Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Wordpress Resim Alt açıklama Yazısı Nasıl Düzenlenir?

Wordpress site yazılarınıza eklediğiniz resimleri tanımlayan resim alt öznitelik olarakta bilinen resim açıklama yazısını mutlaka yazı...

...
Wordpress resim alt öznitelik
Wordpress site yazılarınıza eklediğiniz resimleri tanımlayan resim alt öznitelik olarakta bilinen resim açıklama yazısını mutlaka yazın. Sitenizdeki yazılara eklediğiniz resimleri tanımlayan açıklama yazısı yazmadığınız zaman sitenizi arama sonuçları için tarayan ve yazılarınızı arama sonuçlarına taşıyan bootlar resimleri okuyamazlar. Ancak resimlerinize .txt formatında yazınızı özetleyen kısa açıklamalar ile index amaçlı gelen arama boot'larına diğer adı ile örümceklere resimlerinizi tanıtmış olursunuz. 

Resim açıklaması ekleme sayesinde, Google görseller aracı resimlerin ne ile ilgili olduğu ilişkisini kurarak okuyucu kitlesi ile arama sonuçlarını birleştirip okuyucuya daha iyi hizmet sağlamış olur. Bunun sonucunda hem yazınız okunur hemde okuyucu kitleniz artmış olur. Web araçlarını doğru zamanda doğru format ile kullanmak site trafiğiniz ile ilişkilidir. Wordpress yazılarınıza eklediğiniz resimlere yazı açıklamasını nasıl ekleyeceksiniz aşağıda adım adım inceleyelim.

Resim alt öznitelik açıklama yazısı nasıl düzenlenir?

1. Wordpress sitenize giriş yapın.
2. Resimli yazılarınızdan herhangi birini açın.
3. Eklediğiniz ilk resmi tıklayarak açın. 
Not: Yazınızın ilk resmi okuyucuya sunulan ilk resimdir. Bu nedenle ilk resmi düzenlerken gereken özeni gösterin.
4. Açılan pencerede Gelişmiş sekmesine tıklayın.
5. Öğe başlığı, isimli pencere içinde açıklama yazısı yoksa yazınızı özetleyen kısa ve öz açıklamalarınızı yazın. Resim açıklamalarının yazıldığı pencereyi görmek için aşağıdaki resmi inceleyin.
Resim özellikleri tanımı

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.