Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Bilgisayar Yazılımları Hakkında

Yazılım Nedir? Bilgisayar sistemini hayata geçiren ve sisteme iş yaptıran araçlardır. Yazılımlar programcılar tarafından yazılmış (üreti...

...

Yazılım Nedir?

Bilgisayar sistemini hayata geçiren ve sisteme iş yaptıran araçlardır. Yazılımlar programcılar tarafından yazılmış (üretilmiş) programlardır. Bilgisayar program çalışma prensiplerine daha doğrusu amaçlarına göre iki temel grupta sınıflandırılır.

Sistem yazılımı Nedir?

Doğrudan bilgisayar sisteminin çalışmasından sorumlu olan programlardır. Bu programlar bilgisayar sisteminin kullanıcıyı ilgilendirmeyen alt seviye işlemlerini gerçekleştirirler. Örneğin; klavyenin bir tuşuna basıldığında ekranda o harfin çıkması, çizilen bir resmin diskete kaydedilmesi, ekrandaki bir görüntünün yazıcıdan çıkarılması,işletim sisteminin gerçekleştirdiği işlemlerdir. İşletim sistemi bilgisayarı açar, ayarlarını yapar, kullanıcının bilgisayar kullanmasını sağlar. Windows bir işletim sistemidir.

Uygulama yazılımı Nedir?

Kullanıcının doğrudan kullandığı, yararlandığı ve bir iş üretebildiği yazılımlardır. Oyunlar, kelime-işlem yazılımlar, eğitim yazılımları, muhasebe yazılımları, hesap tabloları vs. Bu yazılımlara örnektir. Kullanıcılar bazı yazılımları kullanarak belge üretebilirler. Diğer bazı yazılımlarla birlikte Ofis yazılımları da bu gruba girer.
Yazar Hakkında :
Bu yazı Mücahit Eraslan, networkdizayn.com site yönetimi tarafından hazırlanmıştır.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.