Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Wordpress Tumblr Sitene Instagram Ekleme

Teknoloji gelişimi ile artan talepler arasında yaygınlaşan Instagram resim paylaşım özelliğini Blogger/ blogspot , Tumbl , Wordpress , g...

...

Teknoloji gelişimi ile artan talepler arasında yaygınlaşan Instagram resim paylaşım özelliğini Blogger/blogspot, Tumbl, Wordpress, gibi web sitelerinizde eklenti olarak kullanarak okuyucu kitlenize güzel deneyimler yaşatabilirsiniz. Blog/Site okuyucu kitleniz web sitenize giriş yaptığında gönderdiğiniz güncel resimleri sitenizden takip edebilir. 
Instagram eklentisini kullanmıyorum ancak şahsımın kullanmaması kullanılmayacağı anlamını taşımamaktadır. 

Instagram uygulamasını şöylede düşünebilirsiniz. Bir eğlence, davet, toplantı, düğün veya yeni yıl kutlamasındasınız. Bulunduğunuz ortamda çektiğiniz birbirinden güzel resimlerinizi eve dönüşünüzde sosyal paylaşım sitelerinde paylaşmayan yok gibidir. Davetten dönüşünüz geç olacağından çektiğiniz resimleri sosyal paylaşım sitelerinde paylaşımınız da geç ve zor olacaktır.

Ancak çektiğiniz bu resimleri saniyeler içinde instagram hesabınıza giriş yaparak web sitenizde görülmesini sağlayabileceğiniz gibi okuyucu takipçilerinizi de arttırabilme şansını yakalamış olabilirsiniz. Teknolojinin bu özelliklerinden yararlanmak için ;

Blogger, Wordpress.com ve Tumblr instagram eklenti kodları nasıl eklenir :

1. Instagram eklentisi için buradan giriş yapın. 

2. Açılan sayfa içinde siteniz için yapılandırma bölümünü doldurun. Chrome tarayıcı kullanıyorsanız açılan sayfada, Google Chrome bulunduğunuz dil seçeneklerine göre çeviri yapacağından ayrıca bir açıklama yapmak istemedim. 

3. Sayfanın üst kısmından üyelik girişi yapabilirsiniz. Aşağıda göreceğiniz resimde Türkçe yapılandırma açıklamaları mevcut olup farklı tarayıcı kullanıcıları verilen resimdeki açıklama bilgilerinden yararlanabilirler. Resime tıklayarak büyük inceleyin lütfen.


4. Daha önceden oluşturulan resimler için ön izleme bölümü mevcut olup, kodlar üzerindeki seçeneklerden değişiklik yaptığınızda ön izleme seçeneği ile seçiminizi kontrol edebilirsiniz. 

5. Eklenti seçeneklerinde işleminiz bitti ise, Kod Oluştur butonuna tıklayarak aşağıda görülen resim gibi bir iframe kodları oluşturulur.

6. Instagram iframe eklenti kodlarını kopyalayın. 

7. Blogger kumanda panelinize giriş yaparak gadget ekle seçenekleri yardımı ile Html/JavaScript gadget’ine kopyaladığınız kodları yapıştırıp kaydedin.  

Gadget’e bir başlık ismi verebilirsiniz. Blogger yerleşim bölümünde görülmesini istediğiniz alana sürükleyerek konumlandırın ve yaptığınız işlem için blog’unuzu kaydedin

8. Giriş yaptığınız mevcut sayfanın en altında bulunan nasıl yapılır? YouTube link bağlantılarını izleyerek anlamadığınız yerler hakkında görsel bilgi alabilirsiniz.

Video talimatları kontrol edin!

Tumblr | Wordpress.com | BLOGGER / BLOGSPOT

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.