrol edebilirsiniz. Açıklamalarda atladığım yerler varsa yorum yazarak okuyuculara sizde yardımcı olup, temiz bir web internet dünyası için değer katabilirsiniz.

Web arama sonuçları için site/blog önerileri :

1. Öncelik derecesine göre tüm yazıların benzersiz ve size ait olması gerekmektedir. 
2. Tüm yazılarınızı istediğiniz yerde sadece siz yayınlayabilirsiniz. Yayınlanan yazıları bire bir kopya yapan copy’ci çakma yazarlar ne yazık ki eskisi gibi çalışma yapamayacaklar. Yeni uygulamaya alınacak konular içinde bu çakma yazar blogları için de gerçekler mevcut.
Yazılarımda eskisi gibi açıklama yapılan yazı bağlantı linkini artık fazla vermiyorum. Menü çubukları, kategoriler, etiketler arayıpta bulamayacağınız tüm yazılara zaten bağlantı vermekte. Ancak bunlara bakan olmadığını çok iyi biliyorum. Bir site blog yazarının artık bunları bilmesi gerektiğini düşüyorum. Web internet ortamında yaşamını sürdürmek isteyen yazar, yayıncı’nın ilk bilmesi gereken konu bu açıklamlardan ibarettir. Aman ben yazarım resmimi atarım ne olur ki! gibi bir düşünce hatasına düşmeyin. Yıllar sonra keşke kelimesi hiçbir işe yaramaz ve geriye dönük bir işlemde yapamazsınız.
3. Her yazınızın başlığı benzersiz farklı, yazınızı açıklayan kelimeler ile kısa ve öz olmalıdır.
4. Tüm başlık ismi büyük yazılmaz. Her kelimenin ilk harfi büyük olabilir. Veya cümlenin baş harfi büyük diğerleri küçük karakter olabilir. En uygun başlık, Seo 60 karakterden oluşur.
5. Site yazı açıklamaları için hazırlanmış Seo eklenti paketleri mevcuttur. Ancak Blogger için böyle bir paket yoktur. Blogger yazı panelinde yazınızı özetleyen en uygun açıklama sağ taraftaki açıklama penceresine eklenir. Blogger için her ne kadar açıklama eklenti paketi olmasa da Google bu açıklamalardan arama sonuçları cümlesini çıkaracak alt yapıya sahiptir. Yazılarınız için en uygun açıklama 160 karakterden ibarettir.
6. Yazı etiketlerinin oluşturulması ; Yazılarınızı en iyi ifade eden kelime öbeklerini kullanın.
Etiket çöplüğü yapmayın. Blogger için etiketler kategori niteliğindedir. Aynı durum daha geliştirilmiş olarak Wordpress blog siteleri içinde geçerlidir. Wordpress de etiketleri kategori, kategorileride etikete çevirebilirsiniz. Ancak blogger da bu mümkün değildir. Bu nedenle etiketlerinizi genel yazılarınızı kapsayacak şekilde yapılandırın.
7. Her yazınızda mutlaka bir resim kullanın. Blogger resim editörü sizin seçiminize bağlı olarak resimlerinizi; Küçük : 200 Px., Orta : 320 Px., Geniş : 400 Px., Çok büyük : 640 Px. Orj : 1600 Px. değerleri ile html mod'un da arka planda ölçeklendirir. Bu sistem bir hiyerarşi kodlama sistemi ile çalışarak yazılarınızdaki resmi mobil uyumlu duruma getirecektir. 
8. Her yazı yayınından sonra Web yönetici araçların da robot.txt test aracı ile test edip Google gibi getiri kullanın. Geniş açıklamaları Menü çubuğunda Web araçları kategorisinden inceleyebilirsiniz. 
9. Web yönetici araçları hatalı Url linklerini kontrol ederek düzeltin.
10. Web yönetici araçları, Arama görünümü alt kategorisindeki, Yapılandırılmış veri ve Veri işaretleyicisi kısmından site yazılarınızın hatalarını düzeltin. Menü çubuğu Veri araçları kategorinden daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
11. Sitenizin kötü amaçlı yazılım kurbanı olup olmadığı, Web yönetici araçları, Arama trafiği, Manuel işlemler ve Güvenlik sorunları sekmesinden kontrol edin.
12. Blogger kullanıcıları, Şablon, Özelleştir, Gelişmiş ayarlar, genişlik ayarlarında 1100 Px. genişlik ebatlarını geçmeyecek şekilde temanızı yapılandırın. 1100 Px. genişlik ayarını çok fazla ayarladığınızda, şablon kodlarınızı inceleyin sizi uyaran ingilizce mesaj'ı Google Translate çeviri ile okuyun.
13. Özel veya Blogger varsayılan şablon kullanıyor iseniz nasıl özelleştirme yapacağınız konusunda birçok bilgiyi Menü çubuğunda Tema tasarım kategorisinden okuyun. 

Her bir konu kendi içinde birçok konuları açacağından sizlere en uygun başlık isimleri ile neler yapabileceğiniz hakkında bilgiler aktardım. Sizlerde düşüncelerinizi ekleyebilirsiniz.
Google, 21 Nisan 2015 tarih'i başlangıç olmak üzere, site rütbesi ne olursa olsun benzersiz, özgün yazı ve Web kurallarına uyum sağlayan Dünya genelindeki tüm siteler için arama sonuçlarını değiştiriyor. Lütfen sizde bu gelişime uyum sağlayarak kendi gelişim sürecinizi tamamlayın. 

Adnan Güney, Guney59 Paylaşım, Blog/Site Wordpress yazılarımdan haberdar olmak için Rss abone penceresini kullanın. Kısa bir süre sonra çalışmalarına devam ettiğim sunucular, Hosting, Wordpress tema tasarım ve diğer konular için takipte kalın.  Siteniz Mobil için uyumlumu test edin: Google Developers Mobil Uyumluluk Testi

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.