Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Chrome IE Firefox İncelemesi

Web sitelerine girdiğiniz parolalar konusunda en iyi tarayıcı hangisi? Detaylı inceleme sonucunda, Popüler web tarayıcıları artık web site...

...
Web sitelerine girdiğiniz parolalar konusunda en iyi tarayıcı hangisi? Detaylı inceleme sonucunda, Popüler web tarayıcıları artık web sitelerine giriş yapmak için kullandığınız parolaları yönetmenizi sağlayan bir parola yöneticisiyle geliyorlar. Peki bu parola yöneticileri ne kadar iyi? Her web tarayıcısının parola yöneticisinin sunduğu rahatlık, güvenlik, eşitleme işlevleri, hangi cihazları desteklediği gibi işlevleri sizin için inceledik.

Mozilla Firefox

Nasıl çalışıyor: Herhangi bir web sitesinde parola girdiğinizde Firefox, size bu parolayı kaydetmek isteyip istemediğini soruyor. Kabul etmeniz halinde parola, bilgisayarınızda kaydediliyor. Web sitesini tekrar açtığınızda parola, Firefox tarafından otomatik olarak tekrar giriliyor.
Tüm parolalarınızı Firefox seçenekleri içinden listelemeniz de mümkün.
Rahatlık: Firefox’un parola yöneticisinin kullanımı oldukça kolay, tabi parolalarınızı tarayıcınız içinde saklamak sizi rahatsız etmeyecekse. Tüm yapmanız gereken, bir web sitesine oturum açtıktan sonra görünen kutucukta Parolayı Hatırla düğmesine tıklamak.
Güvenlik: Firefox, parolalarınızı varsayılan olarak bilgisayarınızda güvensiz bir biçimde depoluyor. Ancak parolalarınızı seçenekler penceresinde bir Ana Parola belirleyerek korumanız mümkün. Bu durumda parolalarınız şifreleniyor ve Ana Parola’yı girmeden erişilemez hale geliyor. Yani Ana Parola kullanıyorsanız, Firefox tarayıcınızı açık bırakıp gitseniz bile kimse parolalarınızı göremiyor.
Eklentiler yoluyla Ana Parola’nın etkili olduğu süreyi düzenlemeniz de mümkün.
Eşitleme işlevleri: Firefox, parolalarınızı Firefox Sync ile eşitleyebiliyor. Diğer tarayıcılarda olduğu gibi parolalarınız, eşitlenmeden önce şifreleniyor.
Özetle: Firefox, Ana Parola işlevi sayesinde web tarayıcılarında en güvenli parola yöneticisine sahip. Firefox’u PC’nizde veya Android’de kullanıyorsanız, parola yöneticisinden rahatça faydalanabilirsiniz. iOS’ta ve diğer mobil cihazlarda parolalarınıza erişmeniz mümkün değil.
Yazar Hakkında :
Bu yazı networkdizayn.com site yönetimi tarafından hazırlanmıştır.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.