Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Ücretsiz Online Resim Boyutlandırma Aracı

W eb site yazılarına renk katan, okuyucu ilgisini çeken resimlerinizin boyut ve ebatlarını optimize ederek site açılışını hızlandırıp Goo...

...
Web site yazılarına renk katan, okuyucu ilgisini çeken resimlerinizin boyut ve ebatlarını optimize ederek site açılışını hızlandırıp Google Pagespeed Insights aracı ile bildirilen hataları minimize ederek Seo ve Web Yönetici Araçları ile uyumlu hale getirin. 2014 yılında çalışmaları başlatılan, Google Arama Sonuçları mobil kullanım ve Yapılandırılmış veri araçları 21 Nisan 2015 tarihin de Dünya genelinde resmi olarak çalışmaya başlayacak. Site hızı, mobil uyumluluk hatalı verilerin düzeltilmesi ile ilgili çalışmaları bugüne kadar web siteniz için kontrol etmedi iseniz biran önce ilgili düzenlemeleri yaparak sitenizi uyumlu hale getirmelisiniz.

Site yazılarınıza eklediğiniz resimlerin ebat ve boyutlarının düzenlenmesi de bu uyumluluk çalışmaları kapsamında yerini almaktadır. Blog yazı editöründe orjinal konum ayarı dışında yayınlayacağınız resimler şablon kodlarınızda mevcut olan scala'lar ile otomatikman düzenlenir.

Scalalara örnek verecek olursak, resim düzenleme seçeneklerindeki; K: 200 px. O: 320 px. Geniş: 400 px. Ç.büyük: 640 ORJ: 1600 px. ebatlarını verebiliriz. Aynı örneğimizi blog şablon arka plan resmi içinde vermemiz mümkündür. Mevcut temanız için yüklenen resim ebatları 1800 x 1600 Px.’dir. Resmin çözünürlüğüne göre bu boyut 100 KB, 200 KB, hatta 1 MB. gibi çok büyük değerler ile karşınıza çıkar. Siteniz ilk açılış anında her bir virgül dahi tarayıcı tarafından okunarak karşınıza gelir. Sonuç olarak temanıza eklenen birçok eklenti ve resim site hızınızı yavaşlatarak web için uyumsuz duruma getirmeye yeterli bir nedendir.

Ancak resimlerinizin ebat ve boyutlarını online olarak, uygun araçlar ile düzenleyebilirsiniz. Bu araçlardan biri de webresizer.com sitesidir.

Resimler nasıl optimize edilebilir ile ilgili adımlar :

1. webresizer.com sitesine giriş yapın.
2. Dosya seç seçeneğine tıklayın ve masa üstündeki resminizi yükleyin. Max. 10 Mb.’lık bir resim yükleme seçeneğine sahipsiniz. Defalarca resim yükleyebilirsiniz.
3. Resim kırpma ve sınır yuvarlatma seçenekleri mevcuttur.
4. Yeni boyut isminin hemen yanında Genişlik ve yükseklik ayarları mevcuttur. Önce genişliği sonra yüksekliği seçerek ebatlarınızı belirleyin. Veya sadece genişlik ayarı verirseniz yükseklik ayarı otomatik olarak belirlenir.
5. Alt sekmelerde değişik ayarlar mevcuttur. Dileyen bu ayarları da kullanabilir.
6. Örnek olması için yükleyeceğim “mavi-gokyuzu” isimli resmi blog arka plan resmi olarak kullanabilirsiniz. Aşağıda ayrıca resim linki verilecektir.
7. Normal resim ebatları : 1024 x 722 Px., Resim boyutu ise : 108.97 KB.’dir. Ancak resmimizi siteye yükleyerek optimize edip sonuçları hemen alt kısımda vereceğim. Optimize sonucunu sizde inceleyerek bu siteyi tarayıcı yer imleme kısmına ekleyerek istediğiniz zaman kullanın.
8. Resim yüklendikten sonra sol ve sağ orjinal görünüm ile optimize edilmiş görünüm ön izlemesini göreceksiniz.

Resim yüklendikten önceki ve sonraki ebatlar arasındaki farklar :

Önce :
Orjinal resmin kapladığı alan : 108.97 KB
Genişlik : 1024
Yükseklik : 722
Sonra :
Orjinal resmin kapladığı alan : 91.57 KB → Aradaki boyut farkı (KB) %15
Genişlik : 1024
Yükseklik : 722
Yukarıda verilen ölçülere dikkat ederseniz %15 resmin kapladığı alandan tasarruf ettik. Yazı içine yüklediğiniz her bir resim otomatik sıkıştırılıp ebatları ayarlandığından kullanmış olduğunuz tarayıcı sitenizi daha hızlı açacaktır. Yükleme sonrası resim indirme kısmına tıklayarak resminizi gönül rahatlığı ile kullanın.
Blog arkaplan resmi olarak kullanabilecğiniz resmin linki :
https://lh6.googleusercontent.com/-x1ian9fPmSY/VRNUiTk6YaI/AAAAAAAABV0/jX2z4UG17HI/w784-h553-no/mavi-gokyuzu_opt.jpg

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.